Podjeli

Svi oni Hrvati koji su kraće ili duže živjeli u Srbiji, pogotovu u Beogradu, malo više znaju o sprskim političkim igrama, spletkama, zamkama i terevankama. Ja sam nakon studija u Firenci, Sieni i Skoplju, studirao u Beogradu. Treba živjeti najmanje godinu dana u nekoj zemlji, u nekom narodu, pa da upoznate tu zemlju i taj narod. I ne zaboravite, gospodo i drugovi; postoje dobri i loši ljudi, dobre i loše obitelji, dobri i loši narodi. Sačuvaj me Bože nekih ljudi i nekih naroda. Morate znati i priznati, da su Hrvati okruženi i okuženi, neprijateljskim narodima. Što su to lijepoga  i dobroga doživjeli od susjeda Talijana, Mađara, Crnogoraca, Slovenaca, Srba i evropejaca  Engleza, Francuza, Nijemaca, Austrijanaca i malo udaljeni komšija Turaka!?

U permanetnoj,  dirigiranoj i kontroliranoj, podmukloj i prljavoj političkoj igri svoju važnu ulogu igra Kolo srpskih sestara. Ono što su muškarci svetosavci, svećenici, intelektualci, seljaci, akademici i književnici u politici i vlasti  to su isto srpske sestre.

Kolo srpskih sestara je žensko kulturno-prosvjetno, patriotsko, navodno vanstranačko i humanitarno društvo osnovano 1903. godine u Beogradu. Ogranci tog Kola srpskih sestara razgranati su u mnogim krajevima gdje Srbi žive. Kolo srpskih sestara je aktivno i u dijaspori. U Hrvatskoj su stalno prisutne, i igraju li igraju svoju igru na hrvatskom gumnu; u kolu u kojem su hrvatski mužjaci i ženke, silno željni terevanke, što ih vješto  pripremaju i izvode svetosavke.

Srpske sestre imaju svoje sekice izvan Srbije, koje igraju da je divota, pa tako igraju i u Hrvatskoj. Ima ih posvuda, u institucijama, organizacijama; u svim porama  društva i života; one su glumice, profesorice, odgajateljice, novinarke, voditeljice, urednice, konzulice, ministrice, tajnice, blagajnice…One i njihova bratija drže hrvatske medije, pa su nam mediji takvi kakvi jesu. Specijalitet srpskih sestara je privoliti, nagovoriti, uhvatiti u to kolo neke političke diletante, hlebince  Hrvate i podatne, pohlepne Hrvatice. Tako se sestre  svetosavke udaju za razne muškarce diljem starog kontinenta, a posebno je važno udati se za Hrvata. Navest ću par  primjera: što bi to bio svojedobno Branko Mikulić, koji je drmo Bosnom i Hercegovinom, da mu žena Rajka nije bila svetosavka,ili zar bi Tito bio ono što  je bio, da nije bio  srpski zet…jedan moj rodijak oženio svetosavku i dobio položaj kakvog možeš sanjat. Bile su na cijene sestre svetosavke, a sada ih gotovo dostižu bule.

U tom kolu srpskih sestara u zemlju Hrvata, izdvajaju se tri seke svetosavke, koje drmaju hrvatskim medijima. Moćna i ružna rospija Mimi, lukava i milostiva Jasa(Baltićeva grlica), podmukla i grlata alapača Dana. To su tri guje u hrvatskim medijskim njedrima. Jednu od njih sam upoznao, ali,nažalost, ne u biblijskom smislu.Radila je u bežgrešnom listu. Njima se pridružuju braća svetosavci, koji imaju srpska muda do zemlje, kako bi  to znao govoriti njihov Brana, pa, da prostote, poj…sve odreda u hrvatskoj medijskoj ludoj kući. Fantastično su raspoređeni i rintaju za srpske interese. Posebno se izdvajaju tri brata Srbina: Aca, Saša i Dule.

Dakle, istine radi i bijedne zbilje  hrvatske,  sumirajmo, sažmimo ukratko; hrvatska medijska štala preplavljena je srpskom braćom i sestrama i hrvatskim Buridanovim magarcima. Nikom od njih ništa ne fali u hrvatskoj političkoj Augijevoj štali.

Nakon svega, istini za volju, moraš priznat i znat, da sve to strpljivo podnosi moj brat Hrvat. Sapinti sat!

Ante Matić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema