Podjeli

Poštovani čitatelji našeg istraživačkog portala, ponovno smo s vama u još jednom serijalu iz Trogira, najljepšeg gradića na obali Jadranskog mora. Dojmovi sa parlamentarnih izbora su se slegli, poznati su pobjednici i gubitnici tih izbora. Ali, zbog ponavljanja pandemije koronavirusa pali su u drugi plan. U ove vruće ljetne dane osim pandemije COVID-19 javnost zabavlja još sastavljanje Plenkovićeve Vlade sa Miloradom Pupovcem, Radimirom Čačićem i Predragom Štromarom. Glasači Hrvatske demokratske zajednice zasigurno nisu oduševljeni izjavom da će koalirati sa srodnim strankama, a to je uglavnom ljevica.

Ali, vratimo se na Grad Trogir i sve manje popularnog gradonačelnika Antu Bilića kojeg nakon uvjerljivog poraza SDP-a više ne viđamo u javnosti. Jer u kuloarima se priča da je svjestan da će izgubiti lokalne izbore, pa se danas više bavi svojom budućom egzistencijom. Ante Bilić je prije prošlih lokalnih izbora radio u agenciji Eko – Kaštelanski zaljev gdje očekuje da će se vratiti. Da li će se to dogoditi, pratiti ćemo i izvještavati vas. Zbog poraza sazvao je niz kriznih sastanaka, ali i zbog lošeg punjenja gradskog proračuna koja izaziva bojazan za isplatu mjesečnih plaća.

Svima je poznato da je u Trogiru turistička sezona loša, i da je evidentan pad prihoda u iznosu od 70 % u odnosu na prošlu godinu. Turistički djelatnici su depresivni, i trebati će puno više gostiju da poprave ovako razočaravajuću sezonu. Najviše  bojazni izaziva povratak koronavirusa koji je ušao u gradsku upravu. Zamjenik gradonačelnika Viktor Novak je objavio da je jedan djelatnik gradske uprave zaražen, te su djelatnici koji su s njim radili poslani na testiranja i u samoizolaciju. Virus je prenesen od oca djelatnika gradske uprave, koji je boravio na svadbi u susjednoj Hercegovini.

Bez virusa poznato je da se slabo puni gradski proračun, i da gradonačelnik Bilić govori da dolazi do problema sa isplatom dohodaka i plaćanja računa. Populistički potez je podjela uskrsnica umirovljenicima, dok se u Trogir Holdingu dijele otkazi, a radnici su ostali bez posla i tih uskrsnica. Radovi na Putu Dragulina kasnili su dugo, a radovi kao i kod ribarnice su preplaćeni. Jedna cijena je bila kod javne nabave, dok kasnije ispadne puno veća cijena obavljenih radova.

Pred nama je nova sjednica Gradskog vijeća u petak, biti će interesantno kako će se odvijati sjednica s obzirom na nove slučajeve koronavirusa u Trogiru. Dobili smo informacije i da su pojedini vijećnici u samoizolaciji. Zanimljive točke dnevnog reda koje će sigurno podići buru u raspravi rebalans proračuna, novi kredit za javnu rasvjetu i prijedlog dopune Prostornog plana grada Trogira. Gradonačelnik Bilić javnost uvjerava u pozitivno stanje gradskog proračuna, a podiže novi kredit za rasvjetu. Drži vodu dok majstori ne odu.

Anđelko Jeličić

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika