Podjeli

Vojnici koji nemaju fizička, fiziološka ili kognitivna ograničenja bit će ključni za opstanak i operativnu dominaciju u budućnosti! Za dominaciju duboke države nad ljudima u cijelom svijetu!

NEĆE PROĆI !

Prošle godine, Agencija Ministarstva obrane SAD-a zadužena za razvoj novih tehnologija za vojsku DARPA ( kreator ARPANETA koji je prerastao u Internet i ) je objavila da traži neinvazivne načine “kako bi postigla visoku razinu komunikacije između mozga i sustava bez operacije”. Tehnike bi „omogućile precizne, kvalitetne veze s određenim neuronima ili skupinama neurona.” Kako bi postigla ovaj cilj, DARPA je pokrenula program nazvan N3 ne-kirurška neurohnolgija. DARPA želi da vojnici mogu upravljati strojevima svojim umom. U protekla dva desetljeća međunarodna biomedicinska istraživačka zajednica pokazala je sve sofisticiranije načine kako čovjekovom mozgu omogućiti komunikaciju s uređajem kao  što su pristup računalima i internetu i u novije vrijeme kontrola nad protetskim pomagalima. Kako bi se omogućila komunikacija između sustava i mozga koriste se invazivne tehnike koje omogućuju precizne, kvalitetne veze sa specifičnim neuronima ili skupinama neurona. Ovakvi zahvati mogu pomoći pacijentima s ozljedom mozga i drugim bolestima. Zvuči plemenito ,ali nažalost nije tako jer DARPA ističe kako ove tehnike nisu prikladne za osobe s invaliditetom. DARPA sada u svom novom programu Ne-kirurška neurohnolgija novegeneracije (N3) nastoji postići visoku razinu komunikacije između mozga isustava bez operacije. Pokušavaju izraditi nove medicinske uređaje, nove čipove za implantaciju u tijelo koji se mogu kodirati ili programirati sa svim mogućim različitim aspektima.

Pa, možda se pitate, što će s tim čipovima?

Zadivljujući je napredak u biomedicinskom inženjerstvu, neuroznanosti, sintetskoj biologiji i nanotehnologiji, Jedini je problem je u čijim se rukama nalaze znanstvena otkrića i kako se koriste .Žele izraditi sučelja mozga i računala koja odgovaraju performansama implantiranih elektroda, ali bez ikakvih operacija, drugim riječima radi se o upravljanju mislima (omogućuje let dronovima,upad u sigurne mreže ,itd,)Program razvija tehnologije da se putem računala prenosi znanje i misli s uma jedne osobe na drugi. Predviđeno trajanje programa je četiri godine Misija je stvoriti ljudska bića s moćima koja su veća od onih s kojima smo rođeni. Simbioza čovjeka i kompjutora.Za što će se uistinu koristiti ta tehnologija sučelja između mozga i računala?DARPA-ova priopćenja za javnost o N3 prilično su nejasna, a unutarnje djelovanje agencije pomalo je tajno. Njihova objašnjenja kako nije riječ o oružju ili ratu već da se radi o pomoći potrebitim pacijentima i ne zvuče uvjerljivo ali čak i da je ta tvrdnja istinita, takve bi promjene imale opsežne etičke, društvene i metafizičke implikacije. Danas vidimo koje promjene nam je donio internet i pametni telefoni što bi se tek moglo očekivati od ove tehnologije koja spada u područje naučne fantastike.(Atlantc).

Izgleda da je popravak oštećenih ljudskih tijela samo prva faza u ostvarenju većeg cilja objavljeno na javnoj Tv 2015.kada je novak iz Silicijeve doline – opisao tu misiju: “osloboditi um od ograničenja čak i zdravih tijela.”

“Vojnici koji nemaju fizička, fiziološka ili kognitivna ograničenjabit će ključni za opstanak i operativnu dominaciju u budućnosti”,predvidio je Michael Goldblatt, koji je bio službenik za znanost i tehnologiju u McDonaldsu prije nego što se pridružio DARPA-i 1999. Povećati sposobnost čovječanstva na” kontrola evolucije “, sastavio je portfelj programa s imenima koja su zvučala kao da su preuzeta iz video igara ili znanstveno-fantastičnih filmova: Metabolička dominacija, postojanost u borbi, kontinuirane potpomognute performanse, poboljšana spoznaja, Vrhunski performans vojnika, Mozak-StrojSučelje.

Neki izvori iz DARPE kažu da njihovo neurotehnološko istraživanje, uključujući protetiku gornjih udova i sučelje mozga i stroja, nije ono što se čini već da je glavni cilj dati  naprednu protetiku robotima, a ne ljudima (Atlantic)

DARPA nije jedina koja se bavi takvim istraživanjem .Super vojnika već imaju Rusi a vjerojatno i druge svjetske velesile također ali i Facebook i Neuralink razvijaju istu tehnologiju. Pitam se za koga se ti vojnici spremaju ?Zbog čega im se toliko žuri ?Da li to duboka država priprema vojnike za nas koji se nećemo htjeti čipirati ,za ljude koji misle svojom glavom ,za ljude koji žele živjeti slobodno život koji im je rođenjem dan kao dar, za slobodare ? Što god oni planiraju mi se moramo i hoćemo oduprijeti. Nema te tehnologije koja može nadmašiti božju kreaciju !Trebamo djelovati odmah i preuzeti stvar u svoje ruke ,prije nego duboka država uspije završiti sa svim svojim pripremama za kontrolu ljudi na planetu. Trebamo znanost, na postulatima humanosti ,istine, objektivnosti, morala i etike, staviti tamo gdje joj je i mjesto u službu čovjeku! U službu širenja humanizma ,čovječnosti, mira i morala.

Nada Ećim Innocente


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika