Podjeli

Izjava s današnje konferencije za medije:

https://www.facebook.com/story.php/?id=100057956624572&story_fbid=758446736097207

Dame i gospodo,

Uputila sam Glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj-Šipek, dopunu kaznene prijave protiv Vladimira Šeksa i Mladena Bajića, koje sam prijavila 3. studenog 2023. god.

Primila sam, naime, od osoba iz hrvatskog državnog aparata, fotografiju koja dodatno dokazuje da su Vladimir Šeks i Mladen Bajić – ne samo kršili Ustav, već da je Vladimir Šeks (kao predsjednik Hrvatskog sabora) i operativno organizirao i instruirao svjedoke u procesu Branimiru Glavašu.

Ovdje odmah na početku želim reći, da je ovaj slučaj odgovor svim hrvatskim građanima zašto su im plaće niske, a cijene abnormalno visoke; zašto nemamo dovoljno vrtićkih mjesta, zašto nemamo adekvatne dječje doplatke, zašto nam je bakalar duplo skuplji nego u drugim europskim državama – a i odojke kupujemo po bolesno visokim cijenama.

Izvorište svih deformacija u Hrvatskoj jesu ovisno pravosuđe i korumpirani dužnosnici.

Jer, ovaj slučaj svjedoči da je Glavni državni odvjetnik puki izvršitelj društveno-političkih moćnika, a jasno je da u toj situaciji zakoni i pravda ne znače ništa.

Država, u kojoj političar piše kaznene prijave, a državni odvjetnik ih provodi, nije uređena država, već je pravna močvara.

U pravnoj močvari znanje, marljivost ili poštenje nemaju nikakvu vrijednost, jer u pravnoj močvari vrijedi zakon jačega;

a zakon jačega posljedično stvara društvenu nepravdu i nanosi štetu širokim slojevima građana – a stvara korist samo moćnicima.

Dakle, na fotografiji koja vam je dostavljena, nalaze se Vladimir Šeks – i Krunoslav Fehir, osoba koju je Mladen Bajić proglasio krunskim svjedokom u slučaju montiranog procesa protiv Glavaša.

Ova fotografija svjedoči da su Šeks i Fehir konstantno lagali, tvrdeći da se međusobno ne poznaju, a ta fotografija ne svjedoči samo tomu da su se Šeks i Fehir poznavali – štoviše, oni su provodili slobodno vrijeme skupa.

Fotografija dokazuje da je predsjednik Hrvatskog sabora izravno utjecao i operativno usmjeravao proces protiv Branimira Glavaša – što jest protuzakonito, što jest utjecaj na pravosuđe, i, naravno, što jest teško kršenje Ustava i Ugovora o Europskoj uniji.

Ova fotografija je krunski dokaz Šeksovog narušavanja ustavnog poretka, a kad se uzmu slijedeće činjenice, onda uopće nema dvojbe da su Šeks i Bajić počinili teška kaznena djela.

Dakle,

– Ivan Jarnjak jest potvrdio da je Šeks pisao kaznenu prijavu protiv Glavaša.

– Josip Sesar, bivši tajnik Hrvatskoga Sabora, na sudu je pod prisegom rekao kako su Ivo Sanader, tadašnji premijer, i Mladen Bajić, tadašnji Glavni državni odvjetnik, došli Vladimiru Šeksu, i da mu je Bajić predao materijal za koji je bilo jasno da je riječ o kaznenom progonu Glavaša.

– Nadalje, poduzetnik Ante Gucić također je na sudu pod prisegom posvjedočio da je Vladimiru Šeksu kao predsjedniku Hrvatskoga sabora u kasnim noćnim satima dolazio Vladimir Faber (u to vrijeme načelnik osječke policije), dostavljajući mu informacije o progonu Glavaša.

– Isto tako je novinar Ivica Šola pred sudom i pod prisegom posvjedočio da mu je Luka Bebić opisao kako se tada na predsjedništvu HDZ-a raspravljalo o kaznenom progonu protiv Glavaša, a da je pred nekolicinom ljudi Šeks izjavio: ”ja sam sve dogovorio s Bajićem.”

Temeljna europska vrijednost jest neovisnost pravosuđa. Na temelju opisanih činjenica konstatiram, da je u Hrvatskoj više od 10 godina Državni odvjetnik bio osoba koja je kršila Ustav i zakone, montirala kaznene procese, i (ono što je jako bitno) sprječavala borbu protiv korupcije.

Jer, upravo za vrijeme Mladena Bajića korupcija je razorila sve pravne i demokratske okvire u Hrvatskoj.

Nasljednici Mladena Bajića, Dinko Cvitan i današnja Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, jesu idejno-pravni klonovi navedenog Mladena Bajića.

Dame i gospodo, svi hrvatski problemi i sva društvena nepravda imaju uzročnik u ovisnom i korumpiranom pravosuđu.

Jer, tamo gdje se ne primjenjuje zakon, primjenjuje se zakon jačega. A zakon jačega je otrov za gospodarstvo, za demokraciju i za društvenu pravdu.

Jer, ako je Mladen Bajić slijedio upute Vladimira Šeksa da montira proces Branimiru Glavašu (a to je s ovim dokazima nedvojbeno), onda je Bajić stavljao u ladicu lopovluke, ili montirao nekome kazneni proces kako bi ga izbacio iz gospodarskog ili političkog života.

Očekujem od Glavne državne odvjetnice da pod hitno utvrdi činjenice po ovoj prijavi – ali i najavljujem gđi. Hrvoj-Šipek da u ovom predmetu neću prestati djelovati – jer ovaj predmet jest prijelomni slučaj za vladavinu prava u Hrvatskoj.

Hrvatska javnost (ovom fotografijom i prethodno navedenim dokazima) svjedoči, da pravosudni dužnosnici zbog svog komfora, svoje korumpiranosti, ucjenjivosti ili drugih razloga, rade protivno zakonu i protiv hrvatskih građana.

I upravo iz tih razloga, sve demokratski misleće osobe u Hrvatskoj moraju stati u obranu prava i pravednosti, hrvatskog Ustava i temeljnih europskih vrijednosti.

Svi mi, kojima je pravednost i jednakost na srcu, moramo zahtijevati da se ovaj slučaj do kraja rasvijetli, i da na ovom slučaju pobijede vladavina prava i europske vrijednosti, te da zaustavimo lopovluk te isušimo pravnu močvaru.

Nema napretka u Hrvatskoj, niti ga može biti, s pravosuđem koje je ucijenjeno, korumpirano ili politički dirigirano.

Zato se na navedenom slučaju moramo izboriti – da svatko u Hrvatskoj bude jednak pred zakonom, ali i da svatko odgovara za svoja djela.

Šeks i Bajić su kršili Ustav i hrvatske te europske zakone, i zbog toga moraju odgovarati, te biti sankcionirani.

 

Tekst dopune kaznene prijave:

HRVATSKI SABOR

Karolina Vidović Krišto
ZASTUPNICA

 

Zagreb, 21. prosinca 2023.

DORH
n/r gospođi Zlati Hrvoj-Šipek
GLAVNA DRŽAVNA ODVJETNICA

Poštovana gospođo Hrvoj-Šipek,

U privitku Vam dostavljam fotografiju na kojoj su četiri osobe, snimljenu 2005. godine, a kao dopunu  kaznene prijave od 3. studenog 2023 godine, protiv:

 1. Vladimira Šeksa, bivšeg predsjednika Hrvatskog Sabora i pročelnika Savjetodavnog vijeća HDZ-a
 2. Mladena Bajića, bivšeg Glavnog državnog odvjetnika RH

Kao što sam u prijavi od 3. studenog opisala, bivši ministar unutarnjih poslova Ivan Jarnjak, javnobilježnički je ovjerio izjavu u kojoj je naveo da mu je Vladimir Šeks 2005. godine, kada je obnašao dužnost predsjednika Hrvatskog sabora,  rekao da piše podlogu za kaznenu prijavu protiv generala Branimira Glavaša.

Činjenica jest, da je nakon nekoliko mjeseci od Šeksove izjave Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić pokrenuo kazneni progon Branimira Glavaša, što, pak, dokazuje da je Šeksova izjava dana Jarnjaku, točna.

Priložena fotografija jest, pak, nedvojbeni dokaz Šeksovog aktivnog djelovanja u organizaciji kaznenog progona Branimira Glavaša.

Naime, na fotografiji su Krunoslav Fehir, ključni svjedok DORH-a protiv Branimira Glavaša, Vladimir Šeks, tada predsjednik Hrvatskog sabora, Anica Ressler, pokojna supruga Vladimira Šeksa, te četvrta, meni nepoznata osoba.

I Vladimir Šeks, i Krunoslav Fehir, konstantno su tvrdili da se međusobno ne poznaju i da nisu međusobno komunicirali. Ova fotografija dokazuje da su navedene tvrdnje Šeksa i Fehira lažne.

Osoba koja mi je dostavila fotografiju navodi da je ista snimljena u mjestu Petrčane gdje Šeks ima kuću za odmor, što isto dokazuje da se Šeks i Fehir nisu samo poznavali, već su se čak i družili u slobodno vrijeme.

Prvo i drugo prijavljeni su svjesno i namjerno kršili Ustav RH, niz hrvatskih zakona kao i temeljne vrijednosti Europske unije.

Bajić kao državni odvjetnik te Šeks kao predsjednik Hrvatskog sabora grubo su prekršili hrvatski Ustav te narušili ustavnu odredbu o neovisnosti pravosuđa, ugrozili ustavno odredbu o trodiobi vlasti, te su možebitno počinili kaznena djela u člancima, 20., 28., 312., 340. i 344. KZ-a RH.

Poštovana gospođo državna odvjetnice,

Zlouporabe državnih dužnosnika i narušavanje ustavne odredbe o trodiobi vlasti jesu uzročnik svih zala kojima su izloženi hrvatski građani.

Država u kojoj predsjednik Sabora piše kaznene prijave a Glavni državni odvjetnik ih provodi, ili u kojoj predsjednik Sabora organizira svjedoke te ih instruira što trebaju svjedočiti, jest pravna močvara u koju nema nitko povjerenje, ni građani, ni inozemni investitori.

Zahtijevam od Vas žurno utvrđivanje činjenica te sprječavanje počinjenja daljnje štete od strane prijavljenih osoba.

S poštovanjem,

Karolina Vidović Krišto

zastupnica i predsjednica OIP-a


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika