Podjeli

Jučer se u Hrvatskom saboru glasujući protiv povećanja cenzusa za besplatnu policu dopunskog zdravstvenog osiguranja samo još jednom potvrdilo pravilo da nikakvi argumenti pored broja ruku parlamentarne većine ne vrijede, a zašto u Hrvatskom saboru nema više ruku predstavnika umirovljenika koji bi se za to pravo mogao izboriti je već odavno poznata priča iz domene „umirovljeničke sloge“.

Dok se mi ne udružimo biti će svake godine sve gore, no da bi se udružili oni koji predstavljaju udruge i stranke moraju shvatiti da izuzev eventualno njima ili samo rijetkima među njima mora biti dobro odnosno bolje i svima drugima….

Godinama pokušavam okupiti umirovljeničke udruge i stranke i sve do jučer to se činilo nemogućom misijom, no jučer smo svima konačno pokazali da se može, pa i onima koji nam se u prvi tren nisu pridružili iz nekih razloga, ali bi nakon jučerašnjeg predstavljanja platforme UMIROVLJENICI ZAJEDNO trebali jer nam se pruža dugo čekana prilika da u Gradu Zagrebu učinimo nešto veliko u čemu ćemo svi ravnopravno sudjelovati.

Nakon što smo jučer u prostorijama Udruge umirovljenika HRT-a u Zagrebu održali zajedničku tiskovnu konferenciju platforme UMIROVLJENICI ZAJEDNO koju u ovom trenutku čine Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) i Demokratske stranke umirovljenika (DSU), te članovi Koordinacije umirovljeničkih udruga javnih tvrtki i zajednica Hrvatske koju čine: Zajednica umirovljeničkih udruga HEP-a, Zajednica udruga umirovljenika MUP-a, Koordinacijski odbor društva i udruga umirovljenika HP i HT Hrvatske, Društvo hrvatski umirovljenik, Udruga umirovljenika INA, Udruga umirovljenika HRT-a, Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) Grada Zagreba, Udruga umirovljenika Novi Zagreb, preostalo je još samo nekoliko mogućih partnera da bi bili praktično svi zajedno.

Kako smo u međuvremenu dobili načelnu podršku i spremnost za suradnju od MUH-a i SU-a preostalo je još jedino dobiti odgovor od HSU-a  koji je najavljen za početak slijedećeg tjedna, no racionalno razmišljajući okrenuti prema budućnosti potpuno vjerujemo da će nam se i oni priključiti čime bi poslali jasnu snažnu poruku umirovljeničkom biračkom tijelu, i to ne samo u Gradu Zagrebu.

Ovo što smo započeli se doista sve više pretvara u povijesnu priliku stoga vjerujem da će je svi pozvani prepoznati i biti dio početka stvaranja jedne nove umirovljeničke priče koja može i mora na političkoj sceni Hrvatske zauzeti onom mjesto koje takvoj opciji realno i pripada. Platforma UMIROVLJENICI ZAJEDNO koju smo jučer predstavili daje priliku doslovno svakom članu umirovljeničke udruge ili stranke, ali i svima drugima koji to žele, mogućnost da se uključe i aktivno sudjeluje u svim procesima, dakle od kreiranja politika pa do sudjelovanja na izbornim listama.  Na predstavljenoj platformi svi imaju priliku pokazati drugima svoje sposobnosti i na taj način se pozicionirati kao osoba ili predstavnik udruge odnosno stranke.

 

Iskreno se nadamo da će nam se nakon konzultacija sa predsjednikom HSU-a već početkom slijedećeg tjedan priključiti i GO HSU i tako zajedničkim snagama nakon lokalnih izbora povratiti svoje pozicije koje su nekada imali u Gradu Zagrebu. Ne vidim doslovno ni jedan razlog zašto bi se propustila ova sjajna prilika…..

 

U Zagrebu, 27.03.2021.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema