Podjeli

I dok je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, sa predsjednicom gospođom Natašom Novaković osnovano da kontrolira sredstva i način na koji se gomila bogatstvo vladajućih i njihovih satelita, za Vas Plenkoviću to ne vrijedi. Vi niste u sukobu, Vi imate samo interes. Po Vama značaj tog Povjerenstva treba minimalizirati, Vi ni ne znate da ono postoji. Da ste znali da to Povjerenstvo ima takvu važnost Vi bi ga ukinuli. Tek kada se usudilo prozvati Vas, Povjerenstvo je nepotrebno.

Put u Finsku sa Vašim suradnicima iz HDZ-a nije u nadležnosti i uopće se ne tiče predsjednice Povjerenstva gospođe Nataše Novaković i Povjerenstva. Vi ne trebate, a i nećete, ubuduće dostavljati Povjerenstvu nikakve dokaze o svojim aktivnostima. Time šaljete poruku i ostalim dužnosnicima da to ne trebaju činiti.

Kao prvi među jednakima Vi ste iznad Zakona, morala i etike našeg društva. Što se koga tiče što Vi radite, kako radite i kako se Vaši poslušnici bogate. Po Vama to zalazi u sferu privatnog.
Gospodine premijeru, nije baš tako. Da su sredstva, nekretnine i pokretna imovina Vaših tajkuna zakonito stečena, druga stvar. To je novac otiman od hrvatskih građana i RH i stavljan u Vaše preduboke džepove. I nikad dosta, nikad kraja. Ako nema sredstava idemo privatizirati dalje, vodu, šume i ono malo drugog što nam je preostalo samo da se nadopune Vaši i onako podeblji bankovni računi. Način i sredstva za to ostvariti su: provizije, mito, korupcija i ostale nezakonite i nemoralne radnje. Bez presedana. Čak i Vaš uvaženi prethodnik, alfa i omega HDZ-a prije desetljeća i nešto više (Sanader) nije to radio tako javno i sramotno. Imao je štih za perfidniju pljačku države i njene imovine. Zato Vam predsjedniče Vlade i Stranke, dobronamjerno pišem kao dugogodišnji član HDZ-a. Smatram da znate kako je otišao Vaš prethodnik Sanader! Iz povjerljivih izvora imam saznanje da se zna za ime čovjeka koji mu je nosio pismo–nalog da tog dana na Vladi podnese ostavku, što je ovaj bez pogovora i učinio. Vi se ne ustručavate javno obznaniti da ste iznad Zakona i morala, da Vam nitko ništa ne može, da Povjerenstvo smatrate nepotrebnim kada se dotakne Vas i Vaših istomišljenika. Stoga Vam poručujem, ODSTUPITE. Izbjegnite sramotu smjene, kako predsjednika Vlade tako i predsjednika HDZ-a. Bolje da sami odstupite i pokažete bar malo političke odgovornosti i morala, jer ste već do sada dobili mnogo zahtijeva za odlazak, a Vi ove dobronamjerne zahtjeve smatrate irelevantnima.

Izmijenili ste povijest i preuzeli “zaslugu“ da politika postane najstariji zanat na svijetu. Samo Vi uzimate i prije i poslije obavljenog posla. Dvostruko plaćanje. I vidi, nije dosta, idemo dalje.
Slušao sam mnoge političare, ali Vaši odgovori kritičarima i neistomišljenicima su u najmanju ruku bezobrazni, bahati, uvredljivi. Ukratko ništa ne kažete, uvijek ste u pravu, za sve imate opravdanje. Kako je čovjek poput Vas došao na mjesto predsjednika nekad ugledne stranke, na mjesto premijera, nije mi jasno. Koliko ste i na koji način zadužili ljude u Stranci da Vam daju povjerenje, ostat će vječna zagonetka. Sigurno ne na način kako vodite ovu Vladu i ovu našu sve manju državu, osiromašenu, iseljenu, poniženu u EU i svijetu. Vi nemate srama, hvalite se nepostojećim uspjesima, ugledom. Ali narod od toga ništa ne vidi i ne osjeti. Preživljava, po onoj snađi se druže.

Na koncu nadam se da će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa i gđa. Nataša Novaković naći načina da dokaže da niste nedodirljivi i da morate Hrvatskoj i njenom narodu predočiti dokaze za sve što ste i kako stekli Vi i Vaša braća po korupciji.

Ako ne ranije, stići će Vas pravda na slijedečim izborima.

Anđelko  Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika