Podjeli

Brojanje glasova u općinama, gradovima i županijama još nije bilo ni završilo a gotovo svi takmaci lokalnih, izbora, posebno oni „veliki“, su požurili proglasiti se pobjednicima. Čujemo tako iz usta premijer Plenkovića da je HDZ u Zagrebu postigao izvrstan rezultat, pače jedan od najboljih!? …. tako da su odmah Filipovića proglasili novom zvijezdom HDZ-a. Tom grandioznom uspjehu je vjerojatno doprinio i novi partner HDZ-a „general“ Veselko Gabričević koji se javno pohvalio da je njegova stranka, tj. ono što je od nje ostalo, polučila izvrstan rezultat tako da je broj mandata u predstavničkim tijelima koji su dobili gotovo u pola manji no prije četiri godine, no tu u odnosu na 2017. „nema nekih velikih odstupanja“ zaključio je usprkos golim činjenicama svoje mudre misli “general“.

Javnost je napokon imala priliku ćuti od samog „generala“ i da je HSU u Gradu Zagrebu devastiran te da bi „teško krahirali“ da su izašli sami na izbore, o suradnji sa umirovljeničkim strankama koje su mu bila puna usta prije no što je postao predsjednik HSU-a i mogućem zajedničkom nastupu ni riječi. Da bi izbjegao „teško krahiranje“ u Zagrebu odlučio se „general“ na žurnu koaliciju sa HDZ-om i još žurnije povlačenje izbornih lista svoje stranke u Gradu Zagrebu čak i nakon uredne predaje istih Izbornom povjerenstvu. Bolje i to nego da su „teško krahirali“, zar ne? Ovako su prošli odlično, tj  nisu „teško krahirali“ jer na „koalicijskoj“ listi HDZ, HSLS, HSU za Gradsku skupštinu Grada Zagreba nisu imali ni jednog svog člana koji bi naravno da je bio na istoj mogao „teško krahirati“.

Sada će se kaže početi pripremati za iduće izbore koji su za tri godine, i to oni parlamentarni za koje će biti spreman i ostvariti puno bolje rezultate. Valjda će netko iz stranke slijedeći puta biti barem posljednji na „koalicijskoj“ listi što je doista veliki pomak u odnosu na sada bez i samo jednog. Sada će kaže stati na noge, pogledati istini u oči, poduzeti mjere i napraviti plan, pa što god mu to značilo.

Uspije li „general“ u svom naumu „rasprodaje sve za ništa“ sasvim sigurno je da HSU kao parlamentarna stranka još od 2003. nakon slijedećih parlamentarnih izbora više neće biti, a koliko ranije bi se to moglo dogoditi saznati ćemo već za petnaestak dana.

U Zagrebu, 18.05.2021.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika prof. v.r.


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika