Podjeli

Opet nam je Stožer, jučer svašta nadrobio.
Jako su ponosni na sebe, kako su se nosili s pandemijom u kojoj je jedini lijek bio distanca.
 Šteta, što to nisu rekli odmah i šteta da to nisu primijenili u “Domovima za starije i bolnicama. Da su te, starije i nemoćne malo razrijedili po tim sobama, već bi odavno, sve završilo. A sve postojeće smještajne kapacitete, imali su na raspolaganju.
I ne može se reći, da je to sad, naknadna pamet, jer ispočetka se govorilo distanca, distanca a starčeki nagurani kao sardine, 20 cm razmaka među krevetima. U Splitu, još i smješteni u sredinu sobe, a oko njih slobodni prostor.
Dr Alemka, za dalje veli, da se sami moramo  čuvati, da je to tako i kod kolere, tko se ne čuva taj i nastrada.
 Sada nakon ta kobna, tri mjeseca, sve je na nama. O školi, roditelji više ne moraju odlučiti,
sad djeca moraju u školu, na ljetovanje će nam narediti da idemo,sve je sada sigurno, samo više mnogi, nemaju posao.
Ljudima su uskakali u lokale, naplaćivali paprene kazne, a sada bi, da svi iz cijelog svijeta pohrle kod nas u naše kafiće, a sve da bude, na nama.
Požurili su i s podjelom pomoći, podijelili su kome i nije trebalo.
 Sad vele, da firme koje su uzele pomoć, ne smiju dijeliti dividendu za prošlogodišnju dobit.
Tu se najbolje vidi, da glava ne vidi, kako rep maše. U svim većim  firmama poput Končara, HT, Podravke, Ericksona, koji jedini dijele dobit, vlasnici dionica su većinom mirovinski fondovi. Potrošila je država sve novce iz mirovinskog fonda, sad im  ne da, da dobiju svoje novce koji im pripadaju. Mali dioničari, koji su dizali kredite da bi kupili dionice u firmama kojima su radili, sada su umirovljenici, plaćaju vladine mjere dvaput.
 Prvo im je devastiran mirovinski fond, a drugo uskraćena im je lova, koja je njihova. Oni plaćaju, zato što država, nije definirala kriterije na početku. Cijela se država može natjerati na prosjački štap, samo se povlašteni, ne diraju.
Njima do sada, nije pala niti dlaka s glave, to se njih ne tiče. Oni uživaju svoj povlašteni status kao Sv. Krave u Indiji.
Vjerojatno će im i stanovi biti prvi na redu, za obnovu, ako istima damo, da i dalje vladaju.
Razbježali se, eto Plenković postavlja kamene temeljce, što ga više ljudi dođe slušati, to mu je faca vedrija. Iduća dva tjedna bit će ključna, u svaku rupu stavit će kamen temeljac.
Raspuštena ministrica Divjak, oprostila sva dugovanja susjedima, oko 58 milijuna KM, ipak su oni puno učinili za  nas. Mnoge lažne diplome su naštancali, i sama ih traži cijelog mandata, no kad zbrojimo, njezin cijeli mandat, tri mjeseca prave škole a potrošila je silne milijune, najprije lovu iz EU za gablec, 5 milijuna na obrok, na edukaciji, a sada i oprost dugova. Nije ni čudo da joj roditelji ne vjeruju, još će po kućama tražiti djecu, da ih dovede u školu. Djeca su preplašena, a kako i neće biti, kad su im bake i djedovi, prošla tri mjeseca, bili opasne Babaroge, kojih se trebaju čuvati.
Kako sad vjerovati da više nisu opasni?
E da su se naši scenaristi, prije sjetili Kolere, da su prije tri mjeseca, znali da se samo trebamo malo jače čuvati, ne bi sljedeća dva tjedna bila ključna   ne bi se djeca bojala djedova i baka, sad bi se već polako pripremali s njima na more, no kako je rekla naša dr, Markotić, živ čovjek sve može, mrtav, ništa više.
Živi budu, jako teško, zaboravili ta dva tjedna koja su iz tjedna u tjedan bila ključna.
I da još onu :Hvala vam na tom pitanju”, no odgovor sada skoro pa je kod svih, jednak:
 “Zdrav sam, bez love sam! “
Ne zaboravite, lagali su vam, 05. 07.je najbitniji, sve ostalo, samo su :” Igre bez morala i granica!”
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema