Podjeli

…..Novinarski je posao doista kruh sa sedam kora. Potrebno je stvarno imati želudac istraživati motive i guglati novinare u novinama 24 sata, koje je uspješno ispod svog šinjela odgojio „indexovac“ Matija Babić višestruki okrivljenik za klevete i čini se notorni porezni dužnik…..

Efraim Zuroff je izraelskoamerički povjesničar, koji je igrao važnu ulogu u otkrivanju nacista koji su izvedeni pred sud u proteklih 28 godina, te je tako zaslužio naslov “Posljednji lovac na naciste”. Zuroff je direktor Centra Simon Wiesenthal u Jeruzalemu. On istražuje nacističke zločine diljem svijeta za isti centar i autor je godišnjaka Status Report koji govori o istragama i izručenjima nacista diljem svijeta. Posebno je poznat u Hrvatskoj, jer je ušao u trag zapovjedniku Sabirnog logora JasenovacDinku Šakiću, koji se nalazio u Argentini.

Zuroff smatra da Genocid u Srebrenici nije bio genocid i kako postoje nastojanja iz političkih razloga označiti ga takvim iako su međunarodni sudovi proglasili zločin u Srebrenici genocidom.

Za operaciju Oluju smatra da je “etničko čišćenje”, tvrdeći da su Srbi “protjerani” te da se nada da svijet ne će Hrvatskoj oprostiti Oluju. Danas Efraim Zuroff uživa u svom ekskluzivnom Beogradskom stanu, a s obzirom da nacista u Svijetu više nema, posvetio se pronalasku „ustaša“ u Republici Hrvatskoj za račun Beogradske velikosrpske čaršije. Omiljen je u visokim velikosrpskim krugovima i uopće ga ne zanima činjenica o srpskom povijesnom antisemitizmu. Naprotiv, notorno prešućuje da je Srbija bila prva koja je očišćena od Židova. Dakle, profesionalac, „koliko para toliko muzike“!?

U Republici Hrvatskoj također postoje Zuroffi i Zuroffčići na gotovo identičnom zadatku. S obzirom da u Republici Hrvatskoj nema „ustaša“ treba ih proizvesti kako bi se s tom izmišljotinom destabilizirala Država i opravdala silna nastojanja Beograda dokazati genocidnosti hrvatskog naroda. Na ideološkom planu traje proizvodnja i potraga za „ustašama“, a na političkom medijskom planu traje potraga za lopovima i korupcionašima tamo gdje ih i ima i nema, ali svakako puno više tamo gdje ih nema, ili im se ne mogu dokazati bilo kakve suspekcije. Dobar dio medija služi za podizanje visokih tenzija pomoću izmišljenih koruptivnih slučajeva i taj treći „udbaški“ ešalon koji je u lokalnoj zajednici instaliran još ranih devedesetih, plaćenički obavlja svoj zadatak besprijekorno. Zadatak im je gotovo svaki dan udarati domoljube, branitelje, uspješne Hrvate u politici, kulturi, gospodarstvu i svim granama javnog života. Na meti su im poslovično HDZ, desne stranke i sve što miriše na domoljublje i konzervatizam. To se znalački i planski odrađuje, vjerojatno za ne mali novac. U nedostatku lopova treba ih proizvesti. Lov na glave uspješnih domoljuba traje već više od 30 godina u savršeno dobro organiziranom medijsko-političkom miljeu.

U toj parapolitičkoj raboti ,  prednjače novine i portal 24 sata koji je pod uredničkom kontrolom Večernjakovog carstva. Rasporedili su se u strijelece. I dok Klauški i neki poznatiji novinari u mainstreamu udaraju velike ribe, poglavito iz HDZ-a, kokošari poput Denisa Mahmutovića su zaduženi za lokalnu zajednicu i za vjerojatno dobru naknadu servisiraju svoje informatore s terena ne libeći se spustiti u ruralne krajeve Hrvatske. Po formuli drž’te lopova upotpunjavaju taj raskošni model nacionalnog podizanja velike prašine protiv svega što bi moglo mirisati na  domoljubno i uspješno. Proizvodnja lopova je podjednako potrebna i nužna ideolozima stvaranja kaosa kao i  njihovim medijskim plaćenicima, jer ako lopova ne bi bilo, ti jadnici bi izgubili posao. I jedni i drugi!

„Novinar“ Gordan Duhaćek, koji je svojevremeno omiljenu tradicionalnu hrvatsku pjesmu Vilo Velebita doslovno pretvorio u hrpu govana, koristi demokraciju i slobodu novinarstva do granica utuživosti i na kraju je iz sudskog procesa za taj monstruozni uradak izašao slavodobitno kao pobjednik. Neosuđen je za eklatantan govor širenja mržnje protiv svega hrvatskog.

Ima li naše pravosuđe bilo kakve sveze s „trećim udbaškim ešalonom“?

Slučaj Duhaćek namjerno spominje u kontekstu, jer je njegova oslobađajuća presuda u slučaju Vile Velebita dala silan vjetar u leđa sličnim novinarskim „plaćeničkim trolovima“. Čini se, da je jedan od  vjernijih  saveznika Duhačeka  i njegove genderističke subraće  takozvani novinar Denis Mahmutović koji 24 sata dnevno žari i pali na stranicama 24 sata.

I tako dolazimo do junaka naše priče. Kada Mahmutović na temelju čistih insinuacija, u atraktivnom medijskom prostoru, krene đonom na branitelja i domoljuba Martina Baričevića, kada ohrabren Duhaćekovim pobjednički „duvanjem“ krene ad hominem na cijelu obitelj, onda njegov cilj nije samo jedna osoba ili jedna domoljubna pjesma. Njegov cilj je općina Jasenice, njegov cilj su „ustaške“ Jasenice, njegov cilj je Baričevićeva obitelj s petero djece, njegov cilj je HDZ i konačno njegov cilj je Hrvatska! Njegov cilj je oblatiti, zagaditi, oklevetati, udariti na obitelj i čast, jer zna da za to neće nikada odgovarati. Je li to baš tako i može li Mahmutović i slični „mamutovići“ baš sasvim mirno spavati? Ohrabren spoznajom da nitko nije iznio drugu stranu medalje u kontekstu njegovih napada na Martina Baričevića, on je svoju monstruoznu konstrukciju pretvorio u  čini mi se dobro plaćeni feljton. Ali vrč uvijek ide na vodu dok se ne razbije!

Martin Baričević nije Mahmutovićeva jedina meta. On je jedna od brojnih meta tog lijevo-liberalnog novinara koji je s istom strašću blatio Lovrena srebrnog iz Rusije! S istom strašću je gazio i pjevača Tonija Cetinskog. Nikada ni riječi nije napisao o estradnoj porno zvijezdi Severini u negativnom kontekstu? Gle čuda? Kako to? Ima li tu plaćeničke ideologije, ili su lopovi, korupcionaši samo na jednoj ideološkoj strani? Nije li Mahmutović isti Zuroff samo u drugom kontekstu, premda i njegov kontekst ima poprilično poveznica s notornim Zuroffom?

Novinarski je posao doista kruh sa sedam kora. Potrebno je stvarno imati želudac istraživati motive i guglati novinare u novinama 24 sata, koje je uspješno ispod svog šinjela odgojio „indexovac“ Matija Babić višestruki okrivljenik za klevete i čini se notorni porezni dužnik. Tko se to brine za njegov džep i njegovu slobodu u svakom pa i u uređivačkom smislu? Puno mi je lakše i oportunije u kršćanskom smislu pisati o pozitivnim i proaktivnim pojavama pa radije istražujem mete i porive onih koji su spremni svoje mete ljudski i etički odstrijeliti. Zbog ravnoteže, zbog istinoljubivosti i pravde, putem interneta  sam upoznao gospodina Martina Baričevića. Pogledajte koga su anarhisti uzeli na zub pa će svima biti kristalno jasno zbog čega se to čini! Umjesto kopanja po lijevo-liberalnom etičkom i moralnom smetlištu potrebno je istinoljubivoj javnosti prepustiti  donijeti meritoran sud, jer napadači na Martina Baričevića su mu zapravo najbolji odvjetnici.

Martin Baričević je politički aktivan od 1989. godine. U politički život se  aktivno uključio  u 21. godini  života. Od kolovoza 1990. g. do kraja Domovinskog rata uključen u obranu Republike Hrvatske. Ukupni mu je braniteljski staž 5 godina, 10 mjeseci i 15 dana. Od uspostave samostalnosti politički i društveno je aktivan na uspostavi demokracije u lokalnoj, županijskoj te nacionalnoj razini. Od 1997. godine načelnik Općine Jasenice. Osvojio je ukupno 6 mandata, redovito pobjeđuje i dobiva na izborima više od 2/3 glasova. Ima petero djece.  Nakon završetka ratnih operacija (oslobođenja), uslijedio je povratak prognanog stanovništva i obnova općine. Ubrzano se gradi komunalna i socijalna infrastruktura.

Pod vodstvom načelnika općine Jasenice Martina Baričevića realizirani su mnogi važni  projekti; izgradnja mjesne ambulante, poštanskog ureda, osnovne škole, općinske zgrade,  deseci kilometara nerazvrstanih cesta, 10 km županijskih i državnih cesta, izgrađeno više desetaka km šumskih cesta. Općina Jasenice je nakon akcije „Maslenica 93“ bila rubna crta bojišnice te je razminirano cjelokupno područje Općine, izgrađeno je više desetaka km vodovoda, 2 vodospreme. Sama  Općina Jasenice aktivno sudjeluje u pripremi dokumentacije za izgradnju kanalizacijskog sustava, izgrađene su dvije rive, više plaža, izgrađen je vrtić, uspostavljen sustav nogostupa i javne rasvjete. Obnovljeni su i sakralni objekti (župna crkva, župni dvor i druge župne prostorije) i sl.

Od oslobođenja Općine Jasenice nakon velikosrpske okupacije, Baričević sudjeluje u obnovi i povratku žitelja i gradnji komunalne i socijalne infrastrukture. Formirano je i lokalno Dobrovoljno vatrogasno društvo, kao i turistička zajednica. Prije rata je bio zanemariv broj  turističkih noćenja, dok je u zadnje vrijeme prije pandemije korone zabilježeno 200.000 noćenja u jednoj godini. Prostor općine Jasenice bio je krajnje devastiran kao i mnogi dijelovi okupirane ruralne Hrvatske, a sada privlači ljude iz raznih dijelova Republike Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine. Sve učestaliji je dolazak turista sa svih strana svijeta pa i najrazvijenijih europskih zemalja, osobito onih koji njeguju ekološki turizama.

Općina Jasenice značajno skrbi o demografskoj obnovi i potpori za novorođenčad! Sudjeluje financijski u potpori roditeljima za kupnju školskog pribora te prijevoz učenika do Zadra i Obrovca, svi redoviti studenti primaju stipendiju. Izgrađeno je i uređeno mjesno školsko igralište. Izgrađeno je mjesno groblje. U prošlosti, u Općini Jasenice nisu postojale zemljišne knjige. Program uređenja istih zemljišnih knjiga se danas uredno ostvaruje. Općina Jasenice posebnu pažnju posvećuje zaštiti okoliša, vodi se briga o obnovi tradicije. Ostvareni su projekti obnovljivih izvora energije poput izgradnje vjetroelektrana i postavljanja solara. U protekle 3 godine, načelnik Martin Baričević obnaša ulogu predsjednika Hrvatske zajednice općine. Pod njegovim vodstvom, HZO je izradio je dokument pod nazivom „Smjernice za razvoj lokalne samouprave i fiskalnu decentralizaciju u Republici Hrvatskoj“ te su ostvarena partnerstva s više srodnih europskih organizacija s posebnim naglaskom na razmjenu iskustva i primjera dobre prakse u kontekstu razvoja i afirmacije problematike lokalne samouprave. Martin Baričević je član HDZ-a od 1989. Na prvim višestranačkim izborima izabran je za vijećnika SO Obrovac. U devedesetima je bio županijski predsjednik ŽO mladeži HDZ-a. Prije mjesec dana izabran je za vanjskog člana saborskog odbora za lokalnu samoupravu. Nositelj je spomenice Domovinskog rata i još nekoliko odličja za doprinos u braniteljskom stvaranju samostalne Hrvatske.

Na sve političke funkcije izabran je transparentno uz predočenje imovinske kartice i nikada protiv njega nije podignuta bilo kakva optužnica niti je u tom kontekstu sukoba interesa bilo što slično doživjelo pravomoćnost.

Kazimir Mikašek-Kazo


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema