Podjeli

Danas će se održati konstituirajuća sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba. U Gradsku skupštinu će zasjesti novi saziv za sljedeće 4 godine, novi gradski zastupnici…
Kao što smo već pisali, od novih gradskih zastupnika, neovisno o političkim opcijama iz kojih dolaze, očekuje se odgovorno donošenje odluka koje imaju implikacije na sve građane Zagreba, pa i šire. Za dobrobit čitavog grada i ljudi koji u njemu žive, rade ili ga ‘’samo’’ iskreno vole.
Nama kao inicijativi za stadion, u fokusu će svakako biti odluka o osnivanju prava građenja na Maksimiru. Očekujemo od novih gradskih zastupnika, posebno od vladajuće većine, da u skladu s prijašnjim najavama i obećanjima, čim prije donesu odluku o davanju tog prava građenja na Maksimiru GNK Dinamu, kako bi GNK Dinamo mogao sam, uz stranog strateškog partnera, bez zadiranja u sredstva poreznih obveznika, izgraditi taj nužni infrastrukturni objekt od nacionalnog značaja.
To nije samo od strateškog, životnog značaja za GNK Dinamo, nego i za hrvatsku reprezentaciju, za cijeli hrvatski nogomet, za glavni grad svih Hrvata, za cijelu Hrvatsku, za generacije koje dolaze… Svi smo mi prolazni, nitko si stadion neće ponijeti sa sobom u grob, on će ostati tu barem sljedećih 40-50 godina, za neke nove klince, nove Bobane, Modriće, Oršiće, Toliće, Brekale, Gvardiole, Lovrene, Kovačiće, Petkoviće… Za nove svjetske bronce, srebra, pa i zlata, nadamo se…
Međutim, jučer smo vidjeli kako, nažalost, u potpisanom koalicijskom sporazumu između Možemo! i SDP-a, koji će držati većinu u gradskom parlamentu, među 28 izrijekom navedenih ciljeva, uopće nema niti spomena o izgradnji novog stadiona na Maksimiru. Iako su u predizbornoj kampanji izgradnju Dinamovog stadiona, na način da će Dinamo dobiti pravo građenja na Maksimiru, izričito i konstantno spominjala oba  kandidata za gradonačelnika, iz obje sada vladajuće političke opcije u Zagrebu – Možemo! i SDP. Kao što znamo, nakon održanih izbora, kandidat za gradonačelnika iz Možemo! je i postao gradonačelnik, a kandidat iz SDP-a će danas postati predsjednik Gradske skupštine.
Među navedenih 28 točaka/ciljeva iz spomenutog koalicijskog sporazuma, odnosno programske suradnje, jedino i najbliže onome što bi se prilično nategnuto moglo interpretirati kao neka naznaka cilja izgradnje stadiona na Maksimiru je točka 21. – ‘’unaprijediti sportsku infrastrukturu, pogotovo za rekreativni i amaterski sport’’. Mora se priznati – malo je neobično da novi maksimirski stadion, takav važan, strateški projekt rješavanja gorućeg pitanja stadionske infrastrukture u Zagrebu, vrijedan gotovo pola milijarde kuna, ne nađe svoje mjesto niti među 10 glavnih ciljeva, pa ni među 28 ciljeva dvaju vladajućih opcija u Zagrebu.
Mi, dakle, ipak očekujemo kako će razum prevladati i da će se čim prije donijeti odluka o davanju prava građenja na Maksimiru GNK Dinamu, i to bez ikakvih uplitanja u ono za što Gradska skupština i Gradonačelnik niti imaju ovlasti, a ni zakonske osnove za uplitanje. Ukoliko se u skoroj budućnosti, u nekom razumnom roku, ne donese odluka u Gradskoj skupštini o osnivanju prava građenja na Maksimiru, bit će odgovorni za prouzročivanje direktne i indirektne štete i za gradski proračun i za sve građane!
A mi ćemo sigurno, bez ikakve sumnje, kao neovisna građanska inicijativa za stadion, sve budno pratiti i ukoliko bude potrebno – biti spremni i znati reagirati u pravom trenutku kompetentno, stručno i učinkovito, na dobrobit našeg divnog Zagreba, cijele Hrvatske, svih građana i voljenog nam Dinama.
#DinamoZaMaksimir #inicijativa #BudiSvojZG


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika