Podjeli

Poštovani gospodine Jandrokoviću,

Vaša jučerašnja odluka da mi uskratite pravo obrazlagati povrede Poslovnika, jest otvoreno poslovničko nasilje. Ta sramotna odluka dokazuje da je Vaš jedini cilj sprječavanje redovnog parlamentarnog djelovanja kako bi putem blokiranja rada Sabora zaštitili današnju sveprisutno bezakonje i korupciju, a što jest izravni rad protiv interesa hrvatskih građana.

Vi mene kažnjavate zato  što sam sama bila žrtva vrijeđanja na sjednici Sabora, i nisam uputila Zahtjev Odboru za Ustav. Za Vas je ta činjenica problematična, ali kada premijer Plenković krši Ustav i Poslovnik, i ne odgovara na zastupnička pitanja, zato što otvoreno sprječava rasvjetljavanje korupcije, kao što je to slučaj sa predsjednikom ustavnog suda Šeparovićem, onda ne reagirate.

Odboru za Ustav se nisam žalila iz dva razloga.

Prvi razlog jest vremenske naravi, zato što sam pokušavala spriječiti da jedna šesteročlana obitelj izgubi svoj dom, kojega joj pokušava uzeti lihvarska agencija, potpomognuta Vašim pravosuđem.

Drugi razlog je taj što Odbor za Ustav donosi apsurdne odluke i slijedi logiku „političkog betona“. Za odbor ne postoje argumenti, već isključivo zaštita političkih interesa, i taj Odbor glasuje za otvoreno bezakonje te kršenje Ustava i Ugovora o Europskoj uniji.

U odboru su tako Dražen Bošnjaković (HDZ) i Arsen Bauk (SDP), dvojac čiji je glavni cilj zaštita korumpiranih struktura u hrvatskom sudstvu.

Vi mene pokušavate ušutkati kako hrvatski građani ne bi doznali:

           Da su osnovne životne namirnice kao što su sir, jaja ili mlijeko u Njemačkoj do 150% jeftinije nego u Hrvatskoj, a plaće su u Njemačkoj do 400% veće nego u Hrvatskoj! Kako je to moguće? Kako je moguće da prehrambeni proizvođači koji primaju državne i europske subvencije, koriste galamu o cijeni energenata, te dižući nekontrolirano i neopravdano cijene ostvaruju neviđene rezultate? I sada se hvale da im je dobit porasla za 100, 200 ili čak 300 posto. Što rade, i kome služe Državni inspektorat i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja?

–           Da se afere, u kojima se šteti hrvatskim građanima, skrivaju, a počinitelje štiti. Primjerice, u aferi Bankomat, u kojoj je Hrvatska poštanska banka oštećena za stotine milijuna kuna, nakon 13 godina svi optuženi bivaju oslobođeni.

–           Da je afera INA slučajno otkrivena i nakon 8 mjeseci nitko o toj aferi ne govori, a nestalo je 130 milijuna eura.

–           Da se nakon 8 mjeseci istraga o željezničkoj nesreći kod Novske, protivno dokazima, krivcima proglašavaju poginuli u toj nesreći.

–           Da slučaj Agrokor nakon 6 godina nema ni prvostupanjsku presudu.

–           Da afera Uljanik, u kojoj je napravljena šteta od 1 milijarde eura nakon 5 godina nema ni prvostupanjsku presudu.

–           Da se zdravstveni sustav doslovno raspada.

–           Da nam na radnim mjestima, na kojima trebaju raditi 4 liječnika, radi 1 liječnik – a 2 pacijenta leže u jednom krevetu!

–           Da zbog niskih plaća naši građani moraju napuštati Hrvatsku, a država dopušta uvoz radne snage iz dalekih država koje se u Hrvatskoj djelomično tretira bez ikakovih prava kao da su robovi.

–           Da nam je poljoprivreda uništena; hrvatska sela se sustavno raseljavaju, a hrvatska vlada nema ni plana, ni prijedloga kako spasiti hrvatsko selo i poljoprivrednu proizvodnju.

Vi gospodine Jandrokoviću doista mislite da ćete zabranama spriječiti istinu, i trajno varati hrvatske građane manipulacijama, te uskraćivati im pravo na jednakost, socijalnu pravičnost i uređenu državu.

Demagogiji o HDZ-u kao zaštitniku nacionalnih interesa, ili o SDP-u i dobrom dijelu današnjih oporbenih stranaka kao borcima protiv korupcije, ogromna većina hrvatskih građana više ne vjeruje. Vama u HDZ-u se fućka za nacionalne interese. Vaši jedini interesi jesu Vaši osobni interesi, a dobrom dijelu oporbe jedini cilj jest sudjelovanje u vlasti da rade ono što Vi danas radite.

No, moram Vas razočarati – Hrvatskoj je dosta nepravde! Hrvatskim građanima je dosta toleriranja nejednakosti i financiranja lopovluka.

Ni Vi, ni Vaši tajni i javni saveznici, nemate pravo ograničiti hrvatskim građanima ona prava koja imaju svi drugi narodi u Europskoj uniji, a to je pravo na uređenu državu i jednakost svih građana pred zakonom.

Budite uvjereni da ćemo u Hrvatskoj uspostaviti vladavinu prava, i da će tada Hrvatska postati prosperitetna i uspješna država u koju će se Hrvati vraćati, a ne iz nje iseljavati kao sada, pod Vašom vlašću.

Vi ćete tada, gospodine Jandrokoviću, sigurno prestati biti politički čimbenik, s velikom vjerojatnošću da se vratite na Vaše početne pozicije, u društvo Vašem istinskom idolu, dr. Ivi Sanaderu.

S poštovanjem,

Karolina Vidović Krišto

zastupnica

predsjednica OIP-a


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika