Podjeli

Nitko na svijetu ne može poništiti istinu!
Sv. Maksimilijan Kolbe
Hrvatskoj je potrebna, čim prije – radikalna politika u zastupanju hrvatskih nacionalnih i državotvornih interesa. Od 2000. godine u državi se sustavno uvodi ”nježna” tiranija koja je usmjerena protiv  hrvatskog  naroda i države. Vlasti  i mediju u državi preuzeli su oni koji su bili protiv rušenja srpsko-komunističke Jugoslavije i uspostavu neovisne Države Hrvatske. Da nije žalosno bilo bi ironično: krovna organizacija (HDZ) stvorila je vladajuću koaliciju s onima protiv kojih su se četiri godine borili u krvavom osloboditeljskom ratu i – konačno pobijedili u Bljesku i Oluji  srpsko-crnogorsku JNA i četničko-fašističke zločince u Hrvatskoj. Posljedično tome srušena je srbokomunistička tvorevina – Jugoslavija, kao ”kuća od karata”, i ideja o ”srpskom svetu i velikoj Srbiji”. Uspješni obrambeni Domovinski rat protiv agresora na Hrvatsku uvršten je u mnoge priručnike vojnih akademija u svijetu.

Inzistiranjem na drastičnim promjenama, u smislu državotvorne suverenosti, u režimskim medijima, saboru i društvenim mrežama bit će okarakterizirano kao ekstremizam ili ustaštvo, čak i kao poziv na oružani ustanak, zbog čega bi nas (eventualno) mogli optužiti da organiziramo  revoluciju u Hrvatskoj. Hrvatski se narod nije još opravio od osloboditeljskih revolucija iz prošlog stoljeća, u kojem smo imali dva uspješna oružana ustanka – 1941. i 1991. godine.

U ovom osvrtu nije nam nakana pisati povijest NDH, niti povijest današnje RH, nego ćemo spomenuti najbitnije činjenice, koje su bile presudne u navedenim oružanim ustancima u Hrvatskoj zbog oslobođenja hrvatskog naroda iz četničko-kraljevske Jugoslavije i uspostavu NDH; oslobođenja hrvatskog naroda iz  četničko-komunističke Jugoslavije i uspostavu RH.

Dakle, stvarni uvid u tragičnu hrvatsku povijest od 1941. do 1991. godine nije moguće utvrditi  bez hrvatske arhive koja se nalazi u Beogradu, kao i arhive u Zagrebu, na koju je Plenković-Pupovčeva vlada stavila zabranu – još sljedećih 20 godina moratorija, kad više među nama neće biti nijednog živog svjedoka.

Ni nakon 26 godina od uspostave samostalne, slobodne i demokratske RH ne možemo doći do potrebne dokumentacije, jer najveći dio iz arhive NDH odnesen je u Beograd. Sve dosadašnje vlade u RH, niti su uporno tražile niti ih zanima, a Srbija nikad neće vratit oduzetu odnosno ukradenu arhivsku imovinu NDH jer bismo  tek onda mogli ustanoviti istinu o potrebi stvaranja NDH u mogućim prilikama i sa sklonim saveznicima. Isto tako, bez te dokumentacije, ne možemo imati utvrđene činjenice o zločinima udruženih neprijatelja protiv stvaranja hrvatske države –  NDH i njihovim saveznicima izvan hrvatskih granica, posebice Engleza. Konačno, bez tih izvora, nije moguće definitivno utvrditi ni slom NDH, krvavu tragediju u Bleiburgu i masakr na Križnom putu do Đevđelije.

Ali, nije manjkalo dokumentacije (!) za prikazivanje ”TV- serije na HRT o nastanku i karakteru ustaške NDH (Nezavisne Države Hrvatske). Autorovog ”povijesnog” projekta notornog Hrvoja Klasića.

”Njegov je zadatak da i putem ove razvučene serije prikaže hrvatskom narodu i ‘svijetu’ kako su Hrvati genocidni narod, koljači, nacionalisti i tome slično, pa je iz tog razloga angažirao tzv. povjesničare od kojih većina ne bi mogla predavati ni u školama, odnosno tečajevima. Inače ova serija nije rađena za HRT već za neku srpsku televiziju, a kako je  zbog  ‘šlamperaja’ zasad nisu htjeli otkupiti, to je učinila Hrvatska radiotelevizija, koja u svom ‘repertoaru’ svako malo prikazuje nešto slično. (…)  Pa, što se događalo na kulturnom planu u NDH, a što gledatelji HRT-a putem ove i ovakvih emisija neće znati?”

Tv-serija o NDH klasičan primjer srpske propagande prema Hrvatima!

———————————————————————————————–

Napomena:

Nezavisna Država Hrvatska bila je u povijesnim i etničkim granicama: površina – 115.133 km2, sa stanovništvom – 6.966.729 ;

Republika Hrvatska ostala je u AVNOJ-skim granicama: površina – 87.661 km2, sa stanovništvom – 4.284.889. 

Dakle, današnja RH ima manju površinu od 27.472 km2 nego što je imala NDH; RH ima manje stanovnika 2.712.840 nego što je imala NDH. 

Činjenicama nisu potrebna objašnjenja.

————————————————————————————————

Stoga preporučujem čitateljstvu u Hrvatskoj i svijetu, da pročitaju sažetak o kulturnoj djelatnosti u NDH, koju do sada nisu imali mogućnosti vidjeti, koju u odgovoru donosi Mladen Pavković, najplemenitiji i najproduktivniji novinar, publicist i hrvatski branitelj.  Iznesene statistike o kulturnoj djelatnosti u NDH treba uvrstiti u školske udžbenike i obvezne studije na hrvatskim sveučilištima, gdje veći broj profesora predaje ”istoriju” .

Hrvatsku su oslobodili patrioti, a s njom upravljaju – idioti!

”S veseljem su mnogi u Hrvatskoj dočekali izvještaj Vanjskopolitičkog  odbora Europskog parlamenta o borbi protiv organiziranog kriminala na Zapadnom Balkanu. Poručuju nam da što prije  otvorimo dosje jugoslavenskih tajnih službi, kako bi se iskorijenili političke i administrativne veze s organiziranim kriminalom.

– Sažetak poruke je da je organizirani kriminal u tim državama porijeklom iz Jugoslavije a nositelji kriminala su jugoslavenske tajne službe UDBA i KOS, te traže da se spisi iz arhiva daju vladama zemalja – ako one to zatraže.

”Naivni bi rekli – napokon!  No, zašto ni taj događaj neće prekinuti lanac zaštite udbokomunističkih zločinaca i KOS-ovih aktivista koji već trideset godina nakon raspada Jugoslavije drže konce svih protujugoslavenskih država?

– Konačno je pitanje,  zašto je Republika Hrvatska bila vrlo uspješna u prvih deset godina svojeg postojanja kad je pobijedila nadmoćnu osvajačku srpsku vojsku, izgradila porušeno u ratu. brinula o gotovo milijun izbjeglica i prognanika i to bez zaduživanja u inozemstvu, oslonjena  samo na vlastite snage i pomoć hrvatskih iseljenika, a danas je posljednja na ljestvici EU po kupovnoj moći i prva po iseljeništvu?

– Odgovor je jasan, u početku su Hrvatsku vodili domoljubi i suverenisti iskrenih namjera, a nakon Tuđmana preuzimaju preživjele tajne službe koje Tuđman nije htio radikalno rasformirati vjerujući u njihovu iskrenu transformaciju kakvu je i sam doživio.

Prof. Hebrang: Naše prošle i sadašnja Vlada udbomafijaše skrivaju, umjesto da ih razotkrivaju

Plenković-Pupovčeva koalicijska vlada je najgora vlada, izuzev Račanove vlade, u odnosu zaštite nacionalnih interesa i državne suverenosti. Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković ne donosi nikakvu državničku odluku u vladi i saboru koja unaprijed nije bila  dogovorena s četnikom Miloradom Pupovcem i manjinskim zastupnicima koji predstavljaju petu kolonu u Hrvatskoj. U društvenim medijima kruži letak o Plenkovićevom urlanju po Ukrajini: – ”Krim je Ukrajina”!! O hrvatskim gradovima i područjima u Srbiji i susjednim državama šuti kao (riječ – nije za napisati). I ne samo šuti. Izručio je Zagreb Pupovčevim četnicima. Dao im je ono što ni Šešelj nije tražio!

Dakle, treba pod hitno popisati Srbe u Hrvatskoj koji su na vodećim položajima u Hrvatskom saboru, u vladi, u medijima, u državnim ministarstvima i upravama, na svim odjelima u sveučilištima, u srednjim i nižim  školama, u savjetodavnim ulogama i na društvenim mrežama, da svijet vidi kako su Srbi ”stalno ugroženi” u Hrvatskoj i kako je ”Teško biti Srbin u Hrvatskoj”.  Poručili bismo Pupovcu: Nemo  enim  potest  personam diu ferre. (Nitko se ne može predugo pretvarati).

Naime, srpska zastupnica drugarica Dragana Jeckov u Hrvatskom saboru optužila je vjernike Hrvatske pravoslavne crkve da žele obnoviti ”HPC kakva je bila u NDH” jer neće da ih u popisu stanovništva predstavlja četnička SPC u Hrvatskoj, nego će se izjasniti Hrvatima pravoslavne vjere. Vidjet ćemo inkriminaciju u popisu pučanstva. Također srpska sabornica u Hrvatskom saboru traži da se na HTV uvede program na srpskom jeziku!? Gdje ta srpska zastupnica živi, pa ne vidi da je HTV – jugotel u Hrvatskoj, čiji su voditelji Aco i ”pohrvaćeni”  Šprajc; jedan dnevni list u Zagrebu sličan je listu Večernje vesti u Beogradu, te tri dnevnika su jugoslavenski dnevnici u Hrvatskoj, da se u centru Zagreba igra Žikino kolo, da je četnik gradonačelnik u Borovu odbio primiti predsjednika RH i da za Oluju kaže ”Oluja je zločin koji se nastavlja”? O čemu šuti Plenković-Pupovčeva vlada, kao i o svim drugim Pupovčevim i četničkim provokacijama.

”Korona divlja i ruši rekorde. Izgleda  da bi trebalo pozvati natrag turiste pa da korona opet smiri. Valjda je to jedini način da se riješimo korone. Međutim, ima jedan drugi hrvatski problem koji nije toliko jednostavno riješit. Kako se riješiti ultraljevičara? Za početak, možda,  da im pošaljemo poruku ”džaba ste krečili”! Nizozemci su navodno 1672. ubili  i pojeli svog premijera i njegova brata jer su krali i loše vladali državom! Mi se, srećom, zadovoljavamo samo time da već dugo jedemo – govna.”

Kako je mural posvećen Vukovaru i Praljku razotkrio Možemo! i njihovu nemoć u Zagrebu

Srpskim, odnosno četničkim predstavnicima u Hrvatskom saboru i Vladi treba naglasiti, da SPC u Hrvatskoj nije registrirana ni kao vjerska zajednica, ni kao kulturna ustanova, ni kao politička organizacija, ali svojim djelovanjem nametnula se je hrvatskim pravoslavnim vjernicima kao vodeća srpska, odnosno četnička vjerska sekta, politička stranka, društvena zajednica, (ne)kulturna ustanova i ispostava velikosrpske ideje – ”svesti o srpskom svetu”, odnosno ”katoličkom svetu u srpskoj Hrvatskoj”!? Parafrazirat ćemo riječi cara Tiberija: ”Ako ova (svetosavska) vještina postane poznata, neće ni zlato ni srebro više ništa vrijediti.”

”Ovih je dana  nakon godina i godina mudre šutnje HAZU izašla s odlučnim  prijedlogom da Republika Hrvatska Srbiji ‘ulazak u EU  uvjetuje nedvosmislenim priznavanjem hrvatskog jezika.’ Ništa ade na Dunavu, ništa ratna odšteta, ništa odustajanje od regionalne jurisdikcije, ništa nestali, samo nam je srpski blagoslov da svoj jezik nazivamo hrvatskim važno!? Bravo veleumne, sijede glave!

– Pišem ovo 24. 10. 2021., dan nakon 174. godišnjice uvođenja hrvatskog jezika u službenu uporabu u Hrvatskom saboru i ne mogu vjerovati da naše  časne starine iz  Akademije nije nitko obavijestio o tomu. Doduše, te 1847. nije bilo akademije promjenjivog imena, pa nije imao tko iskati odobravajući hatišerif od Srbije, a ni Srbija kao vazalna kneževina nije bila u stanju priznati ni samu sebe, a kamoli Hrvatima jezik. No, valja priznati da su već tada udareni temelji budućoj srpskoj državi, i to ne ratom kako to Srbi vole lagati sami sebi i drugima, nego mudrom politikom kneza Miloša, koji se može svesti na jednu poznatu anegdotu. Kad bi knez slao poklisare u Istanbul da iskamče malo više samostalnosti od Porte, on bi im govorio: Turčin voli pare i dupe; mi para nemamo. ” 

Damir Pešorda: Akademija, Dobronić,Toše

Pisane riječi treba oživotvoriti 

Treba  priznati, da je hrvatski narod u ovih 25 godina nakon oslobođenja domovine postavio pisanu riječ na vrhunac ljudskog dostignuća. Nema teme niti područja koje nije temeljito obrađeno i znanstveno utvrđeno, da bismo mogli, bez ikakvog predomišljanja, upriličiti masovnu promociju za tisuće Hrvata i Hrvatica u doktore i doktorice znanosti bez dodatne – dissertationis doctoralis.

Došli smo u situaciju ponavljanja u člancima i osvrtima, u brojnim  knjigama s malim nakladama, u malobrojnim revijama, na brojnim portalima i društvenim mrežama, te u održavanju ”tradicionalnih”  skupova: iseljeničkih kongresa i znanstvenih simpozija, čiji se radovi objavljuju u zbornicima i poklanjaju suradnicima.

Osjeća se također prezasićenost kod čitateljstva, koje je ograničeno, jer mali je broj mlađe generacija koja je sklona knjizi, ako nije riječ o obveznom predmetu u školi, jer oni komuniciraju preko računala, pametnih mobitela, instagrama, facebooka, twittera, youtubea, whatsappa i drugih digitalnih instrumenata. Glazba je također nova kultura obrazovanja hrvatske mladeži, koja ima malo veze s narodnom tradicijom, jer melos je uvezena ”umjetnost” iz crnačke Amerike i fašističke Srbije.

Uvodi se ”građanski odgoj” djece u osnovnim školama po uzoru u Rijeci, gdje su izrađeni priručnici ”Učenik građanin”. Dakle, u Hrvatskoj je već na snazi ”građanski odgoj” koji je sinonim za – marksizam, kojeg također predsjednik Joe Biden uz pomoć Demokrata i medija uvodi u USA. Uz marksizam, što još imaju zajedničkog Plenković i Biden? : surađuju s krvnim neprijateljima – Plenković sa četnicima, a Biden sa talibanima; veliki su protivnici katoličke vjere (a predstavljaju se katolicima!) i osobne slobode; u školama i na sveučilištima odgajaju studente u liberalnom marksizmu; infiltrirali su i kontroliraju sve znanstvene i društvene institucije koje su podređene državnoj vlasti – diktaturi zakona.

Zaključna misao

Današnjem režimu, sudstvu i četništvu u RH najaktualnije je zadatak zakonski zabraniti ZDS!  Mada, po svemu sudeći ZDS nije više poziv za hrvatske branitelje koji su bili spremni i život dati u obranu hrvatskog naroda i države, već je postao pozdrav ili usklik koji se čuje na skupovima HVO. Inače, da ZDS ima značenje kakvo je imao u obrambenom Domovinskom ratu, ne bi se Pupovac prčio po tržnici u Zagrebi i na obali Dunava u Vukovaru; ne bi Dežulovića na stranicama N1 TV  izbljuvao najogavnije uvrede napisane u medijima na grad heroj – Vukovar, na Dan sjećanja, navijače Dinama i sl. Dežulović i drugovi kao što je on nikad više ne bi ugledali sunce na hrvatskom nebu. Ne bi bilo ni srpskih televizija i radio postaja u RH. Ne bi bilo nijedne ulice, trga, parka ni obale s imenom krvnika Tita, niti spomenika partizansko-četničkim krvnicima, ne bi Šerbedžija piškao u more na Brijunima.

Dakle, Vučiću i Vulinu poslali bi sve njihove  četnike iz Hrvatske, tako da više nikada ne bi bilo Bljeska i Oluje u RH, ili još gore – munje groma iz vedra neba! Hrvatskim Srbima, lojalnim građanima bilo bi blagostanje u Lijepoj njihovoj i našoj kako i pripada pučanstvu u Hrvatskoj.

”Stekavši vlastitu državu na krvavi način, političke desne/lijeve elite, ispale iz iste ideološke kace socijalizma, jako su dobro odradile sve kako bismo propali. U vrijeme globalnog kapitalizma, gdje su kompanije jače od države, te elite predale su i ono malo naznaka  suverenosti strancima. U vidu banaka i  i najvećih kompanija. Smjenjujući se na vlasti, te elite imaju zajednički plemenski obrazac vladanja: umreženost i rad za vlastito dobro. A taj obrazac rada za vlastito dobro ima za  posljedicu nepostojanje bilo kakve strategije razvoja. Shodno tome obrascu i nepostojanju bilo kakve organizirane skupine ljudi koji će se baviti ekonomijom, geopolitikom… imamo to što imamo: divlji kapitalizam u kojem nitko na vlasti nikada nije, niti hoće odrediti što su to hrvatski interesi. U bilo čemu. Rezultat: tavorenje bez kormila, pameti, strategije.. ičega. Glavinjanje i uzdanje u nekakve tuđe pare/fondove i sunce/turizam. Što nas izgleda trenutno jedino drži iznad vode. ”Ovo je  komentar iz dnevnog tiska zabrinutog domoljuba iz kojeg se može  zaključiti, da je Plenković promijenio HDZ i sada radi na promjeni Hrvatske – što je i obećao!

Ne  smijemo se prepustiti stihiji i očaju, jer to žele oni koji vladaju u Hrvatskoj. Naime Plenković-Pupovac znaju da je masa neodlučna, neorganizirana i uplašena, jer još su aktivne tajne jugoslavenske službe u Hrvatskoj. Mada njihova vlast je na suhoj grani. Samo treba dobar udarac.

Zar nije moguće pronaći deset čestitih HDZ-ovih zastupnika u Hrvatskom saboru, ili desetak onih koji se ne daju kupiti, da ne dižu ruke na Plenković-Pupovčeve odredbe i na taj način sruše veleizdajničku vladu?

Nitko nije veći rob od onoga tko sebe smatra slobodnim a to nije.

 (Goethe)

Rudi Tomić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.