Podjeli

 

                                                                           HRVATSKI SABOR

                                Odbor za ljudska prava i prava nacionalni manjina

                                                                prof. dr. sc. Milorad Pupovac

                                                               Trg. Sv. Marka 6, 10000 Zagreb

                                                                            

Predmet: Gušenje neposredne demokracije grubom manipulacijom biračima s prebivalištem u Hrvatskoj                                                                             

                                                                                                                                                        PoŠtovani gospodine profesore Pupovac,

Potpisnik sam peticije građanskih inicijativa “Glasujmo imenom i prezimenom” rujna 2014. i “Narod odlučuje” 2018. godine za održavanje referenduma o izbornim pravilima .

Građanska inicijativa “Glasujmo imenom i prezimenom”  je od 21. rujna 5. listopada 2014. godine skupila 380.649 potpisa na peticiju za održavanje Referenduma o izbornim pravilima. Grubom manipulacijom brojem birača tadašnja je saborska većina spriječila referendumsko izjašnjavanje o izbornom zakonodavstvu za izbor zastupnika u Hrvatski sabor i time uz pomoć ustavnih sudaca prekršila I. članak Ustava Republike Hrvatske. Referendumsko odlučivanje o svim bitnim pitanjima hrvatskog društva  i države pa i o pravima nacionalnih manjina je pretpostavka demokratizacije hrvatskog društva. Nakon preslagivanja vladajuće većine 2017. godine Vi ste postali predsjednik Odbora za nacionalne manjine i ljudska prava.                                                                                                                                                                  Kako ćete Vi odlučivati o ljudskim pravima, a niste mi još odgovorili na predstavke koje sam urudžbirao 13. lipnja 2016. godine i 4. listopada 2017. godine,a time ste prekršili moje temeljno ljudsko pravo na odgovor u primjerenom roku?                                                                                   Vi ste profesore Milorade Pupovac u intervjuu na N1 televiziji  govorili o ljudima koji temelje svoju politiku na antisrpstvu, pa prema tome i prema Vama osobno. Vi smatrate da je Hrvatska još u Jugoslaviji koju niste  prežalili pa kažete o tim ljudima da “organiziraju referendume i prikupljaju glasove te da je to bolesno stanje”. U demokratskoj Hrvatskoj Vama je organiziranje referenduma i prikupljanje potpisa “bolesno stanje”.  Rezolutno Vam kao samozvanom predstavniku Srpske nacionalne manjine a ne predstavniku Srba u Hrvatskoj jer takvi politički ne postoje, mogu kazati da ste bolestan sa svojom politikom velikosrpstva u hrvatskoj državi. Vi kažete “kad bih ja bio srpski nacionalist… kad bih bio filočetnik” kao što su “hrvatski nacionalisti” i “filoustaše” onda bi se našla zajednička računica.

“Filoustašama” ste nazvali volontere koji su skupljali potpise za građansku inicijativu “Narod odlučuje”, potpisnike koji su podržali tu inicijativu i organizatore. Profesore Pupovac stalno se tužite na ugroženost srpske nacionalne manjine navodnom ustašizacijom hrvatskog društva, a ubrali ste i ubirete beriva u kunama koja je bila valuta za vrijeme takozvane Nezavisne države Hrvatske.  Zar Vas i ostale zastupnike nacionalnih manjina nije nimalo sram zbog zlorabljenja svojih  zastupničkih mandata da većini hrvatskih građana namećete ministre u VRH- nakon što ste zajedno sa zastupnicima: SDP-a, HNS-a, HSU-a i IDS-a uz pomoć Ustavnog suda spriječili održavanje Referenduma o izbornim pravilima 2014. godine i 13. veljače 2015. godine i pomogli izglasati loš Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o izboru zastupnika u Hrvatski sabor kojim smo uzalud potrošili milijune kuna na zbirne izborne listine, a koje su poslužile samo kao anketa o ( ne ) popularnosti političara?                                                                                                                                                                                                                       Profesore Pupovac zar je moguće da je velik broj gradova i općina  na prvim održanim izborima za europski parlament održanim 14. travnja 2013. godine imao više birača od stanovnika kao: u Zadarskoj županiji : Benkovac, Nin, Obrovac, Gračac, Jasenice, Kali, Kukljica, Lišane Ostrovičke, Pašman, Polača,Preko, Privlaka, Sali, Stargrad, Vir, Vrsi i Zemunik Donji; u Šibensko-kninskoj: Drniš, Knin, Vodice, Biskupija, Civljane, Ervenik, Kistanje, Rogoznica i Tribunj; u Ličko-senjskoj: Donji Lapac, Karlobag, Lovinac i Udbina; u Splitsko-dalmatinskoj: Komiža, Makarska, Supetar, Baška Voda, Bol, Cista Provo, Gradac, Lečevica, Lokvičići, Okrug, Podgora, Selca, Sućuraj, Sutivan i Šolta; u Dubrovačko-neretvanskoj: Janjina i Trpanj; u Istarskoj Medulini i u Primorsko-goranskoj: Crikvenica, Novi Vinodolski, Baška, Dobrinj, Malinska-Dubašnica i Punat?   Broj stanovnika Jadranske Hrvatske prema popisu 2011. godine je iznosio 1.411.935, a broj punoljetnih stanovnika 1.156.880. Broj registriranih birača na prvim izborima za EU parlament je iznosio 1.277.456, a to 120.576 više od broja punoljetnih stanovnika popisanih travnja 2011. godine. Na sto popisanih stanovnika Jadranske Hrvatske 2011. godine bilo je preko devedeset birača na održanim izborima 4. prosinca 2011. godine i na Referendumu o pristupanju u Europsku uniju. U priloženim člancima Vam dostavljam analize s tablicama kretanja broja birača s prebivalištem u Hrvatskoj od 2007. do 2020. godine i kretanje broja stanovnika od popisa 2001. do sredine 2020 godine kojima dokazujem grubo odstupanje broja birača od prirodnog i migracijskog kretanja stanovnika odnosno grubu manipulaciju biračima koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj.

Prema izjavi bivšeg ministra unutrašnjih poslova Vlahe Orepića u emisiji “Dogmatica” na Z1 televiziji 4. prosinca 2018. godine da vlasti Republike Hrvatske sprječavaju sređivanje Registra birača provjeravanjem prebivališta i za Slobodnu Dalmaciju svibnja 2017. godine prema kojoj je iz Registra birača s prebivalištem u Hrvatskoj trebalo izbrisati 269.516 birača te tvrdnjama demografa prof. dr. sc. Stjepana Šterca i prof. dr. sc. Anđelka Akrapa da u Hrvatskoj ima između 3,3 i 3,4 milijuna birača s prebivalištem Građanska inicijativa ” Narod odlučuje ” je skupila više od 10% potpisa birača s prebivalištem u Hrvatskoj i bez potpisa birača koje je Kuščevićevo Povjerenstvo po proizvoljnim kriterijima proglasilo nevažećim.

Županijski sud u Zagrebu potvrdio je prvostupanjsku presudu kojom je novosadski poduzetnik i predsjednik Demokratske partije Srba (DPS), 50-godišnji Branislav Švonja u listopadu prošle godine osuđen na jednogodišnju uvjetnu zatvorsku kaznu s rokom kušnje od četiri godine zbog povrede slobode odlučivanja birača.
Presuda koju je na Općinskom sudu u Zadru donijela sutkinja Danijela Zubčić Poljak potvrđena je nakon što je odbijena Švonjina žalba. Riječ je o prvom sudskom epilogu priče o kupovanju glasova pripadnika srpske zajednice koji se organizirano autobusima dovoze na glasovanje u obrovačka i druga mjesta s brojnom srpskom populacijom.
U kaznenom postupku na Općinskom sudu u Zadru nedvojbeno je utvrđeno da je Švonja svjesno organizirao besplatan prijevoz hrvatskih građana srpske nacionalnosti, te im kasnije i dao upute kako će glasati.                                                                                                                                                                       Zaključeno je kako oni ne bi samostalno pristupili na izbore, a Švonja je utjecao da glasaju na određeni način o čemu svjedoče listići s uputama. kao olakotna okolnost uzeta je činjenica što dosad Švonja nije bio osuđivan.
Stranka Slobodna Hrvatska je kazneno prijavila nepoznatog počinitelja i kao pravnu osobu Samostalnu demokratsku srpsku stranku (SDSS), tereteći ih za podmićivanje birača kako bi na izborima dali svoj glas kandidatu SDSS-e u Obrovcu. Kakva je uloga SDSS-e u tom slučaju profesore Pupovac?                                                                                                                                       Osam zastupnika nacionalnih manjina je na izborima za Hrvatski sabor 5. srpnja 2020. godine izabralo 21.934 birača što je 14,97 puta manje od broja potpisnika peticije GIUIO za promjenu izbornih načela. Zastupnike srpske nacionalne manjine: Vas sa 10.733, Draganu Jeckov s 8.376 i Borisa Miloševića sa 7.715 glasova je izabralo 11.253 birača što je 33,83 puta manje od broja potpisnika peticije GIUIO. Birači srpske nacionalnosti mogu dati suprotno načelu jednakosti glasa birača glas  jednom do trojici kandidata za izbor svoja tri zastupnika u Hrvatskom saboru. Vi i ostala dvojica zastupnika srpske etničke manjine ste 1995. godine prvi puta izabrani protuustavno u Hrvatski sabor i od 2003. godine do 2020. godine. Ostalih 5 zastupnika nacionalnih manjina je izabralo 10.681 birača što je 35,64 puta manje od broja potpisnika peticije GIUIO.                                                                                                                                     Na izborima za Hrvatski sabor 5. srpnja glasovalo je u XII. izbornoj jedinici samo 29.353 birača nacionalnih manjina  ili 3.669 birača po zastupniku. U deset općih izbornih jedinica prosječno je glasovalo 11.977 birača po zastupniku.   Samo 7,15% birača srpske manjine je glasovalo u XII. izbornoj jedinici. Izabranim zastupnicima je dalo glas na izborima samo 5,94% birača srpske etničke manjine. Samo oko četrnaestine registriranih birača srpske etničke manjine je glasovalo za kandidate srpske etničke manjine. Birači etničkih manjina imaju vrlo mali interes za izbor svojih zastupnika te bi trebalo ukinuti posebne izborne jedinice tako da birači s prebivalištem u Hrvatskoj biraju 42 zastupnika većinskim izbornim sustavom, a svi birači s hrvatskim državljanstvom 25 zastupnika razmjernim izbornim sustavom u jednoj izbornoj jedinici uključivši i dijasporu i 60 zastupnika u tri izborne jedinice Hrvatskoj . Ukupno bi sabor imao 127 zastupnika.                                                                                                                                                                                                                                                              Dosta nam je Vas gospodine Pupovac i Radina i Vaših priča o ugroženosti srpske i talijanske nacionalne manjine! Ja nisam ustašofil niti sam fašist profesore Pupovac. U mojoj su kući partizani nakon kapitulacije Italije 9. rujna 1943. godine držali tri kamiona streljiva i oružja zaplijenjenih od talijanske vojske.  Osuđujem sve totalitarizme. Vi niste nikad osudili preuveličavanje broja žrtava u Jadovnu i Jasenovcu i komunističke zločine totalitarnog režima provjerenih staljinista Josipa Broza Tita. Niste osudili izjave ministra obrane Republike Srbije o građanskom ratu u Hrvatskoj niti ste osudili izjavu carigradskog patrijarha Bartolomeja I o ” stotinama tisuća mučenika pravoslavne brače” na simpoziju o Holokaustu 2016. godine u Jasenovcu.                                                                                                              Zalažem se da se istraže barem neki ustaški, četnički  i komunistički zločini: Jasenovac, Jadovno, Macelj i drugi. U Macelju, Hudoj jami, Jazovki, Gračanima, Golubinčini i drugim komunističkim stratištima pronađene su kosti žrtava, a u Jasenovcu i Šaranovoj jami kod Jadovna nisu izvršene nikakva istraživanja, a kojekakvi “antifašisti” šire laži o stotinama tisuća žrtava bez ikakvog dokaza. Za Jasenovac se broj žrtava procjenjuje od nekoliko tisuća pa do sedamsto tisuća. Logor Jasenovac je postojao 1.337 dana. Prosječni broj žrtava prema onima koji tvrde da je u Jasenovcu stradalo sedamsto tisuća žrtava iznosi 523 dnevno odnosno svakih 2,7 minuta jedna žrtva. U Jasenovcu nije bilo plinskih komora niti krematorija. Prema pisanju dr. Ante Ciliga u Jasenovcu su zatvorenici proizvodili ciglu, radili u kožari, mogli su pisati pisma i dobivali su pakete od rodbine i Židovske općine Zagreb te nije bilo masovnih ubojstava. Ako je istinit službeni broj žrtava od 83.145 prosječno dnevno su ubijane ili umrle 62 žrtve odnosno svake 23 minute jedna žrtva. To treba istražiti profesore Pupovac da se utvrdi prava istina o Jasenovačkom logoru.                                                                                                              Je li Savom plutalo na stotine ili tisuće leševa dnevno profesore Pupovac?                                                                                 Tijekom Drugog svjetskog rata Savom su plovile lađe.                                                             Profesore Pupovac kao sveučilišni profesor trebali biste se zalagati za utvrđivanje istine o naravi svih totalitarnih režima. Samo mentalni boljševici brane utvrđivanje povijesnih istina.                                                                                         Utvrđivanje istine nije revizionizam profesore Pupovac.                                                                                                Hrvatski državljani imaju pravo da referendumom odluče o izbornim pravilima i da nakon toga održimo nove izbore gospodine profesore. Uzrok nestabilnosti hrvatske vlasti je Zakon za izbor zastupnika u Hrvatski sabor i Zakon o referendumu!

            Sadašnja Vlada Andreja Plenkovića od preslagivanja 2017. godine, sprječavanja brisanja birača koji nemaju prebivališta u Hrvatskoj prije lokalnih izbora 2017. godine i sprječavanja referenduma nema izborni legitimitet da odlučuje o naravi totalitarnih režima gospodine Pupovac! HDZ i SDP su doveli do ustavne krize. Osam od deset izbornih jedinica odstupa po broju birača više od 5%, a Vlada Zorana Milanovića je uz Vašu pomoć i skandaloznom odlukom ustavnih sudaca, grubom manipulacijom brojem birača prekršila prvi članak Ustava Republike Hrvatske. 

Sa štovanjem.

mr. sc. Edo Zenzerović, dipl. inž. elektr


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika