Podjeli

Mnogi su već zaboravili Josipa „Joea“ Šimunića, (r. 1978.), jednog od najboljih hrvatskih nogometnih reprezentativaca. Nakon utakmice sa Srbijom (2013.), u oduševljenju je na mikrofon uskliknuo: Za dom!, a  gledatelji prepunog zagrebačkog stadiona odmah su uzvratili – Spremni!

Nakon tog „ekscesa“ krenula je lavina žestokih kritika, pljuvanja i bljuvanja, pa su tako vrlo brzo ovog nadarenog športaša proglasili i „fašistom“, bez obzira što je rođen nakon II. svjetskog rata.

Nu, ekstremni lijevi, koji danas primaju i nagrade i priznanja za „komentare“ poput onih „Jebo vas Vukovar“, koji se u medijima natječu tko će više i bolje poniziti hrvatske branitelje i stradalnike, utemeljitelja Republike Hrvatske, hrvatske vojskovođe, pa i majke stradalih hrvatskih branitelja, sve su učinili da se ovaj hrvatski domoljub više ne pojavljuje u športskoj areni!

Ne, za one koji se samo usude pjevati pjesme Marka Perkovića Thompsona, koji nose oznake HOS-a, za te i takve nema mjesta u državi koju su stvarali!

A tko to kaže, tko to kaže!?

Evo, nakon toliko godina od „slučaja Šimunić“ po istom receptu sada se nastoji uništiti još jednog hrvatskog nogometnog reprezentativca i domoljuba – Dejana Lovrena (r. 1989.)!

Nakon završetka jedne nogometne utakmice na Svjetskom prvenstvu zamjerio se nekim piskaralima, jer im navodno nije želio dati izjavu, a oni to očito ne opraštaju.

Tko je Lovren da neće stati pred mikrofon, kad “oni“ to traže?

Prvo su ga ismijali, a potom kad im je ovaj uzvratio  jezikom koji samo oni razumiju, brže – bolje i njega su proglasili – „fašistom“!

Na jednom od brojnih medija uvijek budna piskarala među ostalim su objavila: „Javnost čitavog Balkana, a i Evrope i svijeta, imala je priliku vidjeti kako hrvatski nogometaši, proslavljajući brončanu medalju na mundijalu u Kataru, doživljavaju ekstazu uz pjesme Marka Perkovića Thompsona, te salutiraju uz ustaški pozdrav „Za dom spremni“ pod kojim su poklane, pogubljene i nestale stotine tisuća Židova, Roma, Srba i nelojalnih Hrvata!“

Jedno piskaralo čak je objavilo i ovo: „Da su postali prvaci, vjerojatno bi neke Srbe i žive zaklali!“

Kakvi fašisti, kakvi nacisti, kakvi koljači…što su uradili tima koji i dalje nose partizansko-komunističku zvijezdu, koji pjevaju „Još Jugoslavija nije propala dok mi živimo“, koji se svake godine klanjaju Titu i partiji, koji ne priznaju nevine žrtve, čak ni one nakon II. svjetskog rata, a kamoli ove koje su vezane uz velikosrpsku agresiju…

Sada je Lovren iz ruskog Zenita prešao u Lyon (Francuska). Tu su ga pojedini mediji također dočekali „na nož“., jer „fašista“ je „fašista“ pa ako namjerava igrati i na Mjesecu!

Badava ovaj istaknuti nogometaš i istinski hrvatski domoljub priča da ne podržava i da nikada nije podržavao bilo kakvu fašističku simboliku,  odnosno da je sve to – laž.

Nema obrane od optužbi školovanih bivših Udbaša!

Inače, iznimnu potporu Lovrenu i cijeloj hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji dala je i nekolicina časnih i uglednih hrvatskih generala, na čelu sa Ivanom Toljom. A to se ne zaboravlja.

A domoljubi u Francuskoj (budite uvjereni) sigurno ne podižu takvu prašinu oko Lovrena, Brozovića ili Thompsona. Sve je to (ne)djelo pojedinih naših susjeda, Srba, kojih kao čička ima po cijelom svijetu. A gdje je jedan Srbin- tu je Srbija!

Što bi Francuzi zamjerali Lovrenu na pjesmi „Bojna Čavoglave“, tim prije što njihova himna „Marseljeza“ puno je žešća od svih hrvatskih rodoljubnih pjesama? Tako uz ostalo Francuzi u stavu mirno često pjevaju:

(…) Protiv nas je podignuta

Krvava zastava tiranije!

Čujete li u poljima

Riku tih divljih vojnika?

Oni vam u naručje dolaze

Da zakolju vaše sinove, vaše supruge.

(…) Što hoće ta rulja robova,

Izdajnika, od kralja zavedenih?

Za koga ti gnjusni  okovi,

Ti lanci odavno pripremljeni?

(…) Bojte se tirani i vi, izdajnici,

Sramoto svih stranaka!, itd. i tako redom pjeva se u svečanoj  Marseljezi.

Nu, ako idemo dalje, ni Ukrajinci više ne smiju vikati „Slava Ukrajini“, jer je i to bio pozdrav iz nacionalističke prošlosti.

Bivši partizani i komunisti i te kako se kod nas mogu  derati „Smrt fašizmu- sloboda narodu“, iako je pod tim pozdravom ubijeno na desetine tisuća nevinih Hrvata!

Što je sve prolazio Vice Vukov tijekom komunizma? I njemu su zabranili pjevati domoljubne pjesme, iako se ni u jednoj od njih ne spominje krv, mržnja ni istrebljenje…

Na stadionima i dvoranama u Srbiji često viču – Ubij, ubij Hrvata, ili veličaju nekakve „krajine“, ili ističu da je „Vukovar srpski“,  ali zbog toga još nitko nije bio kažnjen.

Stoga, treba reći „dosta“ raznim pupovcima i sličnima koji godinama huškaju protiv hrvatskog domoljublja, tim prije jer smo mi bili žrtve tijekom velikosrpske agresije, jer smo samo branili svoj dom, svoju obitelj…

Uz to, znaju oni dobro da parole „Za dom spremni“ i „Slava Ukrajini“ iz 1941. i one iz 1991. -nisu iste, dok „Smrt fašizmu-.sloboda narodu“ i onda i danas ima isti smisao i isto značenje!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.(UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika