Podjeli

Poštovani čitatelji našeg cijenjenog istraživačkog portala, ponovno smo sa vama u ovom uskršnjem broju. Pred najveći katolički blagdan Uskrs želimo sa vama podijeliti samo mir i dobro. Budi čovjek dobre volje, želi svakom sve najbolje – pjeva jedan od naših najboljih pjevača, legendarni Mišo Kovač iz Šibenika. Zato i mi sa vama želimo podijeliti pozitivne misli.

U ovom specijalnom izdanju biti će puno manje politike, a puno više vjere i duhovnosti. Znamo svi da vam je puna kapa politike. Nalazimo se pri kraju korizmenog razdoblja, kojeg obilježava pojačana pobožnost, djela milosrđa i pokore. Zato napravite neko dobro djelo, posjetite rođaka ili susjeda, oprostite onome s kime ste u svađi ili jednostavno budite pozitivni. Dijelite pozitivne misli, radost zbog uskrsnuća Božjeg sina Isusa Krista.

U zadnjem broju čitali ste intervju najaktivnijeg vijećnika iz redova Hrvatske stranke prava Damira Zaradića. Drago nam je da su i druge političke stranke iz Trogira i okolice prepoznale naš kvalitetan rad, pa vam možemo najaviti još kvalitetnih članaka i intervjua. To nas ispunjava zadovoljstvom, a mi svakome tko zatraži ćemo ponuditi prostor na našem portalu. Nismo isključivi, nego smo analitični i demokratični prema svakom tko je dobronamjeran.

U Trogir je stiglo proljeće, drago nam je da se uspavani grad budi, premda nema turista i na snazi je treći val korona virusa. Nadamo se završetku ove pandemije, i da će naša Dalmacija i Trogir imati kvalitetnu turističku sezonu. Naša država je postavila krivu strategiju oslanjajući sve na turizam i trgovinu, umjesto da se posveti proizvodnji i stvaranju novih vrijednosti. Bez proizvodnje nema života za nikoga, pa tako ni za Hrvatsku i Trogir.

Ovaj broj posvećujemo svima onima koji žive od svoga rada, onima koji su u koronakrizi ostali bez radnog mjesta, siromašnima, bolesnima i zaboravljenima. Svima njima želimo da svjetlo uskrslog Krista obasja njihove živote. I da im vrati vjeru i nadu u bolje sutra. Turističkim djelatnicima želimo više posla i bolje uvjete rada. Radnicima Brodotrogira želimo povratak na posao i isplatu svih plaća i otpremnine. Svim nezaposlenima želimo da što prije nađu posao.

O društvenoj-političkoj situaciji u Trogiru nastaviti ćemo slijedeći tjedan, tako da svi oni koji nas čitaju neće biti zakinuti. I dosada smo za vas donosili ekskluzivne i nove informacije koje smo plasirali putem našeg portala. Sa tom praksom ćemo nastaviti i dalje. Svima vama želimo zahvaliti na velikoj čitanosti, koja nas je razveselila. Ona nam je pokazala da sve što smo dosada radili je vrijedno, jer vaši e-mailovi i pozivi nas tjeraju samo naprijed.

Pred nama je Veliko ili Sveto trodnevlje kao priprava za Uskrs. Na Veliki petak obavezan je post i nemrs. Nalazimo se u Velikom tjednu koji je započeo blagdanom Cvjetnice. A završetak Korizme je na Veliki četvrtak kada se slavi Posljednja večera Isusa i apostola. Taj dan označava završetak korizmenog vremena kao pokornički hod molitve, posta i djela milosrđa. Svima koji slave Uskrs želimo sretan i blagoslovljen Uskrs, i vlasti i oporbi, kao i svim građanima grada Trogira.

Veseli i zdravi bili!

Anđelko Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema