Podjeli

Zdravko Mamić, koji je zbog kazne zatvora pobjegao u BiH,  ponovno je javno, pred stotinjak novinara, koji su jednom čak i zapljeskali na ono što je govorio (sic!), optužio hrvatsko pravosuđe, odnosno nekoliko sudaca da su primili i primaju mito, a među njima i Đuru Sessu, predsjednika Vrhovnog suda RH, kojeg je nazvao i kriminalcem i lopovom.

Na sve to prozvani suci uglavnom šute, kao što će oni komentirati optužbe jednog osuđenog kriminalca (s kojim su do jučer navodno jeli, pili, zabavljali se po svijetu…).

Sve su to, po njihovoj malenkosti, klevete i laži i nedokazane tvrdnje.

Međutim, kad, poglavito u zadnje vrijeme neka žena optuži nekoga da ju je  navodno silovao ili nedozvoljeno dirao čak i  prije deset i više godina, bez ijednog svjedoka (!), ti i takvi suci istog trenutka takve šalju u istražni zatvor, najmanje na mjesec dana!

Jedan čovjek, nezadovoljan uslugama HZZO-a u Čakovcu, počeo je galamiti na službenike, drugi je verbalno prijetio svojoj ženi i – opet su završili iza rešetaka, itd. i tako redom.

Inače, poglavito su kod određenih sudaca „omiljeni“ hrvatski branitelji, koje također lako i brzo zatvaraju – dok se „ne ispitaju svjedoci“, recimo za navodne zločine od prije 30 godina!

Dakle, nitko ne kaže da su Sessa i drugi suci pretežno Županijskog suda u Osijeku lopovi i kriminalci, kao što to tvrdi Mamić, ali…nitko ne može staviti ni ruku u vatru da u toj teškoj i nesvakidašnjoj optužbi nema „dima i vatre“!

I umjesto da istog trenutka optuženi budu zatvoreni, da ne utječu na svjedoke (!), da se ne dogovaraju i smišljaju „odgovore“, oni bez problema i dalje obavljaju svoje poslove, kao „to se nas ne tiče!“

A što ako u Mamićevim optužbama ima barem „deset“ posto istine?

Javna je tajna da i pojedini tzv. poznati odvjetnici „pljačkaju“ svoje klijente, da im zaračunavaju usluge  pet i više puta  nego im to „tarifa“ dopušta, pa čak i da neki uopće ne izdaju  račune za (ne)obavljeni posao. Često i namjerno lažu svojim strankama da će „sve biti dobro“, a kad tamo…

Pored toga, da u našem sudstvu (pravosuđu) nešto ne štima govore i objavljene presude, gdje  za isto ili slično (ne)djelo jedan dobije blagu, a drugi „kaznu do neba“ (sve po zakonu!), iliti kako pojedini (lijevi) mediji „presude“.

Hrvatski građani već odavno ne vjeruju pravosuđu ni većini sudaca koji su (zašto?) do kraja života zaštićeni poput medvjeda, a kad griješe (a griješe) onda se može čuti da ih se ne treba zbog toga osuđivati ni kažnjavati jer i oni su- ljudi!?

Ma, nemoj!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Pravosuđe