Podjeli

Kao glavni događaj spomenuti ćemo otvorenje Zimskih Olimpijskih igara u Pekingu, gdje je već naš Valentina Aščić ušla je u subotu u povijest kao prva brzoklizačica na kratkim prugama koja je nastupila za Hrvatsku na Zimskim olimpijskim igrama.

Aščić (23) je u Pekingu nastupila u prvoj skupini kvalifikacija na 500 metara i s rezultatom od 44.681 sekundi bila treća u skupini, a imala je 27. rezultat od ukupno 32 brzoklizačice. Valentina je ujedno i prva hrvatska sportašica koja je nastupila na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Bravo!

Tijekom vikenda, odigrano je  22. kolo – HNL-, u kojem su svi konkurenti za prvo mjesto ostvarili povjede, tako da možemo konsantirati „Ista meta, isto odstojanje“. Dinamo je savladao Istru u Puli rezultatom 2:1, Hajduk na gostovanju kod Gorice slavio je rezultatom 4:0, Osijek je na gostujućem terenu isto slavio rezultatom 3:1 kod Slaven Belupa. Zanimljiva utrka za naslov prvaka nastavlja se dalje. U ligama petice, naši dečki nastavljaju s dobrim partijama. Hrvatski nogometaš Lovro Majer nastavlja nizati asistencije u dresu francuskog prvoligaša Rennesa. U ogledu 23. kola Ligue 1, Rennes je na domaćem terenu svladao Brest s 2:0, a u 20. minuti Majer je asistirao za prvi pogodak koji je postigao Laborde. Sjajno je Majer potkopao loptu, prevario veliki dio obrane i sve pripremio za startno slavlje svoje momčadi. Borna Sosa odigrao je čitav susret za Stuttgart i asistirao za drugi pogodak svoje ekipe. Nogometaši Stuttgarta nalaze se u sve težoj poziciji u brobi za ostanak u prvoj njemačkoj ligi nakon 2-3 (1-1) domaćeg poraza od Eintrachta iz Frankfurta u 21. kolu.

U košarkaškom derbiju, prvenstvene lige, utakmici odigranoj u petak 4.2.2022. Cibona je na Višnjiku slavila, u uzbudljivoj utakmici nakon tri četvrtine bilo je izjednačeno, a Zagrepčani su do prednosti stigli početkom zadnje četvrtine, što su sačuvali do kraja utakmice. Ključne koševe za pobjedu Cibosa zabio je Vildoza deset sekundi prije kraja za 82-77. Hrabri Vukovi gaze dalje, pod vodstvom novog trenera Gašpera Okrona. Košarkaši Osijeka slavili su na domaćem parketu protiv Alkara s 90-78, Split je s uvjerljivih 100-71 svladao na Gripama Šibenku. Runjić (26) i Kovačević (20) predvodili su Splićane, a Pleadin (18) Šibenčane. Na ljestvici vodi Zadar s 32 boda, Split ima 31 i utakmicu manje, a Cibona je treća s 29.

By Branka Mioč

 

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Sport