Podjeli

U posljednje vrijeme na dnevnom redu razgovora u mojoj obitelji dominiraju tri teme: sukob na desnici, novi izbjeglički val i korona virus. Ako se stvari u svezi tih tema budu odvijale nepovoljno, nadrljali smo kao Žuti.

Ne znam tko je bio taj Žuti koji je ušao u našu narodnu izreku i kako je on to nadrljao. No činjenica je da se ni današnjim Žutima ne piše dobro i da će tu vražju koronu itekako osjetiti na svojoj ekonomiji. A krenulo im je dobro. Trgovina i graditeljstvo razmahalo im se po cijelom svijetu pa, evo, i nama most grade.

Svi se boje korone pa navališe na samoposluge ne bi li na vrijeme stvorili zalihe namirnica dok još kamioni voze robu i dok su police u dućanima pune. Tako su moj zet i moja kći prepunili kupovna kolica  i znatno pripomogli  nestašicama koje, navodno, slijede.

Ne znam samo zašto se je u hrpi hrane našlo i dvanaest kroasana. Kako se oni uklapaju u „ratne zalihe“ moje obitelji? Njih je istog dana smazao moj, inače izbirljiv  unuk i pokvario im koncepciju preživljavanja, a kada se požalio da su mu kroasani slabo sjeli, zet mu je rekao neka trči oko kuće, jer nema šanse da ga vodi liječniku pa da tamo zaradi nekakvu koronu.

Vidim da se zet uzrujao što se malac natrpao kroasanima, pa nas svih doveo u opasnost eventualnim odlaskom u ambulantu pa širim problem: „Zete, sada kada su tisuće izbjeglica puštene iz Turske, teško će ih biti zaustaviti. Misliš li da njima netko mjeri temperaturu i gleda ima li netko od njih koronu?“ Zet veli da će naša vlada poslati vojsku na granice i tako nas zaštititi.

„I što će vojska na granici? Pucati neće u tu masu nenaoružanih ljudi, među kojima ima i male djece“, provociram ga, a on se onda zalaže za postavljanje žice koja će graničnim policajcima uvelike olakšati posao. Nakon kratkog razmišljanja veli da bi još bolja bila gradnja zida, jer svakoj državi treba biti primarna zaštita vlastitog stanovništva. Moja se kći umiješa u razgovor tvrdnjom da bi gradnja zida, bude li ga gradila jedna naša povlaštena firma, mogla trajati sve dok korona virus sam ne odumre, na što moj zet šeretski doda: „Trebaju ga graditi Kinezi, oni to mogu zbrzati u mjesec dana.“

Marija Juračić

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema