Podjeli

P R I O P Ć E NJ E   Z A   M E D I J E

 

Na sjednici Gradskog vijeća grada Garešnice, održanoj 10. rujna vijećnik Slaven Đurđević predložio je uvođenje produženog boravka i uvođenje novih autobusnih linija s ciljem poboljšanja kvalitete osnovnoškolskog obrazovanja i kvalitete života obitelji Garešnice.

Uvođenje produženog boravka za učenike od 1 do 4 razreda osnovne škole pokazalo se kao izvrstan potez u gradovima Bjelovaru, Daruvaru, susjednoj i Kutini te u općini Hercegovac, a vijećnik Đurđević smatra da je vrijeme da se isti uvede i u Osnovnu školu Garešnica. Da potreba za istim postoji, pokazuje i anketa provedena među roditeljima, a putem koje se većina roditelja izjasnila da bi pristali na uvođenje produženog boravka.

Kao neki od pozitivnih učinaka uvođenja produženog boravka prepoznati su osiguranje toplog obroka za djecu kao i prilika za učinkovitije učenje i usvajanje gradiva, rasterećenje roditelja po pitanju odvođenja djece iz škole za vrijeme radnog vremena, kvalitetnije provođenje slobodnog vremena u krugu obitelji, ali i mogućnost za novo zapošljavanje učitelja ili očuvanje njihovih radnih mjesta koja su ugrožena zbog sve manjeg broja djece u školskim klupama.

Vijećnik Đurđević naglasio je da bi dio troška, uz Grad Garešnicu, trebala snositi i  Bjelovarsko-bilogorska županija, pogotovo jer je boljitak djece bio dio izbornog programa vladajuće stranke.

Uvođenje produženog boravka može se smatrati i ulaganjem u budućnost jer se zbog podizanja kvalitete života više obitelji odluči na ostanak u gradu.

Đurđević je također ukazao na problem djece i roditelja iz mjesta Selište, do kojeg ne voze redovne autobusne linije pa su roditelji prisiljeni svakodnevno djecu voditi do škole i iz škole. Nepostojanje javnog prijevoza za djecu dugotrajan je i gorući problem koji je potrebno riješiti prije nego što dođu kraći, kišni i hladniji dani. su najviše pogođene obitelji u lošijem položaju, kao što su jednoroditeljske obitelji i obitelji s nižim prihodima.

S obzirom na to da dolaze jesen i zima, a s njima hladni, kišni i kraći dani molim da se s  prijevoznikom pokuša dogovoriti uvođenje dodatnih  linija do mjesta koje nisu obuhvaćena autobusnim prijevozom ili da se gradski kombi stavi na raspolaganje za prijevoz djece do škole.

Nažalost, konkretne odgovore nismo dobili ali to ne znači da ćemo odustati. U vremenu kada sve više ljudi razmišlja o odlasku iz ruralnih mjesta, možda bi baš produženi boravak bio argument za ostanak.

#aktivnostnestihija #novismjernovemogućnosti #novaenergija

S poštovanjem,

Slaven Đurđević

Predsjednik GO SDP Garešnica


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika