Podjeli

Naša Vlada izgleda kao nogometna ekipa koju je selektor okupio i prije utakmice odveo u kladionicu i preporučio da se klade na protivnike.
Do sada sve su utakmice izgubljene, a imovina i dalje dugoročno stabilna. Sva zadnja mjesta su naša, a prednjačimo i po zabijenim autogolovima.
Selektor i dalje brani ekipu, dalje brani Beroša koji je na čelu “Zdravstva” s najvećim dugovima i katastrofalnim stanjem u Coroni. Dr. Beroš glavni je krivac  što je pandemijska sloga s početka krize otišla u krivom smjeru.Trebao je otići kada je protokol stavio ispred Hipokratove zakletve.
 Potpuno bi bilo krivo tražiti Banožićevu ostavku, već treba stati u njegovu obranu. Njegove retoričke sposobnosti ne bi mogle motivirati ni ekipu osnovnoškolaca u igri graničara.
On je ministar u Vladi koja vodi obranu države, a čovjek ima dojam da bi pobjegao da vidi dva veća skakavca
Dobio je zadatak i izvršava ga bez razumijevanja, i uopće ne razmišlja o posljedicama.
Takvog i baš njega postavio je Plenković, izvukao ga s prijašnjeg posla gdje se bavio turizmom i vinskim stazama. Niti na tom poslu nije se pokazao, ipak je za Plenkovića bio pogodan da bude ministar obrane.
Treba mijenjati selektora zbog pogrešnih motiva je izabrao ekipu. Njegova ekipa iritira publiku ovaj put građane. Nema ministra s rezultatom koji bi zapamtila publika.
Jučer podatak da smo predzadnji po realizaciji povlačenja EU novca. Nikako i u ničemu da se odlijepimo od dna, i ostat ćemo na dnu sve dok igra ova ekipa.
Nismo u stanju pomoći seljacima da uzmu novac koji im nudi EU, poticaje u poljoprivredi dajemo ljudima koji nemaju pojma o poljoprivredi, imamo primjer da se mora pobiti 100 krava koje su puštene da lutaju i uništavaju tuđu imovinu,a za njih su isplaćeni poticaji.
Obranu države vodi nam ministar koji je trasirao ceste do vinskih podruma, socijalu ministar Aladrović koji je na svoj socijalni program od struke dobio ocjenu -1, službeno objavio da ima Coronu, a navodno viđen u šetnji u kvartu, bez srama prema Hanžeku koji je platio 8000 kuna, a Coronu nije ni imao.
Bivša ministrica Dalić koja je vodila spašavanje Agrokora, zabila je nekoliko autogolova, pomogla grupi Borg da na Agrokoru zaradi bogatstvo. Gurnula ga u ruke banaka koje se nakon dobrog ulaganja rješavaju i zadovoljni povlače iz Hrvatske.
Hrvatskom proračunu prijeti opasnost da će morati platiti odštetu Ivici Todoriću, a Martina menadžer u Podravci u gigantu prehrambene proizvodnje.
Najsramotniji podatak koji “javnost mora znati” je jučer objavila Podravka da oko  3200 radnika Podravke više neće biti na minimalcu nego će imati 500 kuna veću plaću.
Oko 3200 radnika Podravke ima plaću oko 4000 kuna a predsjednik uprave Podravke  Martina Dalić za 18 puta više.
Zbog toga mora otići i Plenković i Čorić i Radman, oni ne provode politiku nego se sprdaju s građanima.
Oni preusmjeravaju tokove novca po receptu oca ministra Radmana, talože milijune na privatnim računima, gomilaju nekretnine u posjedu tek nekolicine izabranih.
Nesposobni i pokvareni ljudi preuzeli su državu, potres je razotkrio  bivšeg sisačkog Župana koji koristi protuzakonito i stan i kuću, no on je još uvijek i u stanu i kući, a deložiraju se obitelji zbog ovrhe, zbog tuđeg kredita, zbog prevelikih nezakonitih kamata.
3200 radnika Podravke koji imaju plaću 4000 kuna uplatit će u mirovinski fond tek za 13 godina minimalne mirovine koja je ispod granice siromaštva, a obitelj Dalić izbiti će na čelo najbogatijih u Hrvatskoj.
Za takvu Hrvatsku više ni General Patton  ne bi mogao motivirati vojnike da krenu u rat.
Ekipa na terenu osuđena zbog namještanja utakmice, i dalje u nepoštenih praksi nosi izdajničke dresove ne igraju za publiku, građane, već za bogataše i njihove džepove.
 Vrijeme da publika istrči na teren i odredi nove igrače koji će časno igrati za publiku tj. građane.
Plenković je za svoj stol stavio čovjeka koji ima kuću od
9 280 000 kuna, stan od 51 kvadrat, 954 000, stan od 147 kvadrata u vrijednosti 2 720 000 kuna,oba u Zagrebu, kuću u  Strmcu Stubičkom vrijednu 601 000.
Ima kuće u Crikvenici, Privlaci, Baškoj Vodi  i još i još, šume , oranice  BMW-e i ogromnu ušteđevinu.
On ima Hrvatsku, u svom džepu,
 zbog tih i takvih penzioneri se vraćaju s jutarnje  “šihte”skupljanja boca po kontejnerima.
Nove siromahe” štanca” Martina Dalić,čiji se računi debljaju, te će umirovljenike morati hraniti sljedeće generacije, a Martina lista katalog nekretnina u ponudi.
  Hoćemo
 urediti porezni sustav da će radnik u starosti imati  dovoljnu mirovinu za smještaj u državnom Domu za starije.
   Hoćemo
 li urediti porezni sustav da porez za preko normalnu imovinu odlazi u mirovinski fond, od tamo je ta imovina i oteta?
 Da je ministarov otac dobro plaćao svoje radnike imao bi danas ministar dvije kuće manje,
 a još bi ih imao 9, a radnici bi imali pristojan život i mirovine dovoljne za život.
   Hoćemo
li ekipu koja će raditi za građane, mi ih biramo!
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo