Podjeli

Tko su zapravo “socijaldemokrati” i njihova “partija”?

Stranka je pravni sljednik Saveza komunista Hrvatske – vladajuće političke organizacije u jednopartijskoj Socijalističkoj Republici Hrvatskoj.

Stranka je stvorena na ideji komunizma, a komunizam je radikalna politička ideologija koja revolucionarnim nasiljem želi ostvariti potpunu društvenu jednakost.

Zašto komunisti participiraju u demokraciji?

Politički sustav totalitarne jednostranačke vlasti na našim prostorima je bio neodrživ.

1990. g. na prvim višestranačkim izborima komunisti su otišli u mlin povijesti iz kojeg se bjesomučno pokušavaju izvući pod maskom socijaldemokrata – neizbježne partije.

I dalje se oslovljavaju sa drug, druže i drugarica, ali i toga se nove generacije komunista prerušenih u socijaldemokrate – srame.

Mnogi od drugova i drugarica promijenili su boje pa sada iz redova drugih stranaka pričaju o – domovini.

Socijaldemokratska partija ima i neprijatelja u našoj domovini, a to je – Hrvatska.

Iz dosadašnjeg djelovanja partije nije razvidno da postoji iti jedan drugi neprijatelj osim Hrvatske i svega što predstavlja hrvatski narod.

Retorika, javni istupi i bespovratno udaljavanje od svih tradicionalnih vrijednosti hrvatskog društva potvrđuje da socijaldemokratskoj partiji smeta – Hrvatska.

Pokušavaju se ti isti komunisti predstaviti kao veliki demokrati i poštenjačine.

Tako par dana prije unutarstranačkih izbora imamo prilike vidjeti – “šalabahtere”. To su upute drugovima i drugaricama za koga glasati jer komunisti ne mogu prihvatiti činjenicu da netko u njihovim redovima – misli i odlučuje po vlastitom nahođenju.

Kad se vratite na početak teksta, bit će vam jasno zašto je tomu tako.

Sramotnim raspadom na parlamentarnim izborima komunisti nisu ništa naučili, a ponajmanje shvatili. U svojoj gluposti su međusobno izmjenjivali salve uvreda da bi se nakon podjela ponovo – podijelili.

I sada tako podijeljeni čekaju izbore koji trebaju potvrditi: tko je pravi drug koji sluša naredbe “s vrha”, a tko je zastranio u pričama o demokraciji.

U tom ponovljenom cirkusu ponovo isplivavaju ista imena sa smiješnim porukama kojima preispituju inteligenciju svojih birača, a nama “ostalima” djeluju – patetično.

“Glasajte za Ivanu Marković” je “poluudbaška” namještaljka, kaže Arsenije Bauk.

Moramo vjerovati toj mitskoj životinji jer on dobro zna koje su prave – udbaške metode.

Politički talog u kojem se koprcaju komunisti na nacionalnoj razini djeluje smiješno.

Građanima Supetra na lokalnoj razini taj talog pokušava kroz upućene optužne prijedloge slomiti mogućnost djelovanja jer radikalna ideologija ne trpi drugo mišljenje a ponajmanje kritike.

Partija bira najbolje – partijskim metodama.

Nije onda ništa čudno da najsmrdljiviji dio taloga postaje ponovo eksponiran po nalogu svog intimnog prijatelja – poluudbaškim metodama.

 

Tonkica Kaliterna


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika