Podjeli

Godina je 2021. i dalje se trese tlo Banovine od nastavnog pražnjenja energije prirodne sile zla. Državna tijela i službe, pojačane s brojnim volonterima i dalje spašavaju živote, materijalna dobra koja se još spasiti mogu kako bi ih se sačuvalo za neka nova , bolja vremena. Mnogo je tu tuge, bola, patnje i ljudskih sudbina koje su na današnji dan „Dan žalosti“ svedene u molitve i misli cijele nacije i EU, suosjećanjem  sa njihovom patnjom i boli.

Kako rekosmo na početku, država je sve svoje resurse stavila u pogon na aktivnosti ublažavanja ove tragedije, pa je tako  i sukladno zakonskim i materijalnim mogućnostima za prvu priliku oslobodila i usmjerila financijska sredstva kao žurnu pomoć koju je nakanila plasirati kroz lokalne vlasti s napomenom da će daljnji transfer financijske pomoći uslijediti s početkom nove fiskalne godine.

Sve bi to prošlo kao neka normalna vijest i kao neki pozitivan primjer skrbi o stradalim područjima da gradonačelnika Petrinje, Dumbovića, iznenada nije napao sindrom po nama zvan „Penavizam“ ( nazvan po gradonačelniku grada koji je stradao u Domovinskom ratu i kojem je Hrvatski narod i Hrvatska Država obnovila grad, dala materijalnih i financijskih sredstava na kojima mu danas polako zavide i ostala mjesta i gradovi stradali u Domovinskom ratu, a i oni koje su strahote rata mimoišle). Naime, Dumbović je u maniri, Penave, napao Hrvatsku Vladu kako ima selektivni pristup stradalom području i kako su svi drugi bili u većoj milosti nego on i da je time i takvim postupkom povrijeđen osobno, kao i stradali građani Petrinje, te stoga ne želi prihvatiti pruženu pomoć. U ovu priču uklopio se i istup jednog stradalnika iz Domovinskog rata i stradalnika u potresu, HRVI, koji je također u maniri Penavinih jurišnika za rušenje zgrade u kojoj ima stan, napao – državu, Vladu, premijera, ministra hrvatskih branitelja,, gradonačelnika grada Zagreba i iste okrivio za rušenje svoje, tko zna po broju nekretnine, kojima je došao u posjed diljem Hrvatske nakon Domovinskog rata.

U nadi kako se ova ugroza, zvana, Penavizam, neće širiti brzinom Co-Vid 19 i vjeri u solidarnost i pravednost Hrvatskog naroda, Hrvatske države i EU, sigurni smo da će se zadovoljiti i ispuniti u cijelosti očekivanja i potrebe građana Petrinje, pa samim tim i gradonačelnika Dumbovića, te ovdje spomenutog stradalnika iz Domovinskog rata. Vjerujemo da će time u konačnici gospodin Dumbović biti oslobođen ugroze zvane Penavizam.-

 

Antun Berljak


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika