Podjeli

Uvođenje niza novih mjera za građanstvo i novi lock down uz propisivanje drakonskih kazni za nepoštivanje „naredbi“ je nova umotvorina Stožera odnosno Vlade koja građanima ograničava slobodu. Vlada se još uvijek ponaša kao da stanje u državi obzirom na nove mjere nije izvanredno jer bi u suprotnom za svoje odluke kojima ograničava slobodu trebala imati dvotrećinsku potporu Hrvatskog sabora. Kako očito nisu sigurni da bi ju dobili za svoje mjere odlučili su se za rizičnu igru veoma upitne ustavnosti.

Uvođenje kazni za nepoštivanje stožerovih mjera je u stvari dokaz za potpuni moralni, stručni i politički poraza Stožera i Vlade koja je očito izgubila povjerenje građana za svoje mjere kojima žonglira još od ljeta stvarajući privid da se bori protiv širenja virusa koji se već mjesecima potpuno slobodno odnosno nekontrolirano širi među populacijom. Kolika je apsurdnost u novim mjerama vidi se i iz činjenice da su novim mjerama obuhvaćeni oni kojima virus zapravo i ne čini neki poseban problem, dočim za one koji bi zarazom uistinu mogli biti ugroženi nije donesena ni jedna konkretna mjera.

Stožer odnosno Vlada će novim mjerama samo dodatno urušiti ionako već teško pogođene male poduzetnike i obrtnike, posebno male poduzetnike iz ugostiteljske branše, prijevozu putnika, vlasnike teretana, fitnes centara i još cijelog niza drugih uslužnih djelatnosti koji su bez ikakve najave ili pripreme naprosto morali zatvoriti svoja vrata. Vlada na žalost svih onih koje je svojim potpuno nepotrebnim mjerama ugrozila nije pripremila gotovo nikakve kompenzacijske mjere kojima bi ublažila poslovne gubitke koji će zasigurno nastati i radi čega će mnogi od pogođenih na kraju možda morati staviti i ključ u bravu.

Kaos koji je novim mjerama napravljen u sportu i rekreaciji je nešto do sada neviđeno i predstavlja poseban „biser“ gluposti i nelogičnosti da je isto moguće opisati sa samo dvije riječi, „totalni idiotizam“. Novim mjerama zabranjuje se trening i natjecanje svima osim  klubovima koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji, potom u 1.  rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, te treninga i natjecanja vrhunskih sportaša I., II. i III. kategorije u individualnom sportu.

Od potpuno promašenih i nepotrebnim mjera kojima se uz neke izuzetke gotovo cijeloj populaciji brani bavljenje sportom i rekreacijom još je gluplje samo objašnjenje zašto neki sportaši mogu trenirati i natjecati se a neki od njih ipak ne smiju.  Atletičari npr. ne smiju trenirati ali nogometaši druge lige mogu trenirati i natjecati se, plivači npr. ne smiju trenirati ali vaterpolisti smiju trenirati  natjecati se, tenisači npr. ne smiju trenirati ali rukometaši smiju trenirati i natjecati se. Dakle neki sportaši ipak smiju trenirati, no da apsurd i sa njima bude potpun treba napomenuti da su istim mjerama zatvorene teretane u kojima su mnogi od njih trenirali. Treba li dalje??

Apsurda u novim mjerama je toliko puno i potpuno neobjašnjivo da ih zdrav razum naprosto ne može prihvatiti i procesuirati kao nešto opravdano ili dobro za građane tako da se ne treba čuditi ako reakcija građana u nekom trenutku bude burna i ni malo po volji vlasti….

 

U Zagrebu, 01.12.2020.

 

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika

099 73 83 669


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema