Podjeli

Sve je moguće, Angela Merkel je izgubila izbore. Čelična gospođa i njezin CDU izgubili su izbore od malih “Zelenih” i to s velikim rezultatom.
Corona im je izmakla stolice iako Njemačka ima rezerve. Nijemci potroše  samo za doručak  koliko iznosi naš budžet,u krizi su mnogi ostali bez posla no Njemačka i dalje ostaje zemlja velikih mogućnosti.
Mi pak smo ostali bez svih mogućnosti, nema na vidiku radnih mjesta, osloniti se na turizam bez cjepiva je vrlo riskantno. Da i Corona posustane u turizmu će biti dug put  do oporavaka.
Ljudi će biti oprezniji zbog straha, ali i svega preživjelog, a domaći turisti, nikad siromašniji.
Vladajući nervozni, gori im pod petama,vatrogasci u punom pogonu,nikad ranije povrat poreza, umirovljenici se drže u napetosti radi Covid dodatka.
Jučer gledamo mlađahnog dečka koji sigurno nije proslavio niti dvoznamenkastu obljetnicu staža, na TV, kao predstavnik umirovljenika objašnjava da iznos za Covid dodatak radi pregovora u toku, mora ostati tajna.
Nešto kao da je sudski proces u tijeku,
a ne pomoć za preživljavanje,
Umirovljenici u procesu kao optuženici zbog siromaštva u koje ih je bacila država radi politike isplate mirovine.
Sve zemlje u okruženju dijelile su pomoć ,a naši su o tome napravili dugačke pregovore kao da pregovorima okončavaju svjetski rat.
Taman će pred izbore dobaciti umirovljenicima nešto poput crvene krpe u borilačkoj areni,  da umirovljenici na tren zaborave,da kako god veliki bik bio,uvijek bude ubijen na kraju borbe.
Ovo dugačko vrijeme pregovora traži se način, kako natrag uzeti to što se bude isplatilo i ministar dr.Vili već baca probne balone , iako još nije definirano hoće li siromašni umirovljenici, oni najnižim mirovinama zbog tog dodatka ostati bez besplatnog dopunskog zdravstvenog osiguranja, ministar je dao naslutiti povećanje istog.
Nevolja je u tome da se taj Covid dodatak bude isplatio jednom i vjerojatno još dugo godina ništa više, a dopunsko se plača svaki mjesec i plaćaju ga oni koji nisu umirovljenici,
a među njima ima i mladih i zdravih koji ne potroše uplatu i sada u najtežoj zdravstvenoj krizi na tom računu ima ušteđenih milijuna.
Bacio je ministar oko na taj račun i za sada ga priječi zakon da novce povuče no promjena zakona i nije problem u Hrvatskoj.
Da se umirovljenici mogu potkupiti malim iznosima, poznata je stvar, politika malih mirovina stavila ih je u ponižavajući položaj da se moraju prodavati za koricu kruha, a s druge strane povlaštene se mirovine dijele šakom i kapom .
Ti povlašteni zagovaraju,
cementiranje postojećeg stanja, a da se odijele mirovine iz rada, tek bi se onda vidjelo koliko se malo cijeni minuli rad, kako su mizerne te mirovine.
Politika kome se ne sviđa ovdje neka ode, dovela je do toga da oni koji su mogli otići su otišli,
oni koji su ostali nemaju gdje raditi,
oni koji nešto rade, moraju izdržavati glomazne uprave,
one na izmišljenim radnim mjestima,one s diplomama za koje se izborila Josipa Rimac i njoj slični.
U mirovinske se fondove slijeva malo novaca, a puno izmišljenih umirovljenika, na svakog preminulog, ministar Medved stavi dva dobrodržeća i tako sve u krug.
Kandidati za izbore nude kule i dvore,
bolnice u kojima se neće moći liječiti, zbog siromaštva neće moći platiti dopunsko, Domove za starije koje neće moći platiti, a najduhovitijih je bon za sport i kulturu.
Da kandidati imaju zrno pameti i bar malo veze sa stvarnošću, nudili bi jednu besplatnu ratu za plin, nudili bi besplatnu struju, nudili bi pomoć, a ne prazne priče koje nemaju veze sa životom.
Umirovljenicima bi više pomoglo da se počne plaćati otkup plastične ambalaže za mlijeko, nego bon za kulturna i sportska događanja.
Pokondirena tikve koje su se domogle novaca u nepoštenoj privatizaciji, kako se uljuđeno zove čista pljačka minulog rada sadašnjih umirovljenika,
očajnički žele osigurati siguran dotok novca za luksuz  na koji su navikli.
Jučer čitamo koje sve bogatstva posjeduju menadžeri HEP- a, milijunske štednje, zemljišta, poslovne prostore, i kojim nas bijednim lažima zavaravaju.
Čovjek ima 5 stanova, 3 kuće, milijun i kusur ušteđevine, nekoliko milijunski vrijednih poslovnih prostora, a kupuje 6 -ti stan kreditom u banci.
Njegova plaća ide iz cijene struje koji plaćaju umirovljenici za svoje dvije žarulje  s mirovinom od 1500 kuna.
Nemaju srama i nemaju granica u pohlepi, što će jednom čovjeku 9 stambenih prostora kad u isto vrijeme može boraviti samo u jednom.
Nikola Tesla koji je umro s 50 kila, pred smrt je bio više gladan  nego sit i ono malo što je imao dijelio je s golubovima, sigurno se u grobu prevrće od bijesa,  kako se u njegovoj Domovini besramno iskorištava njegov izum.
Umirovljenici ne dajte se kupiti, ništa vam neće dati što vam već nisu uzeli,uzeti će vam opet i još će na tome zaraditi,
 poslije izbora neki od njih kupit će 10 stan, a vama će isključiti struju za 100 kuna duga, jer ste, umjesto  da platite struju , morali kupiti lijek.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo