Podjeli

U epidemiološki zahtjevnom trenutku BUZ je danas održao svoju sjednicu predsjedništva na kojoj se raspravljao u više važnih tema.

Bila je ovo nakon održanih parlamentarnih izbora i prva prilika da se rasprave izvješća koja su podnijeli svi članovi predsjedništva i nositelji  izbornih lista. Nakon što su nazočni iznijeli svoje stavove i promišljanja, uz kako sam već kazao i prethodno podnijeto pismenu izviješće, i provedene veoma opširne i argumentirane rasprave u kojoj su sudjelovali svi, doneseni su i zaključci.

Jednoglasan je stav da je samostalni izlazak na parlamentarne izbore sagledavši sve bila dobra odluka. Sa brojem dobivenih glasova BUZ nije zadovoljan kao što očito izuzev HDZ-a nije ni nitko drugi, no sa pozicijom koju smo ostvarili na svim listama i koja nas stavlja u sredinu je ono što ohrabruje i zadovoljava. Kako smo parlamentarne izbore odradili bez sredstava, i isključujući nekoliko lokalnih medija. gotovo bez ikakve medijske potpore, pokazalo se ipak da birači BUZ-a postoje u gotovo svakoj sredini što je dobra najava za nastavak procesa osnivanja ogranaka u cijelom nizu sredina gdje do sada nismo imali svoj ustrojstvene oblike.

Obzirom na pokazi trud i inicijativu na prijedlog predsjednika u predsjedništvo su kooptirana dva nova člana i to: Marijan Žiher predsjednik GO BUZ Bjelovar i povjerenik za BB županiji te Jozo Marunica predsjednik GO BUZ Dugo selo i povjerenik za Zagrebačku županiju.

Donesena je i odluka o početku pripremnih radnji za lokalne izbore koji se održavaju slijedeće godine u svibnju te su sukladno tome podijeljena zaduženja i zadaci koje svatko treba odraditi na svom terenu.

Na kraju su svi pozvani i da se još više aktiviraju, posebno na društvenim mrežama koje su uz nedostupan medijski prostor jedini medij putem kojeg možemo komunicirati sa svojim članstvom, simpatizerima, biračima,  kao i svima koje zanimaju teme koje komuniciramo.

 

 

  1. Na kraju moram spomenuti i jedno posebno iznenađenje, prije bizarnost, koja nas je dočekala prije same sjednice predsjedništva. U naše je prostorije naime stigle tročlana ekipa HTV-a a da nitko od nas nije pojma imao koji je razlog bio za taj iznenadni posjet, posebno jer ih se već dulje vrijeme nisu dojmili naši pozivi na tiskovne konferencije, a slično je i sa hrpom naših priopćenja….. Došli su naime na poziv bivšeg člana BUZ-a Siniše Glavaša koji naravno kao bivši član nema nikakve ovlasti sa takve pozive u ime BUZ-a, a ni poziv nije upućen sa službene e-mail adrese. Službena korespondencija se naime odvija isključivo sa službene e-mail adrese [email protected] . Bilo kako bilo, mada nemamo pojam kojim su povodom pozvani ipak nisu otišli praznih „ruku“. Objasnili smo im da je dotični bio suspendiran radi aktivnosti na štetu stranke, kao i da je u ostavljenom mu roku umjesto očitovanja na Odluku o suspenziji objavio da napušta stranku što je za nas u BUZ-u istog trenutka bio znak da je ta priča završena. Danas je samo formalnosti radi, prije za svaki slučaj, dotični još jednom i formalno razriješen i isključen iz BUZ-a. Kako prethodno spomenuti više nije član BUZ-a svi prijepori i prethodni odnosi, na što je i pismeno upozoren, će se rješavati u za to nadležnim institucijama.

 

U Zagrebu, 31.08.2020.

 

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika