Podjeli

P R I O P Ć E NJ E   Z A   M E D I J E

 1. sjednica Gradskog vijeća Grada Garešnica – Mjere za mlade i osobe sa invaliditetom VELIKO NE, uhljebljivanje VELIKO DA!

Pitanja koja sam postavio pod aktualnim satom su u dobroj mjeri ignorirana. Gradonačelnik uopće ne sluša, ili se namjerno pravi da ne sluša iako sam vrlo jasno i decidirano postavio pitanje na temu uvjeta i načina osiguranja nesmetanog pristupa, kretanja i prilagodbe osobama s invaliditetom ( konkretnije prilaza za invalide u srednjoj školi „August Šenoa“) kao i konkretno objašnjenje zapošljavanja / uhljebljivanja zamjenika gradonačelnika čija je, između ostalog, mantra bila da volontira ovaj mandat, u gradskoj firmi Komunalac.
Zašto je gradonačelnik Josip Bilanđija nervozan, zašto standardno mijena temu, priča o svemu drugome osim o konkretnom slučaju samo pokazuje koliko je nervozan kad treba odgovoriti na konkretno pitanje.

U ovom konkretnom slučaju, predsjednik Gradskog vijeća, se striktno držao poslovnika i nije dopustio dodatnu repliku i pojašnjenje meni kao Gradskom vijećniku. Simbolično u svemu tome je činjenica da se prilikom rasprave o predanom amandmanu nije striktno držao poslovnika ( 24 h prije sjednice poslati amandmane ) nego je rekao da je Odbor za financije i proračun ranije odradio sjednicu i da nema smisla raspravljati o poslanom amandmanu. Nakon odobrene rasprave, amandmani za uvođenje produženog boravka i besplatnih menstrualnih potrepština su odbijeni u velikoj većini ( vladajuća koalicija HDZ-HSLS-HSP, oporbena Nezavisna lista Damir Bajs, Domovinski pokret ).

Pitanja koja su postavljena gradonačelniku su nastavku maila.

Dobro došli u Garešnicu, Grad „PROMJENA“!

PITANJA ZA GRADSKO VIJEĆE 09.12.2021.

 

 1. Uvjeti i način osiguranja nesmetanog pristupa, kretanja i prilagodbe osobama s invaliditetom.

 

Uvjeti i način osiguranja nesmetanog pristupa, kretanja i prilagodbe osobama s invaliditetom su usmjereni na hitnu potrebu za prilazom za invalide u srednjoj školu „August Šenoa“ Garešnica. Informacija da se  zbog prilaza, koji je osnovna potreba koju je potrebno omogućiti osobama s invaliditetom, predavanje gimnazijskog razreda zadnjih 3 mjeseca provodi u dvorani me je u najmanju ruku šokirala. Nevjerojatno mi je da se nešto čeka i da se to već nije odradilo… Iskreno se nadam da sad lopticu nećemo prebaciti na županiju, kao osnivača,  jer će to bili poprilično niski udarac za sve osobe sa invaliditetom, koje inače država ne mazi, ne doživljava i da ne kažem, smatra nevidljivima.

 

Ovo je također jako loša reklama za cijeli grad, ne samo našu srednju školu i gimnaziju. Svi dobro znamo da smo skoro izgubili gimnazijski program, da se jedva složio, dodatno dajemo financijsku potporu koju naravno pozdravljam, da bi sada ovo prepustili slučaju i čekali ne znam točno što.

Nadam se da ćemo ovaj slučaj uzeti kao prioritet i napraviti potrebni prilaz za početak drugog dijela godine.

 

 

 1. Kadrovske politike Grada Garešnica.  

 

Nedavno sam pisao na temu afere o kojoj još uvijek bruji cijela Kutina gdje se zapošljavalo po nalogu HDZ-a i njegovog koalicijskog partnera HSLS-a. U jednom od komentara sam usporedio Kutinu i Garešnicu i postavio veliki upitnik da li se isti način primjenjuje i kod nas…

Moje je pitanje da li je moguće da od svih nezaposlenih u gradu, mladih ljudi, mlađih visokoobrazovanih, skupine ljudi koji traže posao i žele ostati u gradu ali nemaju izbora, mi u Gradskoj firmi zaposlimo zamjenika gradonačelnika čija je, između ostalog, mantra bila da volontira ovaj mandat?  Ne znam postoji li sukob interesa ali definitivno možemo potvrditi da ima uhljebljivanja.

Zar nam se kadrovska politika sastoji od toga da koalicijske partnere prebacujemo iz privatnih firmi u gradske ili je u pitanju slučajnost. Iskreno, čisto sumnjam…  „

S poštovanjem,

Slaven Đurđević

Nezavisni vijećnik Gradskog vijeća Grada Garešnica


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika