Podjeli

Nakon što će se prigodnim komemoracijama i sjećanjima obilježiti  žrtve Bleiburga i Križnih putova, odnosno, bez suda i suđenja, stradanja velikog broja Hrvata nakon završetka II. svjetskog rata, u Kumrovcu će se 27. svibnja 2023. održati Dan mladosti- Dan radosti, tradicionalna veselica na kojoj na tisuće ljudi „slavi“ Tita, partizane, komuniste, KOS-ovce, Udbaše i druge koji su iza sebe ostavili i na stotine i stotine masovnih grobnica.

Naime, Hrvatska je jedna od rijetkih država na svijetu koja dosad nije osudila ni jednog komunističkog zločinca, već dapače neki se i nakon završetka hrvatskog obrambenog Domovinskog rata javno hvale svojim krvavim idolima iz vremena komunizma.

S obzirom da većina Hrvata slabo pamti, a još brže zaboravlja i oprašta, predlažemo da se u povodu Dana mladosti- Dana radosti u crkvi Sv.Marka u Zagrebu, (ili u Palmotićevoj), slavi Sveta misa za duše komunističkih krvnika, a poglavito za maršala Josipa Broza Tita, protiv čije smo se politike i borili i ginuli od 1990. godine.

Protiv te i takve mise ne bi bilo javnog negodovanja, a osobito ne protesta ispred crkve, kakvi su inače kad se slavili Sveta misa za Ante Pavelića.

Pojedinci bi na to rekli da bi to na određeni način bila „paradna misa“. Ali, kad se zna da  svete mise  nisu  komemoracija i proslava nečijeg života, da se one  slave za pokojne da bi im se Bog smilovao i oprostio im grijehe, onda i mise za komunističke zločince i te kako imaju smisla, premda bi za maršala Božju milost trebalo moliti češće, možda na svaki Dan mladosti-Dan radosti?

Inače,  Titovo se ime nalazi među vodećim zločincima 19.-tog stoljeća, a još je uvijek (sic!) na popisu počasnih građanina Grada Zagreba, ali i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU)!

O životu i radu slavnog maršala opširno uče i djeca u školi, dok se svako malo i nadalje prikazuju igrani i dokumentarni filmovi puni ljubavi prema ovoj kontraverznoj ličnosti, koji je kažu učinio puno dobroga, a još više lošega.

Spomenimo još i one koji predlažu da se svete mise za Tita i njegove kompanjone

slave u kapeli lepoglavske kaznionice, na Golom otoku, Križnim putovima, Maceljskoj šumi, Jazovki, Hudoj jami,  ili pak u Staroj Gradiški, dakle na mjestima koja su njemu bila iznimno bliska i draga.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema