Podjeli

Kako se ja mizerno osjećam ovih dana. U prvom bloku vijesti obznanjuju se strašna iskustva žena koje su bile seksualno uznemiravane, naslovi vrište o grozomornim mjestima gdje su doživjele te teške duševne traume, upregle se organizacije za zaštitu ženskih prava a sve je krenulo pokretom “Mee too”. Kad je dobro za građanke SAD a što ne bi bilo i za Balkan kojeg je i bog zaboravio?
Sazivaju se i konferencije za medije na kojima seksualno uznemiravane žene pričaju svoje jezive priče a dekanica Dramske akademije stalno moli: “Javljajte se žene. Dajte još priča…dajte još…sve ide DORH-u pa će napasnici snositi sankcije za svoje seksističko ponašanje.
I ja bih se htjela javiti pa prebirem po sjećanju jer je opće poznato da ovim prostorima odvajkada hodaju napaljeni jarci kojima je samo seks na pameti. Ti bi muhu u letu što kaže naš narod.
Da mi je da u škrinjici memorije nađem par napasnika pa ih javno prozovem…nema se tu šta kriti nego se aktivno uključiti u opće ženski pokret čijim će se djelovanjem barem zaštiti buduće generacije. Mi što smo prošle kroz ta jeziva iskustva, prošle smo…možemo se smatrati prvorborcima ili dragovoljcima .
Prisjećam se svih ovih dana otkako je buknuo požar zaštite ženskog roda, mozgam i bogami nađoh i ja dva koji su dirali u moju ranjivu ženskost. Pa da suosjećate sa mnom a ja rasteretim svoju dušu , evo sve ću napisati.
Jednom sam, tuširajući se napipala ili mi se učinilo da sam napipala kvržicu u dojci pa otišla u ambulantu po uputnicu za specijalistički pregled. Liječnik (muškarac srednje dobi) mi nije htio dati uputnicu na moje lijepe oči nego je tražio da se razodijenem, baš ozbiljno, strogo. A ja, šta ću, mlada i naivna poslušala pa čak skinula i grudnjak. I onda me je neprilično dirao po sisi, pretraživao mjesto gdje sam rekla da sam napipala kvržicu pa kad je zadovoljio svoj bolesni nagon rekao mi je: “A ja ne vidim ništa sumnjivo, nemate nikakvih promjena koje bi ukazivale na neki patološki proces ali radi vašeg mira dat ću vam uputnicu pa neka vas pregleda specijalist.” Zgrožena što mi nije pregledao petu kad sam rekla da je kvržica u dojci nisam ni otišla specijalistu jer tko zna kako bi me on napastvovao. Zlotvora nisam prijavila. Bio je obiteljski čovjek, omiljen među pacijentima i nitko se na njega nije potužio. Pa neću ja biti prva koja će otkriti njegove bolesne sklonosti. Šta ćeš, ženski sram. Pa sam imala u vidu da bi me u policiji ozbiljno pitali: “Drugarice a zašto ste se vi svlačila?”. I ja bih ispala kriva.
Drugi koji me je seksualno uznemiravao je bio, nećete vjerovati vlastiti muž. Taj je čak pokazivaju otvorene namjere upućujući mi neprilične riječi: “Ja bih tebe je….” znate već što.Nisam ga prijavila. Opet iz ženskog srama. A i bilo mi je drago pa bih opet ispala krivom.
Ako nisam prijavila dva dosadašnja napasnika trećeg sigurno hoću, Jutros idem u tjednu nabavku i pažljivo ću gledati u pripadnike muškog roda koje susretnem. Nemojte se začuditi kad u novinama osvane naslov “Devedesetogodišnji muškarac seksualno uznemiravao ženu u sedamdesetčetvrtoj godini.” A možda budem i na TV kao primjer osvještene žene i upozorenje drugim supatnicama koga se moraju čuvati. Možda mi objave i fotografiju..ajme koje mi se mogućnosti otvaraju da postanem poznata! A sve samo zato što sam od p.č..e napravila kapelicu. Neprocjenjivo!😅😉😉
Anna Kowalska


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema