Podjeli

DOBRO DOŠLI U HRVATSKU!

 

Kada turisti nakon nepoznat broj sati konačno stigne do željene destinacije na neki od hrvatskih otoka, može se stojeći  cca 2 sata ( sat gore-dolje) u redu osvježiti pićem. tri stola u lokalnom kafiću su puna, ali ne odustajte! dok čekate, popijte stojeći, i tako ste sjedili u autu satima. Strpljenje molim!

Stigli ste na rezerviranu adresu, mjesto budućeg odmora. Dočekat će vas domaćin i pružiti ruku dobrodošlice s makom na licu i rukavicama. Na odstojanju od 2 m u redu jedan po jedan ( 2 m) ulazite u svoj apartman, ali domaćin nije ušao da se ne mimoiđe s vama, očešao bi se o vas. Soba u hodniku do vaše je prazna zbog blizine vrata. Bilo bi opasno da istovremeno izađete vi i gosti do vas, a i balkoni su spojeni.

doručak se dijeli svakih pola sata, jedni završe, drugi sjedaju na dezinficirane stolice, maske i rukavice obavezne! Uzimate doručak, sjedate, skidate maske, rukavice nikako! Siti i zadovoljni na izlasku bacate masku i rukavice! Mahnete na izlasku u znak pozdrava.

E sad krećete željno na kupanje. Ako imate sreće pronaći ćete neku slobodnu stijenu, a ako ne, možda ćete imati sreće iznajmiti suncobran i ležaljku s pogledom na morsku pučinu. Pazite da ne razbacate stvari preblizu tuđe ležaljke! raspored ulaska i izlaska  iz mora piše na ploči i slijedite upute, u protivnom redar će vas strogo upozoriti i pokazati prema ploči. Disciplinirano čekajte na svoj red. Ne ulazite polako u more, mislite na one i koji vani čekaju ( sjetite se sebe! ). Izlazak iz mora jedan po jedan, dogovarajte se, budne oči čuvara vas prate! požurite na svoje mjesto da drugi mogu proći. Ako se odlučite otuširati prije odlaska, stanite u red. Strpljenje molim!

Sretni i opušteni vraćate se u svoj apartman. U prolazu mahnete uz smiješak domaćinu u znak pozdrava. Ne pričajte s domaćinom bez maske, virus stoji nepomično u zraku 3 sata! ulazite u dezinficirani apartman, skinite masku  i slobodno prošećite na balkon, uzmite dezinficiranu čašu i natočite si napitak po želji.

Krećete u noćni provod, dotjerani, sređeni. Stavite najljepšu in-masku i rukavice u boji koje vam pašu uz odjeću. Želite u restoran? Pogledajte listu čekanja iako nije precizna, ali bolje i to nego da umrete od gladi. Došli ste na red,stolci dezinficirani. Dolazi konobar po narudžbu, ima masku s filterom kako bi se razlikovao od vas. Žurno donese naručeno i moli vas da požurite s večerom, pravila jednaka kao pri ulazu i izlazu iz mora. Ne budite sebični! Kad je večera gotova, krećete u šetnju, rastojanje 2 m. Prošetat ćete tako 10-ak metara jer mjesta na otocima su mala. To je dovoljno da malo prošećete pun želudac.

 

UGODAN ODMOR I DOĐITE NAM OPET!  

Sonja Smoljak


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema