Podjeli

Građanska inicijativa „Istina o Istanbulskoj“ (www.istinaoistanbulskoj.info)

Tiskovna konferencija
Hrvatski sabor
srijeda, 30. listopad 2019. u 10.30h

Evo gdje je rodna ideologija!

Premijer Plenković i predstavnici nekih medija su nas često znali pitati “gdje je ta rodna ideologija” zbog koje smo protiv Istanbulske konvencije.
Evo jednog očitog primjera! Hrvatske županije ovih dana raspisuju natječaj za projekt „Mi možemo jednako“ u kojem pozivaju djecu od nižih razreda osnovne škole do učenika srednjih škola da šalju crteže, fotografije i video uratke koji podižu svijest o „rodnoj ravnopravnosti, spolnim stereotipima i rodnoj diskriminaciji“. Izraz rodna diskriminacija proizlazi iz pojma rod koji predstavlja temelj rodne ideologije i koji je pravno definiran u Istanbulskoj konvenciji. Naputak je županijama stigao iz Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske koji je osigurao novac. Natječaj je objavljen na stranicama Hrvatske zajednice županija i preuzeo ga je veliki dio županija i škola. (http://www.hrvzz.hr/novosti/hrvatska_zajednica_zupanija/pocinje_kreativni_natjecaj_mi_mozemo_jednako-41845)
Zalažemo se za ravnopravnost spolova, ali smo protiv ideološke propagande i nametanja pojma roda i rodne ideologije djeci i mladima, što je izričiti zahtjev Istanbulske konvencije! Jedno od pitanja na koja bi djeca trebala odgovoriti u svojim radovima za natječaj je: “Što se događa ako se ponašamo kao osobe suprotnog spola?” Došli smo, dakle, do onoga na što smo upozoravali još pred dvije godine, a to je da će se djeca u školi pitati “jesam li muško ili žensko?”. Ovdje je riječ o grubom kršenju načela pedagoške struke tj. o zloupotrebi djece, od 7-godišnjaka nadalje, jer ih se zbunjuje i narušava razvoj njihovog spolnog identiteta i cjelovite osobnosti.
I dok rodna ideologija sve više uzima maha u Hrvatskoj, Istanbulska konvencija je, kao i u ostalim zemljama, potpuno neučinkovita u suzbijanju nasilja, a što bi navodno trebala biti njena svrha. Nasilje se u Hrvatskoj ne smanjuje, već povećava – svjedoci smo toga iz dana u dan.
Danas smo Ustavnom sudu predali požurnice, jer je prošlo već deset odnosno šest mjeseci od predaje naše dvije žalbe na koje nam još nisu odgovorili. I dok je Ustavni sud bio vrlo brz u odluci o ćirilici u Vukovaru, što je važno Plenkovićevom partneru Pupovcu, isti taj Ustavni sud odugovlači u pitanjima referenduma i volje vlastitih građana.

Organizacijski odbor građanske inicijative „Istina o Istanbulskoj“

Kontakt: [email protected]; 098-9038739 (Kristina Pavlović, koordinatorica inicijative)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika