Podjeli

I ove godine su se  „gužvali“ prigodom posjete ustaškom logoru Jasenovac.

U povodu obljetnice proboja zatočenika iz ovog logora, stigli su predstavnici državnog vrha, nacionalnih manjina, tzv. antifašisti te preživjeli  zatočenici.

Predstavnici Koordinacije Židovske zajednice, iz protesta, nisu sudjelovali u službenom protokolu, već su vijence položili prije početka programa.

Na ovaj način stječe se dojam da su u Hrvatskoj postojali samo i isključivo ustaški logori vezani uz Drugi svjetski rat. Međutim, u vrijeme velikosrpske agresije na Hrvatsku i BiH također su osnovani brojni logori, ali pod srbijanskim nadzorom!

Samo u Hrvatskoj i Srbiji osnovano je oko 480 logora!

U tim logorima mučen je pa čak i ubijan veliki broj Hrvata, poglavito nakon okupacije Grada Vukovara.

Jeste li ikada čuli da je neka istaknuta hrvatska državna delegacija ili pak da su predstavnici nacionalnih manjina  i tzv. antifašisti ikada došli obići neko od ovih mjesta i da su tamo barem položili jedan cvijet? Osim njih, u srpskim i crnogorskim „logorima smrti“ nikada nisu došli zapaliti ni svijeću predstavnici Koordinacije Židovskih općina, predvođeni Ognjenom Krausom!

Ni Milorada Pupovca, Srbina po zanimanju, kako ga često zovu, nikada nismo vidjeli da je obišao neki od srbijanskih logora iz vremena srpske i ine okupacije Hrvatske, kao da logor nije logor!

Svima njima je važno ukazati da su postojali ustaški logori, ali ne, recimo, i – partizanski!

Ono što je ipak najgore je činjenica da već godinama se na dugačko i široko piše i govori o ustaškim logorima u kojima su ubijali, klali i mučili samo i isključivo – Hrvati!

Srbi čak ni ne priznaju da su u njihovoj državi postojali logori za Hrvate, bez obzira što i u svezi toga i danas postoji na tisuće svjedoka!

U srpskim koncentracijskim logorima život je izgubilo više od 300 zatočenika. Najmlađa ubijena osoba imala je 6 mjeseci, a najstarija – 104. godine, dok je najmlađa silovana osoba imala svega 5 godina, a najstarija – 80!

Nekima je očito u interesu da se zaborave srpski i ini logori, pa će na taj način  još malo ispasti da ih nije ni bilo!

Također nije nevažno pitati, zašto se partizansko stratište u Macelju ne proglasi Memorijalnim muzejom partizansko-komunističkih zločina, kad se dobro zna da su partizani, nakon Drugog svjetskog rata (!), samo na ovom području poubijali blizu 15 tisuća ljudi, pretežno Hrvata!

Pored toga, znaju li  oni koji redovno obilaze Jasenovac i slična mjesta, da je u Koprivnici početkom 1941. osnovan prvi ustaški logor „Danica“ te da se u početku tvrdilo da je tamo poubijano oko 30 pa i više tisuća Srba, da bi se danas jedva znalo za 3 (sic!),,ali ni za njih nitko ne zna tko su i gdje su pokopani!

Dakle, drugovi i drugarice, gospodo i gospođe, nije logor bio samo u Jasenovcu, pa vam stoga predlažemo da koji puta navratite i u neki drugi, poglavito u one gdje su mučili, klali i ubijali i Hrvate!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika