Podjeli

Marine Le Pen rođena je kao Marion Anne Perrine Le Pen; 5. kolovoza 1968.francuska političarka, kandidatkinja desničarske Nacionalne fronte.

Kao kandidatkinja na predsjedničkim izborima u proljeće 2012. godine dobila je 17,90 posto glasova. Na izborima za predsjednika Francuske 2017. godine, u drugom krugu je izgubila od kandidata Emmanuela Macrona, osvojivši 33,9% glasova.

Rođena je u Neuilly-sur-Seineu kao najmlađa od tri kćerke Jean-Marieja Le Pena, francuskog političara i osnivača Nacionalne fronte.

Nakon što je diplomirala 1992. godine, radila je kao odvjetnica do 1998.

Majka je troje djece, udavala se i razvodila dva puta, te je od 2009. god. u izvanbračnoj vezi s Louisom Alioutom, također političarom iz redova Nacionalne fronte.

Politički rezultati, strategija, programi i teze Domovinskog pokreta MŠ  lako su usporedivi s Nacionalnom frontom Marine Le Pen. DPMŠ, sve više postaje Domovinski pokret K.V.K., ilti Karoline Vidović Krišto, pa je i po tome sličnost sve veća. Gotovo iz aviona može se vidjeti da je Marine Le Pen Karolinin uzor i razlika je vjerojatno samo u broju brakova jedne i druge, u broju potomaka i u tome što nova „liderica“ hrvatske nacionalne konzervativne scene ne smije biti u izvanbračnoj vezi ni pod razno. To joj „ustaše“ ne bi nikada oprostile ukoliko i oni nisu evoluirali?! Razlika između Marine Le Pen i K.V.K. je i u tome što je jedna dokazana  liderica, a druga bi to silno željela biti ne skrivajući goleme ambicije, pa to komunicira gotovo svaki dan iskačući iz paštete u svim medijima, koje žestoko kritizira da su pod kontrolom vladajućih Plenkovićevih Jugoslavena!? Pa zar onda nije i ona po toj logici pod „kontrolom“ jugosa Plenky-muna, ili je to neka „kontrola“ koju ja ne mogu razumjeti?

K.V.K. je oduvijek bila ambiciozna, a kada je silno ambiciozno krenula đonom u preuzimanje HRT-a, ta joj se ambicija razbila o glavu pa su joj Radmanovci dali lagani otkaz. Ma ne”š ti meni Hrvatsku televiziju pretvarati u „ustašku“ televiziju!  Ne”š ti meni govoriti da su Stulhofer i naš dragi dr. Alfred Kinsey pedofili, ili da je pobačaj ubojstvo s predumišljajem, ili da su „pederi zbilja pederi“?

U to vrijeme desničari su doslovno slinili za Karolinom i „Slikom Hrvatske“ i ona je opravdano za njih bila kraljica i pojam svih pojmova, pa je onda postala žrtva kao simbol mentalno komunističkog progona i bila im je sve ono što nisu Soroševi plaćenici u „hrvatskim“ „nevladinim udrugama“. Te godine buđenja konzervatizma u Hrvatskoj, borbe za normalan brak između muškarca i žene, borbe prsa o prsa sa SDP-ovim ideologom Arsenom Baukom, zapravo su determinirale politike K.V.K. i to joj je bio njen temelj za današnji politički uzlet, pa samo dragi Bog zna u koje će se visine vinuti iz sokaka Miroslava Škore. Miroslava Škore nije bilo nigdje, tada kada su se brojala krvna zrnaca, kada se pitalo tko je, a tko nije „peder“? Tada smo u punini definicije doznali tko su „desni, a tko lijevi“, tko su „oni, a tko smo mi“!? Naravno, svi ti razdori događali su se uz svesrdnu pomoć Zorana Milanovića, prvog među jednakim udbaškim „Lexperkovićevcima“! Ali K.V.K. je bila sveprisutna pa iz te priče izviru njene reference potencijalne liderice!

Sve više se stvara dojam da K.V.K. polako ali sigurno preuzima dirigentsku palicu od Škore, koji je ionako po stvarnoj dijagnozi, što je poznato hrvatskoj javnosti, narušenog zdravlja i pitanje je koliko će dugo izdržati na ovoj hrvatskoj političkoj vjetrometini. Svi starimo i propadamo i to je Božja, a ne ljudska zamisao! Ipak, on je pjesnička duša i gotovo je sigurno da teško podnosi političke udarce bili oni niske ili visoke frekvencije. On, čini mi se misli da zaslužuje samo visoku frekvenciju pohvala i komplimenata, što je u politici nemoguća misija. Može se tješiti da će ga naslijediti žena,  ljepša i i ugodnija svakom oku, iako mi se čini da Škoro misli da nema ljepših od njega na kugli zemaljskoj. Pa smije mi se valjda činiti da je netko čak i narcisoidan?

Digao bih palac gore za K.V.K., kao što sam to činio 2016. kada smo se na barikadama borili za istu stvar.

Poludio sam kada je ukinuta emisija „Slika Hrvatske“ i kada je iz HRT-ove emisije Dobro jutro izbačena pjesma Maje Blagdan, Moja Hrvatska. Sve je to bilo u režiji majstora Zorana Milanovića pa su se po Hrvatskoj počeli dizati braniteljski šatori koje je njegova desna ruka Fred Matić-Punjena ptica nazivao čergama, a njihove arhitekte čergarima-štakorašima. Onako usput, crnomantijaši s Kaptola su mu bili osobita poslastica pa je likovao kada je njegov špilkolega  Ranko Ostojić izveo okupaciju crkve na Trgu sv. Marka i pendrecima oskvrnuo Božje i crkveno dobro. Danas K.V.K. ponovo ima svoju emisiju od ponedjeljka, preko srijede pa do petka, pa može sve iz početka i to uz svu Plenkovićevu cenzurističku vladavinu nad hrvatskim medijima. Plenković je toliko moćan upravljač medijima da danas čak i pravomočni osuđenici za drogu mogu kreirati politike, saborsku većinu i birati si predsjednika!?

U svojoj silnoj ambiciji da zasjedne u Škorino sedlo, Karolina Vidović Krišto sve je to zaboravila pa nama, „desničarskim veleizdajnicima“, plaćenicima, udbašima među kojima sam i ja ispire mozak pa poručuje:

Milanović je evoluirao u političkog Hrvata, a Plenković je klasični politički Jugoslaven koji se ponaša kao da je mali Tito!

Na pitanje kako ocjenjuje svoju konkurenciju i njihovo djelovanje u Hrvatskom saboru u godini na izmaku, KVK je odgovorila:

„Nikoga ne smatram konkurencijom u o onom negativnom kontekstu, i raduje me svaka inicijativa ukoliko doprinosi razvoju Hrvatske. Smatram, recimo, pozitivnim pojedine antikorupcijske inicijative kolegice Benčić ili kolegice Ahmetović, iako smo ideološki potpuno različite. Ali svatko tko shvaća da je temeljni, početni i ključni problem hrvatske države i društva korupcija, imat će moju potporu“.

S kim bi se od njih  u budućnosti mogli vidjeti u nekoj vrsti suradnje?

„U prethodnom odgovoru sam rekla – svatko tko hrvatsku državu vidi kao uređenu europsku državu u kojoj funkcionira vladavina prava, s takvima mogu surađivati“.

O Zoranu Milanoviću?

„Milanović je čovjek privilegirane skupine te tzv. komunističke mladeži, te od njega nemam nikakvih posebnih očekivanja, ali mogu istaknuti pozitivnom njegovu politiku prema Hrvatima u BiH“.

Dok god se K.V.K. vidi u „koaliciji“ sa Sandrom Benčić, Radom Borić, Katarinom Peović kao ljevičarskom Dolores Ibaruri Lapasionariom iz bilo kojeg pragmatičnog razloga, dokle god zbog bilo čega hvali Zorana Milanovića ne držeći se one „vuk dlaku mijenja, a ćud nikada“, treba dobro razmisliti može li se ikada takvoj osobiti dići palac gore. Dokle god Miroslav Škoro i njegovo jato „intelektualaca“ mogu s takvim likovima, a ne mogu naći kompromis s HDZ-om, moju podršku neće dobiti. Naprotiv, kako ne bih griješio dušu, ostavit ću na miru devastiranog Miru i krenut ću u istraživanje tko je to hrvatska Marine Le Pen! Legitimno!

Legitimno je sve pitati ,isto onako kao što je bilo legitimno pitati tko je supruga Miroslava Škore, u ono vrijeme potencijalna prva dama Hrvatske, kao što je bilo legitimno pitati kome je svirao dok mu je Osijek gorio. Ta su ga pitanja  silno uzrujala i idu mu na živce i dan danas!  Kao i legitimna pitanja o pozdravu „Za dom spremni“ i što misli o Titu i Tuđmanu! Dobili smo njegove odgovore iz sfere znanstvene fantastike! Dokle god Škori i K.V.K. Plenković bude isti ili još gori od Milanovića, premda nema ni približno putra na glavi kao što dokazano ima Zoran Milanović, nemaju moju podršku. Dok god  Plenković za Karolinu Vidović Krišto bude isti Bakarić bez ijednog argumenta, s pravom ću se pitati o čemu se tu radi, a ako treba angažirat ću i nekog vrhunskog psihijatra  kao što je bio dr. Gruden da me pregleda, jer možda sam ja stvarno lud? Lud sam zato što nikada osobno sa deklariranim svjetonazorskim protivnicima u savezu ne bih tražio bolju budućnost za Hrvatsku, jer to bez ikakve sumnje vodi u najgori mogući scenarij. Dokle god K.V.K. i Škoro ne budu imali svoje vjerodostojne politike koje će moći realizirati bez oporbene suradnje s Milanovićevim lijevim jatom, te politike neće dobiti moj palac gore, koliko god me pojedini intelektualci i „crni labudi“ „nagovarali“ da prestanem biti tvrdoglav.

 

Kazimir Mikašek-Kazo


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika