Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

“Srbi su lud narod”, reče svojedobno jedan psihijatar, Srbin

“Nismo ni mi, Hrvati, pripametni”, ponekad znam reći ja…

ponekad…

ponekad i češće…

….

22.11.2020.

….

Jučer, u subotu, je bila Gospa od Zdravlja. Ali to je bilo jučer. Današnji dan nije zdrav.

Nedjeljom najvolim lijepe priče nedjeljom, no, rekoh, današnja nedjelja nije zdrav dan.

 

Za one koji ne znaju: ovo je Križ sv.Petra, “naopaki križ”

 

(1)

U Beogradu se skupilo mnoštvo… cjelivaju staklo ispod kojega leži leš čovječuljka, kojemu je, kažu, presudila korona.

Cjelivaju staklo..!? Pa kako to može bit zdravo.

No, je li mu, tom čovječuljku, presudila korona ili je Sudnji dan, kad se razlažu i presuđuju svi ovozemaljski grijesi, on već odradio sam sebi, svojim ovozemaljskim djelovanjem..!?

Da, to tzv svešteno lice bilo je sve samo ne to, ne lice koje zagovara i širi dobrotu među ljudima.

Taj čovječuljak, čijem zaraženom lešu evo danas hrli gomila-mnoštvo u Beogradu, uključujući pičkoustog njihovog državnog poglavara, tj četnika, i druge “civilne četnike”, osvjedočeni je negator i neprijatelj Hrvata i Hrvatske, dokazani je tipični srpski lažov, dokazani je širitelj neistina i mržnje, dokazani je srpski šovinist-fašist… sve to, rekoh dokazano-zabilježeno, pa kolikogod oni veličali njegovo “sveštenstvo” i podmazivali njegovu “svetost”..!!

Iiiiiiiii, šta je još gore, kao da sve rečeno nije poznato, već godinama, kao da to nije dovoljna rana nama s ove strane Drine, sol na tu ranu baca nam netko od koga bi se najmanje nadali..!!

Naime, tog čovječuljka, kao “važnog-pouzdanog” savjetnika, jasno dok je još bio živ, bila je prigrlila ona latinoamerička blesotina, koja kao da je bila drugar Che Guevare, kojoj su očito još luđi od njega bili pustili bijeli dim iz Sikstinske kapele..!!

To je to, u Beogradu.

“Ako još niste shvatili, recimo to otvoreno: korona ne prašta, a Bog ne pomaže”, poručuje im najprije ostrašćeni vjernik pa ostrašćeni ateist Porobija (odnosno Pilsel-2).

(ne bih sad da ispadne likovanje, no korona ne prašta evo već trećem episkopu SPC u malo vremena, u zadnjih mjesec i nešto dana, u sve 3 “srpske” zemlje: Crnoj Gori, Srbiji i Kosovu)

Dakle, “Pomoz’ Bog, braćo četnici” – ne pomaže..!!

To je to, u Beogradu. Ništa nova. “Još jedan dan u uredu”. Nezdrav dan, rekoh.

“Ludilo, brale”, rekli bi neki moji Splićani.

 

(2)

“Članovi Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u nedjelju biraju nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija te HDZ-a Grada Zagreba”

“Svatko tko se želio kandidirati se mogao kandidirati…” rekao je Plenković.

Dodao je da su čak i u njegovoj podružnoj organizaciji Črnomerec dva kandidata za čelnu osobu…!!

“Standardi koje primjenjujemo kao stranka diljem Hrvatske su dobri i korisni…”

veli on, veliki vođa.

Paaaaa – haj’mo pogledat, ‘ajmo malo vidit te “dobre i korisne” standarde:

-Mislav Herman jedini je kandidat za predsjednika zagrebačke organizacije HDZ-a;

-Vice Mihanović jedini je kandidat za predsjednika splitske organizacije HDZ-a;

(Usput, da ne ode ispraćen nerazumijevanjem, odnosno ko kakva moralna vertikala, osvrnimo se na dosadašnjeg splitskog držača uzengija, dodavača zobi, držača kišobrana…:

“Prvi potpredsjednik splitskog Gradskog vijeća i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Petar Škorić objavio je danas da se povlači sa svih dužnosti u Gradskom vijeću te je podsjetio kako se nije kandidirao na sutrašnjim unutarstranačkim izborima.

Ostavku je objavio na svom Facebook profilu, a u objavi je podsjetio da se nije kandidirao na unutarstranačkim izborima te je poručio kako završetak drugog predsjedničkog mandata dočekuje ponosan i zahvalan sa svima zbog kojih je “HDZ danas najjača politička opcija u Splitu”.

“Svjestan važnosti političkog trenutka i odgovornosti koju nam je donijela izborna pobjeda, odlučio sam se povući sa svih dužnosti…”

Vjeruje li mu itko išta, glede ovih floskula, tj frazeoloskih nadrobljetina..!?

Ja – niti riječi..!!!

Najprije, jer ga znam i osobno. Pa tako znam i da je ovo čista jeftina – demagogija.

Demagogija jednog beskralježnjaka, vrhunskog snishodljivca.

Potom, jer znam da ga je Plenky – otpuhao..!! Odjebao..!!

Odjebao ga je nakon šta se ovaj bio drznuo kao dati potporu drugom stranačkom krilu, a ne njemu, Plenkyu, na predizborima za šefa stranke; To drznuće trajalo je svega nekoliko virtualnih-FB sati, ali, jbga, dovoljno da je bilo primjećeno od strane vojske drugih stranačkih snishodljivaca,

koji su to dojavili velikom vođi. Iiiiiii – ode Petru glava… ode Petar na naopaki križ..!!

Gotovo. To je bio početak njegovog utrnuća..!!

A, da se nije bio tako drznuo (šta mu bi..!?… pomraćenje hadezeovskog snishodljivog uma..!?), premda niškorist, premda beskralježnjak, mogao je gnjijati i bit nekoristan općem dobru još godinama, na poziciji prvog čovjeka stranačke organizacije drugog hrvatskog grada..!!

Toliko o tim “HDZ standardima” u splitskom slučaju..!!)

-Božidar Kalmeta jedini je kandidat za predsjednika zadarske županijske organizacije HDZ-a;

-Lovro Kuščević jedini je kandidat za predsjednika nerežiške organizacije HDZ-a.

Treba li nabrajati još… ili je uzorak dovoljno reprezentativan..!?

Da se vidi kako se “demokratski bira” – već odabrane..!!

Ali, nažalost, i ne samo već odabrane, nego i već – žigosane. Žigosane – kriminalom..!!

Ako nekima još nije dovoljno – evo još uzorkovanja:

“U Slavoniji unutarstranačke funkcije u nedjelju opet preuzimaju Đakić, Kirin, Puljašić, Pilon, Šarić, Miličević…”, vrišti danas jedan naslov.

Pa se kaže:

-“Gradonačelniku PožegeDarku Puljašiću, 18. siječnja iduće godine počinje suđenje temeljem optužnice DORH-a za malverzacije. Zbog provođenja istrage u spomenutoj aferi Puljašiću je već 17. rujna skinut zastupnički imunitet. No, to ga nije omelo da se ponovno kandidira za predsjednika gradskog odbora HDZ-a, a s obzirom na to da je jedini kandidat, sasvim će sigurno u nedjelju biti izabran”;

-“Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin ponovno se kandidirao za predsjednika tamošnjeg gradskog odbora HDZ-a, i kao jedini kandidat za tu funkciju sasvim će sigurno biti ponovno izabran. Njegova supruga, Sanja Kirin, pak, natječe se za potpredsjednicu županijskog odbora HDZ-a.

Kirin je krajem kolovoza prošle godine nepravomoćno oslobođen za aferu Fimi medija. USKOK ga je teretio da je, kao ministar unutarnjih poslova u Vladi Ive Sanadera sklapao poslove s Fimi medijom, mada je znao da se tako prikuplja novac za stranačke crne fondove.

No, daleko veća afera dogodila se u Virovitici za vrijeme aktualnog gradonačelnika Kirina, kada je iz gradske blagajne prošle godine netragom nestalo 17 milijuna kuna”;

-“Za predsjednika županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije kao jedini kandidat predložen je Josip Đakić, saborski zastupnik i šef HVIDRA-e”;

-“Gradonačelnik Županje, Davor Miličević, protiv kojeg je Povjerenstvo za odlučivanje o sukob interesa nedavno započelo s prikupljanjem dokaza o kupovni tone i pol kulena i kobasica na trošak grada Županje, ponovno se kandidirao za predsjednika gradskog odbora te stranke”;

-“I gradonačelnik Otoka Josip Šarić, poznat po peglanju službenih kreditnih kartica tog grada, uglavnom na poklone raznih ”izaslanstava”, kupnju parfema i slavonskog kulena, u iznosu od 20-ak tisuća kuna mjesečno, kandidirao se za novi mandat, Šarića se spominjalo i u aferi Fimi media, kada je bio zaposlen u HDZ-u. Mladen Barišić rekao je za Šarića da je koristio novac iz crnih stranačkih fondova..!!”;

Treba li još, još o tim “HDZ standardima”, “standardima koje primjenjuju kao stranka diljem Hrvatske, koji su dobri i korisni”..!!??

….

Podsjetimo se: predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentirao je ovih dana nepravomoćnu osuđujuću presudu toj stranci u suđenju za Fimi mediju, tvrdeći kako je ovo ”drugi HDZ” koji nema nikakve veze s onim iz vremena Ive Sanadera, te kako ”današnje vodstvo ni članstvo stranke ne može biti odgovorno” za tu mega korupcijsku aferu.

Na pitanje za komentar kandidature Lovre Kuščevića, koji je USKOK-ov okrivljenik u općini Nerežišća, Plenković je rekao da je on jedini kandidat tamo i da ima sva prava da se kandidira kao član HDZ-a, niti je on nizašto još kriv. “Očito ima podršku u Nerezišćima, ako se nitko drugi nije htio kandidirati, to je sve”, dodao je.

Bogtemazo..!!

Majketibožje..!!

Ni najbolja izdanja Alan Forda ovomu sarkazmu nisu dorasla..!!

….

“Na pitanje je li to uistinu ”drugi HDZ”, kako tvrdi prvi čovjek stanke, moglo bi se glatko odgovoriti njegovim citatom: ”No way”, kojeg je također upotrijebio braneći sadašnji HDZ u odnosu na onaj Sanaderov.”

To je to, u HDZ-u. Ništa nova. “Još jedan dan u uredu”. Nezdrav dan, rekoh.

“Ludilo, brale”, rekli bi neki moji Splićani.

 

(3)

Burkina Faso je zapadnoafrička “državica”, 73. u svijetu po površini (274.200 km2),

dakle nešto malo manja od Njemačke, nešto malo veća od UK (Ujedinjenog kraljevstva),

 1. u svijetu po stanovništvu (21 milijun).

Burkina Faso nekad se zvala Gornja Volta, glavni grad joj je Ouagadougou (čita se: “uagadugu”),

jedna je od 16 afričkih zemalja koje nemaju izlaz na more, kao šta je npr Srbija jedna od 15 europskih zemalja koje također nemaju more (uključujući, dakako, u tih 15, i državu Kosovo,

pa i državu Vatikan);

Dakle, ukratko, Burkina Faso je, reći će lakomisleno oni koji “primjenjuju dobre i korisne standarde diljem Hrvatske” – “nekakva afrička vukojebina”.

No, kako sam ja bio u Africi… i 15 mjeseci se “potucao po tim-takvim afričkim vukojebinama” – ne dam na njih..!! Ne dam – i gotovo..!! Jer više čestitosti će se naći po tim “afričkim vukojebinama” nego u ijednoj mjesnoj organizaciji HDZ-a..!! Garantiram..!!

….

“Birališta u Burkini Faso otvorena su danas za predsjedničke izbore koji se održavaju u sjeni džihadističkog nasilja u kojemu je ove godine izgubljeno 2000 života i onemogućit će glasanje u stotinama sela.

Predsjednik Roch Kabore natječe se za drugi mandat i kampanju je temeljio na postignućima među kojima su i besplatna zdravstvena zaštita za djecu mlađu od pet godina i asfaltiranje cesta u toj suhoj zapadnoafričkoj državi.

Kaboreovi suparnici su bivši ministar financija Zephirin Diabre, koji je s njim bio u utrci i 2015. godine te bivši predsjednik Eddie Komboigo”

Dakle, rečeni Kabore, u Burkini Faso, ima – suparnike, protukandidate, čak dva (2) suparnika, odnosno za jedno mjesto natječu se čak tri (3) kandidata..!!!

To je to, u Burkini Faso. Nešto novo. Nije to još jedan dan u uredu, nije to još jedan nezdrav dan,

kao u Beogradu, kao u HDZ-u.

Burkina Faso unaprjeđuje svoje standarde.

A Beograd..!!??

A HDZ..!!??

“Ludilo, brale”, rekli bi neki moji Splićani.

….

Kakogod, zna se šta je Sudnji dan;

Za one koji ne znaju: ovo je najveći križ na Svijetu, 80 m, na krovu kapele u mjestu Huila,

u Kolumbiji….

 

Ivanko Dajak


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema