Podjeli

Predstavljanje knjige ‘Ja sam pobjednik’ / Nikola Štedul, Zagreb, 2022. bio je g. Ivica Brešić. Družili smo se i sutradan poslije predstavljanja i impresionirao je i dr. Stjepandića i mene. Htio sam doznati više o njemu ali osim što sam doznao da je živio u Splitu 11 godina i vratio se u Livno nisam puno doznao.

Aktivan je u politici i našao sam napr. razgovor s njime:

https://hrsbih.org/intervju-ivica-bresic-trgovinom-i-kadrovskim-ponudama-nitko-nece-dobiti-podrsku-hrs-a/

Ali doznao sam od njega puno o novoj hrvatskoj stranci u BiH, pa mi je zadovoljstvo to vam prenijeti:

Hrvatska republikanska stranka je po svim pokazateljima druga stranka po snazi trenutno u Hrvata.

HRS je jedina stranka koja do sada ni na jednom nivou vlasti u BiH nije bila dio vlasti već je je krenula od nule da bi u roku od šest godina postala glavna i jednina oporbena stranka na prostoru BiH gdje su Hrvati u većini.

Ni jedan član HRS-a ne živi od politike, velika većina članova HRS-a je mlađa od 40 godina i profesionalno su ostvareni velikom većinom u privatnom sektoru.

HRS je jedina stranka sa hrvatskim predznakom koja se zalaže za hrvatsku teritorijalnu jedinicu u BiH te ima konkretan prijedlog koji javno zastupa.

HRS je jedina Hrvatska stranka koja će za ove izbore ponuditi konkretan plan za resetiranje položaja Hrvata u ovakvoj BiH.

Temeljna načela svih programa za sve izborne jedinice i nivoe vlasti su:

Hrvatsko pitanje

Jednakost svih pred zakonom

Jednaka šansa za svih

Nakon dugo vremena još od kraja rata Hrvati mogu birati stranku koja ne želi vlast da samo nastavi obrazac kakvim su vladali dosadašnji hrvatski predstavnici već nudi sasvim novu paradigmu koja će napokon Hrvatima u BiH omogućiti da napuste udbaško komunistički model vladanja koji je preživio kroz HDZ BiH sve ove godine.

HRS je stranka s hrvatskim predznakom, što znači da vrlo dobro zna što su hrvatski interesi, a u praksi su to i više puta dokazali.

Ne smijemo bježati od činjenice kako ogromnu odgovornost za hrvatsko pitanje u BiH ima i hrvatska aktualna politika, legitimno izabrana, koja ništa godinama i desetljećima nije učinila kada se radi o obrani interesa hrvatskog naroda. Interes hrvatskog naroda i hrvatskog čovjeka kao pojedinca ne smije biti predmet trgovine. Sinekura ne smije biti ispred interesa naroda.

Hrvatima je potrebna katarza! HRS je dokazao na terenu kako su u stanju biti nositelji te katarze. Vjerodostojno prema svome hrvatskom narodu, beskompromisno prema Sarajevu, Banja Luci i svima onima koji žele od Hrvata napraviti nacionalnu manjinu u svome domu.

Nadam se da sam sve točno prenio.

Josip Pečarić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika