Podjeli

Tako mali i pokvareni, a Boga molite?!
Tako koristoljubivi i dvolični, žrtvi Vukovara se klanjate?!
Da!
Vi, baš vi u uglađenim odjelima, ulaštenim cipelama i obrazom kojim ne zaslužujete čistiti vukovarsku ulicu. Svi vi, višerangirani šetači u koloni koja vam služi isključivo za samopromociju.
Kome ste došli, kome glumite da vam je stalo?!
Majkama čiji su sinovi odavno nahranili trave i grobove, ljudima čija su tijela odavno zatrpana ispod nepreglednih livada, djevojčicama koje nisu imale očeve, ili pak onim umornim ljudima što su preživjeli strahotu napuštanja rodne grude s naramkom?!
Njima glumite, vi koji koalirate s ubojicama.
Njima slažete mučne izraze lica  pred kamerama, a kada se iste ugase ubojice dočekujete na svečanim domjencima, baš poput vođa koje su isto to radili Vukovaru davne ’91.
Svi vi, bezdušne sjenke u lovu na materijalno koji ste domovinu, kao i njene najbolje sinove, prodali za položaje danas pozivate na mir?!
Vi, koji ste priuštili silovanim Vukovarkama da na ulici viđaju svoje silivatelje.
Vi, koji egzekutore s Ovčare zapošljavate u državne institucije, ili im omogućite neometan prelazak granice kako bi postali “nedostupni hrvatskom pravosuđu”?!
Sjećate li se obećanja koja ste dali majkama da ćete pronaći njihove sinove, ili ste na ista zaboravili prodajući žrtve koje su pale za neovisnost, za neke povlaštene položaje u nekoj novoj uniji koja će ponovno tražiti krvoproliće?!
Zar ćete uistinu vi, koji ste nekada koračali diplomatskim hodnicima, danas marširati vukovarskim ulicama?!
Ne trebate. Sklonite se. Kada vas je Vukovar trebao niste došli, taj grad se obnovio bez vas, pao je bez vas, ali vi ste ga izdali. Uništili ste svako dostojanstvo prosječnog Vukovarca zadavši zadnji čavao u lijes svakog vukovarskog branitelja.
Vi pođite za Pupovčevim vijencima u Dunav, jer ipak ste u koaliciji s njim uništili i ono malo hrvatskog ponosa kojeg smo imali.
A mi?!
Mi ćemo koračati ulicama s našim sugrađanima koji su trpjeli i strahovali dok ste se vi grijali po toplim krevetima jer vam anemija i hunjavica nisu dozvoljavale više.
Vas ne treba Vukovarska kolona, a ne treba vas niti bilo koja druga hrvatska ulica ili grad pred neki festival demokracije.
Kupite se zajedno sa svojim obećanjima i partnerima…daleko, sve dok Dunav seže.
Svoje breme nosit ćemo sami, baš kao i Vukovarci tih krvavih 87 dana.
A vi, junaci naši znani i neznani, pronađeni i nepronađeni. Vi snivajte mirno, jer još ima onih koji se ne prodaju za šaku eura i koji drže do žrtve koja je dala sve kako bi mi danas ponosno isticali našu šahovnicu, koju je izdajnička bagra do kraja unakazila.
Iva Svaguša


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema