Podjeli

I dok je u Vukovaru bio montirani šest-godišnji sudski progon hrvatskog branitelja Marijana Živkovića, oca dvojice sinova, ratnih heroja, koji su poginuli u Domovinskom ratu, zbog razbijanja ćirilične ploče na drugom kraju RH postavljaju se zastave fašističke Kraljevine Italije. Slučaj iz Vukovara još pokazuje da naše državno odvjetništvo i pravosuđe, radi po naputku politike koja, predvođena Vama gospodine Plenkoviću radi protiv interesa naše domovine. Jer kako drugo objasniti da se sudilo čovjeku koji je nastavio braniti svoje ideale iz 1991. godine. Kako je moguće da se u Gradu heroju, koji je dao tolike žrtve u Domovinskom ratu postavljaju ploče na pismu koje je razaralo taj grad i ubijalo nedužne civile i branitelje. S druge pak strane razbijena spomen ploča u Tepljuhu, mjestu razmjene zatočenika srpskih logora, ostaje bez odgovora, tko je to učinio. Policija i pravosuđe bave se irelevantnim stvarima umjesto da pronađu tog počinitelja i kazne ga, da pruže bar koliku-toliku satisfakciju tim stradalnicima. Sramota. Ćirilica može biti samo na srpskim društveno-kulturnim domovima i ambasadi i to treba strogo provjeravati. Nema smisla da naši građani pri ulasku u državne ustanove čitaju natpise na njima nepoznatom i neprijateljskom jeziku.

Stvarno predsjedniče Vlade, pretjerali ste. Znam da ste birokrata, neosjećajna osoba, ali raditi protiv vlastitog naroda je blago rečeno veleizdaja. S druge pak strane u Rijeci hodaju Vam fašisti i postavljaju zastavu Kraljevine Italije. I dok ono u Trstu mogu shvatiti, ovo u Rijeci ne. Svojataju Vam državu stranci, fašisti, a Vi hoćete suditi nevinom branitelju koji želi sačuvati neokaljanu uspomenu na svoje poginule sinove. Sramota. MVP uputilo prosvjednu notu, što imamo od toga. Niste niti jedno pitanje granice sa susjedima riješili, nego još će te i podržati ulazak agresora u EU. Blokirajte ih i pokažite da ste od krvi i mesa, ako imate bar i malo obraza. Čisto sumnjam, ali eto.
Sada je idealna prilika i za Rome, Čehe, Slovake, Mađare, Rusine i ostale nacionalne manjine da i oni postave ploče na državnim institucijama sa natpisima na svom jeziku pored ćiriličnih i talijanskih, jer Vi im to možete omogućiti. Da Židove i ne spominjem, to je tabu tema.
Uopće i pomisliti suditi Hrvatskom branitelju zbog čina branjenja svega hrvatskog, čin je koji ne bi napravila niti jedna druga članica EU. Ali, Vas to ne smeta. Ne štitite Vi manjine nego sebe, jer ste potrčko birokratskih struktura u EU.

Narod Vam iseljava, osiromašuje, a Vi se bavite temama koje niti jedan običan građanin RH ne razumije. Znate li gospodine Plenkoviću da Vam je politički kraj blizu, pa otiđite samoinicijativno, da Vas ne smijenimo, jer ste sramota i blamaža naše Domovine.

Zaustavite gospodine Plenkoviću divljanje četničkih i fašističkih agitatora (kojih imate i u Vašoj koaliciji) i čuvajte nam Sveto tlo.

Zanimljivo, iz slučaja u Rijeci, da nitko iz sastava talijanske manjine nije osudio taj čin. Ako i jest, onda je to bilo govor zatvorenih zubi. Gdje je Furio Radin, borac za prava manjina, domoljub, antifašista. Gdje su komunistički povjesničari, antifašisti, da osude taj čin. Gdje su Njonjo, Božinović, Bošnjaković, Radman i ostali Vaši apostoli. Gdje su vrli zastupnici u EU parlamentu. Gdje je Šuica, Pejčinović. Šute i ne rade.

Sramota.

Anđelko  Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika