Podjeli

Šeparović odgovorio saborskoj zastupnici: ‘Nisam imao čin u JNA i osim plaće nisam imao nikakve povlastice’ 😀
Lako nama za njegov čin, nekretnine i povlastice. Činjenica da je on na čelu institucije koja se naziva Ustavni sud,a koji danas predstavlja duboko grlo RH. Davorin Mlakar, po mnogima lopov, nestručnjak i prevarant (protiv njega je podnijeta i Kaznena prijava za izbornu prijevaru dok je bio ministar uprave). Josip Leko nikada nije radio u pravosuđu, a postao je sudac Ustavnog suda. Snježana Bagić prepisala pola znanstvenog rada. Ingrid Antičević Martinović kao i Mlakar duboko involvirana u raznim koruptivnim radnjama. Mato Arlović, jedan od siromašnijih sudaca Ustavnog suda ima ušteđeno ‘samo ‘ 1.006,700 eura… itd, itd…
Po nekim navodima doušnik udba-e (GAVUN) kum je sa Šeksom za koga se navodi da je također suradnik UDBA-e, a u HIS-u, gdje je stavljao svoj potpis na sve poznate i nepoznate operacije kojima se HIS nezakonito bavio. za glavnog savjetnika imao je Josipa Perkovića, zadnjeg šefa UDBA-e. Na otvorenju odvjetničkog ureda 1999.g. specijalni gosti su mu bili Igor Dolanc, sin Stane Dolanca (šefa jugoslavenske udba-e) bivši i časnik slovenske vojne sigurnosne službe te Josip Perković (šef hrvatske udba-e) kao i Celestin Sardelić (član je nekadašnjeg predsjedništva CK SKH).
Također je bio i odvjetnik Hrvoju Šariniću u tužbi za klevetu jer su mediji prenijeli kako je R. Smokvina izjavio da je uplatio novac u Villach za oružje, a ne za Šarinićevu jahtu. Naime, u ožujku 1991.g. Tuđmanov je zastupnik Hrvoje Šarinić u austrijskoj banci Bank für Kärnten und Steiermark u Villachu otvorio račun na koji su romoljubi i hrvatska dijaspora iz cijeloga svijeta slali novac za pomoć u obrani domovine. Pristup računu kasnije su dobili i ministar obrane Gojko Šušak i ministar financija Jozo Martinović. Donatori nisu nikad saznali kako je Hrvatska potrošila novac, a dobrih deset godina kasnije austrijsko je državno tužiteljstvo u Klagenfurtu utvrdilo da je više od sto milijuna eura novca dijaspore za pomoć Hrvatskoj završilo u poreznim oazama u Lichten- steinu, Monaku i na privatnim računima. Zbog toga je, na prijedlog austrijskog državnog tužiteljstva, nadležni sud u Klagenfurtu ukinuo bankovnu tajnu. Hrvoje Šarinić, braća Željko i Marinko Mikulić i Ferdinand Jukić su 2002. optuženi “za kazneno djelo velike prijevare radi koristoljublja i sudjelovanja u kriminalnoj organizaciji.”
Onda se neki čude kako je isti postao milijunaš i odakle mu nekretnine.
Željan Jurlin


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Pravosuđe