Podjeli

Od malena slušam kako je  želja za seksom sinonim za “biti muškarac.” Promatram gosinama svoje prijatelje kako se trude opravdati to mi uvriježeno mišljenje,ali ne vidim sreću u njihovim životima .Tu i tamo bljesak trijumfa bez okusa sreće i radosti.

Poznate su nam fraze kako  se žene trebaju osjećati voljenima da bi pristale na seks, a muškarci žele seks kako bi se osjećali voljenima. No, meni se baš ne čini  da je tako.Naravno, postoji fizičko zadovoljstvo, ali zbog čega je toliko žena i muškaraca ipak nesretno iako su zadovoljili uvriježenu sliku u društvu .Kako ja to vidim nešto ipak tu ne štima jere postoji dublja potreba koja nije zadovoljenja.

Promatram svoje prijatelje i vidim da je svijet muškaraca svijet natjecanja( i žena no na drugačiji način). Vidim kako  se natječu s drugim muškarcima u osvajanju žena.

Uobičajeno i naoko muškarci započinju sa osvajanjem, a žene odlučuju kojeg će muškarce prihvatiti.

Nije istina da”Muškarci uvijek žele seks” ,to je samo nametnuta uloga kako bi se pokazali kao  „muževni“. Promatram godinama svoje prijatelje i vidim da su se s vremenom umorili od te uloge lovaca i osvajača.

S godinama sve više se traži  utočište,razgovor ,razumijevanje ,društvo u kojem se mogu opustiti i osjećati  mirno ,spokojno i slobodno .Vidim da žele mjesto gdje mogu biti svoji kakvi su stvarno po svojoj prirodi.Traže sigurnu luku.

Nisu odustali od žena.Žena postaje netko s kim se mogu osjećati sretno u toj luci .Žena prestaje biti samo objekt za seksualno zadovoljstvo ili objekt kojeg eto muškarčina mora zadovoljiti kako bi se pokazao kao „muško“.

Puno je potrebno vremena i zrelosti  da muškarac sebi prizna  kako mu treba sigurna luka.

Puno previše vremena i puno i previše povreda je potrebno dok muškarac smogne  hrabrosti da kaže da želi seks, ali da mu je važnija ljubav,povjerenje i sigurnost.

Potrebna je hrabrost jer takva veza znači pristanak na ranjivost ,iako  po meni beskrajne veze bez veze isto, ako ne i više, ranjavaju i ostavljaju tragove na dušama .Neki uspijevaju smoći tu hrabrost i mudrost.

Pojedini skupe hrabrost i donesu tu najljepšu odluku i uspiju izgraditi svoju sretnu luku ,ali nažalost ne svi.Ostali nastavljaju ploviti starim putem svaki dan sve umorniji i umorniji od besmisla veza „bez veze“.

Za ljubav je stvarno potrebna hrabrost,ali isplati se!

I na kraju meni su Mcho sretni muškarci .

Nada Ećim


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema