Podjeli

….Ipak, ostaje posljednja nada! Ostaje nada da će Ustavni sud Republike Hrvatske sagledavajući sve okolnosti pod hitno poništiti….

Nakon što je osvetnik iz Međugorja Zdravko Mamić na šokantnoj pressici kao parni valjak pregazio vrh hrvatskog pravosuđa, onako slojevito i sistematski od vrha prema dnu, isto je učinio i Dinamo s najtrofejnijim i najskupljim trenerom na svijetu Josephom Mourinhom. Englezi su još jednom bačeni u očaj! Bila je to slatka osveta i za Bleiburg i za Vukovar i za Poljudsku svastiku!

I jedan i drugi događaj za Republiku Hrvatsku mogli bi imati dalekosežne pozitivne posljedice! Kao prvo u kontekstu jačanja svijesti da hrvatsko pravosuđe boluje od nataloženog mentalno komunističkog sindroma po definiciji druga Tita: „Pa nećemo se valjda držati zakona k’o pijan plota“! Nikada ne provedena lustracija, poglavito pravosuđa i medija, danas pred očima nacije dolazi na naplatu, a slučaj drastičnog podmićivanja sudaca u slučaju Mamić, bez ikakve sumnje nam govori da je to samo vrh ledenog brijega kojega se može otopiti jedino radikalnom lustracijom starih kadrova i njihovih učenika. Zdravko Mamić, bez obzira što se mislilo o njemu i njegovom osebujnom načinu života, čini se, pokrenuo je lavinu i jedan nezaustavljiv proces iz kojega bi Republika Hrvatska mogla imati nemjerljive koristi ukoliko se iz hrvatskog pravosuđa lustrirao utjecaj kojekakvih sova i inih ptičurina.

Glede nogometa, kao najsnažnijeg hrvatskog brenda koji nas u pozitivnom svijetlu čini prepoznatljivima u svijetu, još jednom smo pokazali svoju izvrsnost u borbi Davida i Golijata. Krznar vs Mourinho! Može li ova pravosudna močvara koju je trebalo osušiti davno prije nogometne močvare, čije je isušivanje gromoglasno najavio Milanovićev ministar Jovanović, baciti sjenu na Dinamov uspjeh i obezvrijediti sve ono što su modri ratnici učinili na kultnom Maksimiru ponizivši jednu od ponajboljih nogometnih momčadi na svijetu. Mogu li crtači Poljudske svastike konačno priznati da nisu uspjeli uništiti hrvatski nogomet i izbrisati ga sa svjetske pozornice hrvatske prepoznatljivosti i izvrsnosti?  Jovanović, Milanović, Ostojić i ostala bulumenta već su dobili veliku šamarčinu od srebrnih iz Rusije, a Dinamo ih je jučerašnjom pobjedom doslovno nokautirao i bacio u očaj. Upravo je Zdravko Mamić toj anacionalnoj mentalno komunističkoj bulumenti, tim crtačima svastika i ušatih „U“, na svoj osebujan način što mu mnogi zamjeraju,kazao NE. Zdravko Mamić je nasuprot  nevjerojatne političke moći, nemilosrdno tučen od plaćeničkih medija, stvorio ovakav pobjednički Dinamo iz kojega je iznikla najbolja nogometna reprezentacija Republike Hrvatske u povijesti. Te činjenice ne mogu pobiti ni najveći mrzitelji Zdravka Mamića, te činjenice ne može osporiti nitko na svijetu koji se barem malo razumije u tehnologiju organizacijskog i menadžerskog posla. Ali medalja ima i drugu tamnu stranu! Te činjenice, te pobjede, ti uspjesi Hrvatske, Zdravku Mamiću nikada nisu niti će biti oprošteni i dok god nam bude sudilo nelustrirano pravosuđe imat ćemo progon uspješnih Hrvatica i Hrvata. Dok god nam bude sudilo nelustrirano pravosuđe imat ćemo nove i nove zakone „Lex Perković“!

Ne ulazeći u analizu pravomoćne presude Zdravku i Zoranu Mamiću i ostalim čelnicima Dinama, ne tvrdeći da su nedužni, ipak ostaje neizbrisiva gorčina koja budi ogromne sumnje. Međugorski osvetnik, ili tragač za istinom, Maminjo ex-press,ostavio nam je neumoljiv dojam da suđenje kroz kojega je prošao nije bilo ni najmanje pošteno. Jer, kako može suđenje biti pošteno uz notorne činjenice da se evidentno nudilo i primalo hrpetine novca mita. Tko je više kriv, onaj tko nudi mito očajno tražeći slobodu i pošteno suđenje, ili onaj koji mito prima? Tko je više kriv za mito? Onaj koji zna ili misli da mu pakiraju ili oni koji mu pakiraju? Možemo li uopće  zamisliti kakvo je to poštenje bilo kojeg suca koji na bilo kakvu ponudu mita automatski to ne prijavi nadležnim tijelima? Možemo li zamisliti kolika je onda količina novca koja se slila u džepove pravosuđa i i korumpiranih sudaca do sada ostala skrivena od naših očiju? Koliko je nepravednih presuda palo i koliko je ljudskih života i sudbina uništeno zbog toga. A Jovanović i ostala svastikarska bulumenta idu isušivati nogometnu močvaru s krokodilima iz užasne pravosudne močvare. Da ti se život zgadi! No pravda je spora, ali dostižna! Svastikari neće mirno spavati, jer sinoć su popušili 3:0 za Dinamo i 3:0 za braću Mamić!

U sinoćnju veličanstvenu pobjedu Dinama, bez ikakve sumnje utkan je inat protiv svastikara, utkana je ljubav prema Zagrebu koji očajnički treba nacionalni stadion, utkana je ljubav prema Hrvatskoj, ali utkana je i zahvalnost i poštovanje prema onima koji su od Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije stvorili veliki svjetski i europski brend. Bez sinergije tih osjećaja, bez savršene mentalne i fizičke pripreme Mourinhov stroj nikada ne bi pao! Nisu li onda braća Mamić zaslužili barem pošteno suđenje? Ne! Čini se da je jedini cilj ove pravosudne papazjanije bio, ne da završe na robiji, nego da ih se zauvijek protjera izRepublike Hrvatske! Kao što vidimo, to je uspješno obavljeno i s mitom i bez mita!Ipak, ostaje posljednja nada! Ostaje nada da će Ustavni sud Republike Hrvatske sagledavajući sve okolnosti pod hitno poništiti presudu braći Mamić i ostalim čelnicima Dinama i narediti novo pravično suđenje! Ukoliko se to ne dogodi, vjerojatno će se Hrvatska još jednom teško osramotiti pred Europskim sudom za ljudska prava!?

Kazimir Mikašek-Kazo

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema