Podjeli

Nedavnim ulijetanjem međimurskog župana Matije Posavca u mrežu operativnih mjera sigurnosnog sustava srušena je politička idila u cvijetnjaku Hrvatske. Bivši župan sada okrivljuje političku konkurenciju i vladajuću stranku za postupanje USKOKA, a ne želi sam sebi priznati, barem javno, kako ga je u sve to uvalio, u svojstvu pouzdanika, njegov stranački kolega – proizvođač magle i tople vode na krivotvorini nauka sv.Roka Draškovskog. Mogao je bivši župan znati, jer je bilo očito da je njegov drug pod prismotrom, a o jednom elementu za to pisali smo i mi u tekstu znakovita naslova „Energija hibridnih munjara“ -tko smo mi da se nas sluša-, a i ovdje to više nije bitno. No moglo bi ipak biti sve ponovo bitno ako Međimurci Matiju ponovo ustoliče za župana, a onda sukladno ZKP-u RH USKOK aktivira onu famoznu „zbog mogućnosti ponavljanje djela i utjecaja na svjedoke!

Kako smo obradili najizglednijeg novo – starog župana u Međimurju treba se malo posvetiti i drugom kandidatu – bivšem predsjedniku Županijske skupštine Mladenu Novaku, a isto tako veoma interesantnom liku koji je godinama operativno zanimljiv raznim službama, pa se ga čak i Grbinov SDP riješio da bi uz njega sada stali „gubitnici hrvatske tzv. novokomponirane socijaldemokracije“.

Trećeg kandidata – kandidatkinju za županicu najavio je odmah nakon Posavcova uhićenja, mamut sjeverozapadne politike, Radimir Čačić u liku državne tajnice iz Plenkovićeva ministarstva turizma Sandre Herman, a usputno da spomenemo skoro dojučerašnje zamjenice Matije Posavca i njegove jedne od naj vjernijih suradnica.

U ovoj živopisnoj plejadi likova  ne smije se izostaviti ni četvrti, do sad malo poznati Darko Zver, koji je na zadnjim lokalnim izborima propao kao kandidat za gradonačelnika Čakovca, te se na krilima pobjede ekipe okupljene oko Matije Posavca ušaltao u njihovu većinu i postao predsjednik gradskog vijeća Čakovca.

Prema do sada provedenim anketama javnog mišljenja i sklonosti birača u Međimurju jasno je da u prvom krugu i ove izbore dobija Matija Posavec. Nikakve razlike ne bi bilo da izbore dobije neki drugi istaknuti kandidat kada većinu u Županijskoj skupštini čvrsto drže pristaše Matije Posavca, a dok je redom svo troje iz istog jata i još do jučer bilo za onu – „SVI SMO MI MATIJA, KUD MATIJA TUD I MI“.

Antun Berljak


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika