Podjeli

Već prvog dana ,kad su se načela dva ključna tjedna pale su teške riječi i luzerska opravdanja za neuspjeh.
Luzeri pronalaze krivce svugdje oko sebe bez trunke samokritike
ili ne daj bože
kakve vlastite odgovornosti. S tim nema problema performer iz Zadra koji je osvojio 9% bez da je ikoga uvrijedio, a bome se nije ni pozivao na Božju pomoć.
Čovjek i sam iznenađen rezultatom u šaci drži GV Zadra ,igra sudbine ,ali i zasićenost građana kandidatima koji imaju “najbolje” programe,poigrala se Zadrom.
Mi izdaleka možemo biti samo navijači, no iz Zagreba gdje se upravo dogodio tektonski poremećaj koji je zatresao stolice vladajuće garniture,
 toplo se nadamo da će val promjene zahvatiti i Zadar, da će Ričard iskoristiti priliku da postane Veliki .
Bez brige je i Roko iz Dubrovnika ,njegov plan je da napravi” Javnu kuću”, ideju koju nitko ne može osporiti da je dobra i potrebna. Veli da će osobno, sam sve nadzirati, pa bi čovjek ,ako mu plan uspije, uskoro mogao držati Dubrovnik u šaci,jer poznato je da se na jastuku najlakše saznaju sve mračne tajne.
No u Zagrebu nije prpošno i veselo,počela se izvlačiti teška artiljerija. Pjevač milozvučnih tonova započeo je tjedan po dobrom starom receptu koji se zove ideološka podjela. Njegovim kolegama počeli su se priviđati Soroš i Crveni vragovi,
pa će žene u Zagrebu u sljedeća dva ključna tjedna strogo izbjegavati crvenu odjeću.
Nema smisla da zbog sniženja u H£M postanu javno obznanjene kao vještice.
Gluposti kandidata koji su si umislili da vode rat s nevidljivim neprijateljem,
 ni slučajno da bi preispitati sebe i u sebi našli pogrešku. Oni su “bogomdani”savršeni baš takvi kakvi jesu i ne prestaju se čuditi kako drugi ne vide to savršenstvo,
 a građanima su srce
osvojili totalno nesavršeni.
Ivica Puljak najbolji je kompliment dobio kada ga je savršeni Plenković proglasio gubitnikom .
Split će najvjerojatnije upravo zbog toga dobiti novog pametnog gradonačelnika, kojemu se jedino predbacuje da je nekada krivo pjevao.
  Protukandidat ima sumnjivu diplomu, a to Plenkoviću nije sporno, a niti piroman po vlastitom priznanju, kao kandidat za Župana.
 Gruba je to uvreda za sve građane Splita , no zato je odluka laka.
Umirovljenici su opet u fokusu,baš u ovom ključnom tjednu nema love za dodatnu isplatu, a ima i puno nezadovoljnih onim izbornim dodatkom.
U Zagrebu su umirovljenici okrenuli leđa sramotnoj akciji na kojoj su prodana njihova prava na sniženju i glasali su kontra trgovačke koalicije, HDZ-e HSU,pomogli su srušiti utvrdu sagrađenu na korupciji i nepotizmu.
Gabričević je Plenkoviću uvalio mućke, umjesto nove biračke baze,
badava ga je hvalio da je ugodan čovjek,a sad vidi da mu je koalicija poprimila neugodan zadah, tek sada će isplivati Gabričevića prava vrijednost ,
koji je na lokalnim izborima dobio 161 glas u gradu Trilju gdje svako zna svakoga,
  čak i ime kućnog ljubimca,
a proglasio se stručnjakom za izbore u Zagrebu gdje jedna osrednja zgrada ima toliko stanovnika.
No i to će se rasplesti u ova dva ključna tjedna,luzeri će biti razotkriveni i njihova opravdanja demontirana,sve njihove trgovačke transakcije stornirane.
Ispečenih kolači kao nagrada za glas na izborima,dobiti će kiseli okus bez obzira na obećanje,
 da će biti još kolača.
Popis vijećnika bit će kratak i godinama se nije promijenio, na istim mjestima ostali su oni koji su i do sada bili ,lova će ići u iste džepove kao i do sada, a za umirovljenike tek poneka milostinja pred izbore.
Umirovljenici pamet u glavu još imate priliku glasati protiv savršenih,
 koji vas savršeno vozaju već 30 godina s obećanjem da će vama biti “možda” bolje, jednoga dana, njima će već sutra biti bolje,zbog vašeg glasa, njima će već drugi mjesec sjesti vijećnička naknada , a oni će samo šutjeti kao i do sada.
Čuvajte svoj glas sada ima najbolju cijenu.
Sniženje je upravo završilo ,glasajte za čovjeka koji sigurno ima pravu diplomu, za nesavršenog Ranka,za iskrenog zanesenjaka Marka, koji svijet gleda očima poštenja, a u Zagrebu za promjene i rušenje gnijezda grabežljivaca koji su devastirali grad.
Oni kojima je bilo dobro do sada,
 očajnički žele sačuvati svoj status nepromijenjen ,i dalje bi da se kuha sarma s mesom za njih, a tvrdim kocenom od zelja za nas.
Za par dana zaboravit će te kolač kojim su oni proslavili pobjedu i morati se vratiti  na staro, kruh i poparu.
Pamet u glavu, iduća su dva tjedna ključna cijena raste iz dana u dan, a savršeno je vrijeme da se riješimo kukolja,  ako ne dozvolimo da sazre , neće biti ni sjemena.


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika