Podjeli

Štovana hrvatska Vlado, javljam se iz Kanade s mišlju da je već vrijeme pohapsiti sve hrvatske branitelje, sve one koji su se borili za slobodnu, demokratsku Republiku Hrvatsku, kao i sve one koji su na bilo koji način sudjelovali u obrani Republike Hrvatske u Hrvatskoj ili izvan nje i time pridonijeli problemima Republike Hrvatske. U te uključujem i sebe, jer se, iako sam bila u Kanadi, smatram braniteljicom svoje domovine. Smatram da sam potpuno isto kao i gosp. Mišo Hrastov, koji je na samom početku Domovinskog rata na koranskom mostu sudjelovao u obrani svog grada Karlovca, gdje su u obrambenoj akciji, koja je bila tog dana živote izgubili nekoliko pripadnika agresorske četničke horde. Gubili ste vrijeme po sudovima, četiri puta oslobađajući ga, na kraju ste ga ipak osudili, čak platili četnicima odštetu za “izgubljenog” – valjda “časnog sina”, četnika i sada tražite 2,464.695,62 kune od gosp. Hrastova – hrvatskog branitelja – na ime odštete.

 

Ta svota novca koju potražujete je premala, nažalost – mogli bi imati puno, puno više. Treba potražiti novčano obeštećenje od svih koji su se borili za Hrvatsku, živih i mrtvih, pa i nas izvan Hrvatske. Posebno treba osuditi vukovarce, koji su odoljevali tri mjeseca četničkoj hordi, koja ih je kasnije izmučila, izmasakrirala, pobila tako da još ni danas ne znamo gdje su pobijeni ljudi. Nemojte zaboraviti one, koji su bili mučeni, silovani i ubijani po srpskim zatvorima i logorima – sve njih treba pohapsiti, jer previše pravde traže.

 

Zaista, hrvatska Vlado, nije li vrijeme reći kako su nam branitelji teški, kako nam idu na živce, jer donose nam samo probleme? Morali bi, po mišljenju mnogih nas – branitelja i onih koji vole svoju domovinu i cijene žrtve, koje su pale za slobodu –   izvesti pred “hrvatski” sud razne četničke zločince, koji tako “miroljubivo” žive po selima i gradovima uzduž naše hrvatske domovine – a to nam se zaista neda raditi, jer tu je previše problema. Trebalo bi izvesti svjedoke, koji će tada reći što su ti “jadni, miroljubivi” četnici radili u obrambenom Domovinskom ratu, pa je, jasno, hrvatskoj Vladi puno lakše prebiti, pretući, osuditi i staviti u zatvor mnoge hrvatske branitelje ili one koji vole svoju domovinu, koji su se usudili uzeti pušku u ruke 1991, i krenuti u obranu ove svete zemlje.

 

I na kraju, draga moja hrvatska Vlado, dobro radite na uništavanju hrvatskih branitelja. Vjerujem da postoji šansa mojeg dolaska u Hrvatsku ovog ljeta, pa ću vam se prijaviti, jer ako je gosp. Hrastov kriv, Norac sjedio u zatvoru, gosp. Mihajlović izgubio posao jer je izvjesio sliku generala Gotovine u svojoj školi, vukovarski heroj Tomislav Merčep prebijen i umro u zatvoru, a to su samo poznatija imena osuđenih i uništenih branitelja – onda sam i ja kriva, jer sam se borila svim što mi je bilo na dohvatu: telefonom, glasom, demonstracijama, perom, suzama kad je trebalo, kako bih pomogla obrani svoje Hrvatske, svete zemlje za koju su još i danas po raznim rovovima, rupama, rudnicima leže nevini ljudi pobijeni 1945. godine i nitko od vas o tome ne brine. Izgleda nisam bila u pravu kad sam se borila u Bedemu ljubavi za moju Hrvatsku. Jer treba platiti odštetu četnicima, valjda i raznim četnicima koji žive u Kanadi. Oni su znali što rade – mi, branitelji nismo – tako izgleda.

 

Zaista čestitam hrvatskoj Vladi i tzv. hrvatskom pravosuđu na ovom najnovijem nevjerojatnom koraku osude gosp. Hrastova, hrvatskog branitelja, kojeg ste vukli po sudovima – a on je samo jedan od mnogih –  i konačno ga osudili, jer se drznuo ići braniti svoju domovinu!

Valentina Krčmar

Toronto, Canada


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.