Podjeli

Poštovani gospodine Dobroniću,

Ovime od Vas zahtijevam da pokrenete stegovne postupke, s obzirom na to da ste kao predsjednik Vrhovnog suda ovlašteni pokrenuti stegovni postupak pred DSV-om, i to protiv:

1. sutkinje Općinskog suda Đakovo Marine Godžirov

2. suca Općinskog suda Osijek, Stalna služba Valpovo, Gorana Jokića

Navedeni suci donosili su odluke u ovršnom postupku protiv hrvatske državljanke iz Osječko-baranjske županije, pri čemu su zanemarivali niz dokumentiranih činjenica, sa svrhom omogućavanja materijalne koristi lihvarskoj agenciji DDM invest III AG iz Švicarske.

Navedeni suci donosili su protuzakonita rješenja u ovršnim postupcima temeljem ovršnih isprava koje nisu prošle sudsku kontrolu, i to:

– kršenjem Zakona o kreditnim institucijama, čl. 8. i čl. 89., koji propisuju da poslove kreditnih institucija uključujućiotkup potraživanja može vršiti strano trgovačko društvo ukoliko ima registriranu podružnicu u Hrvatskoj, što DDM invest III nema. Znači, sud je svjesno kršio važeće zakone RH.

– prihvaćanjem falsificirane i lažne procjene nekretnine od strane agencije DDM invest III. Naime, nekretninu, koja je 2010. procijenjena od Hypo-Alpe-Adria banke na 525.000,00kn, u organizaciji DDM investa 2019. procjenena je na 160.000,00kn – i hrvatski sudovi su bez ikakvog obrazloženja prihvatili navedenu, izmanipuliranu procjenu. Važno je istaknuti kako je u ugovoru o kreditu između hrvatske državljanke i Hypo Alpe Adria banke, cijena nekretnine utvrđena na 44.541,00 eura (ili 335.000,00kn). Dakle, nesporno je da su hrvatski sudovi prihvatili falsificiranu i lažnu procjenu kako bi umanjivanjem vrijednosti nekretnine DDM investu omogućili zelenešku zaradu.

U potpunosti je jasno da su navedeni suci raspolagali sa svom relevantnom dokumentacijom, i da se kršenje zakona od strane sudaca nije dogodilo uslijed nesporazuma ili nerazumijevanja, već je u pitanju namjera. Kako je moguće da vrijednost nekretnine u roku od 9 godina padne za 200%, a u istom razdoblju su na tržištu cijene nekretnina rasle?

Na temelju ovih protuzakonitih sudskih odluka, hrvatska obitelj s četvero djece (čiji je otac bio hrvatski branitelj) treba 17. listopada 2023. biti prisilno deložirana.

Poštovani gospodine Dobroniću,

Hrvatska je članica Europske unije, koja se Ugovorom o EU obvezala na funkcionalnu vladavinu prava. Dakle, svi smo dužni držati se zakona, a smisao postojanja sudova jest upravo da skrbe za poštivanje zakona.U opisanom slučaju hrvatski sudovi otvoreno i svjesno krše zakone, kako bi omogučili lihvarskoj agenciji zelenašku zaradu, pri tome oduzimajući šesteročlanoj obitelji krov nad glavom.

Zahtijevam od Vas trenutačno djelovanje i sprječavanje protuustavnog zlostavljanja hrvatskih građana.

S poštovanjem,

Karolina Vidović Krišto

zastupnica


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Pravosuđe