Podjeli

Poštovani gospodine Plenkoviću,

Kao saborskoj zastupnici Vi i Vaše strukture onemogućili ste mi Ustavom zajamčeno pravo slobodnog političkog djelovanja.

Vaše strukture su medijima koji su u javnom vlasništvu zabranili objavljivanje mojih političkih stavova i argumenata, ključne komercijalne medije kontrolirate putem dotacija iz državnih tvrtki, a institucije koje trebaju skrbiti o ustavnim pravima, kao što je Ustavni sud, kontrolirate, primjerice, putem protuzakonite zaštite predsjednika Ustavnog suda i njegovog netransparentnog bogatstva.

Stoga sam primorana obraćati Vam se putem dopisa. Jer, ovakvo obraćanje će doći do dijela ljudi, ali isto tako, ovi će dopisi vrlo skoro poslužiti kao dokazi zlouporaba Vas i Vaših vladajućih struktura.

Jučerašnje sudjelovanje Vašeg potpredsjednika Vlade, Borisa Miloševića, na vjerskom događaju u Jasenovcu je otvoreno svrstavanje Vas i Vaše Vlade uz velikosrpski nacionalizam, te zaslužuje najoštriju osudu.

Jučerašnji skup, kojeg su platili hrvatski porezni obveznici, održao se samo nekoliko dana od sramotnog i bizarnog, nasilničkog i nekršćanskog događaja u susjednoj Crnoj Gori na Cetinju.

Njegovo održavanje je ništa drugo doli provokacija i manifestiranje aspiracija na hrvatski teritorij. Osobe koje su se okupile poznate su europskoj javnosti; osim Porfirija, tu je bio i mitropolit Joanikjie, negator genocida u Srebrenici i čovjek s američke crne liste Milorad Dodik te Vaši partneri Pupovac i Boris Milošević.

Izjava patrijarha Porfirija da on Hrvatsku voli podsjeća na nekadašnju izjavu Margaret Thacher da „Njemačku toliko voli da želi dvije Njemačke“, čime je jasno demonstrirala protivljenje njemačkom ujedinjenju. Kako je Porfirije pjevao pjesme po kojima je Dinara u Srbiji za pretpostaviti je kako se njegova ljubav odnosi na hrvatski teritorij, a ne na Hrvatsku kao državu!

Cijeli demokratski svijet šokiran je ponašanjem patrijarha Porfirija koji je, koristeći vojnu opremu, helikoptere, gumene metke, suzavce i policijske palice, ustoličio metropolita Joanikija na Cetinju.

Kršćanstvo u svome djelovanju ne poznaje nasilje, a koristiti gumene metke i suzavac kako bi se demonstriralo vlasništvo ili moć bilo koga, u suprotnosti su s kršćanskim vrijednostima.

Američki diplomat Kurt Volker naziva srpsku pravoslavnu crkvu instrumentom velikosrpskih državnih interesa. To znači, što jedan prekooceanski diplomat vidi, to hrvatska vlada ne vidi.

Valentin Inzko, bivši visoki predstavnik Međunarodne zajednice za BiH kriminalizirao je negiranje genocida u Srebrenici. Vaš potpredsjednik Vlade Milošević jučer se druži s Miloradom Dodikom, koji javno negira stravični zločin u Srebrenici. Ovime hrvatska vlada staje u obranu zločina srpske genocidne politike, te se istovremeno suprotstavlja slobodnom demokratskom svijetu, ali – ono što je najgore – vrijeđa i žrtve genocida.

Patrijarh Porfirije, kada bi bio kršćanski velikodostojnik, a ne instrument velikosrpske politike, prilikom dolaska u Hrvatsku prvo bi trebao kleknuti u Vukovaru i na Ovčari, pa tek onda dolaziti u Jasenovac, a pri povratku otići i kleknuti u Briševo i Srebrenicu.

Gospodine Plenkoviću,

europski političari i analitičari postavljaju si pitanje koju to politiku vodi hrvatska vlada?

Kroz korupciju, kontrolu medija i pravosuđa proizvodite društvenu nepravdu i siromaštvo, što za posljedicu ima raseljavanje hrvatskih građana. Za najmanji iznos blokirate hrvatske građane, putem najnepravednijeg Ovršnog zakona u Europi, i onda te krvavo zarađene novce hrvatskih građana dajete Miloradu Pupovcu za protuzakonite kampanje „Budi Srbin“ ili novine Novosti, čija se uređivačka politika može opisati kao sustavno vrijeđanje i blaćenje hrvatskog naroda.

Upozoravam Vas da Vas nitko nije ovlastio da u ime hrvatske vlade i Države Hrvatske dajete potporu negatorima srebreničkog genocida, da Vas nitko nije ovlastio da hrvatske porezne novce dajete kako biste podržavali antidemokratsku i protueuropsku velikosrpsku politiku koju zastupaju Vaši koalicijski partneri Pupovac i Milošević.

Ogromna većina hrvatskih građana uvijek je bila i bit će za europske vrijednosti, istinsku demokraciju i vladavinu prava, te će se uvijek protiviti bilo kakvoj diskriminaciji po bilo kojoj osnovi.

Trebate biti svjesni da svaki rad protiv vlastitog naroda kad-tad bude kažnjen te završi u ropotarnici povijesti!

 

S poštovanjem,

Karolina Vidović Krišto

ZASTUPNICA


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika