Podjeli

Da je kojim slučajem negdje u blizini NSK ovih dana pukla petarda, naše junačine zavukle bi se u mišju rupu i zvali bi generalski zbor da ih evakuaira iz zgrade. To se nije desilo, pa junačine poput Jandrokovića i Plenkovića šalju jake poruke .
Dok se u Hrvatskoj ratovalo držali su se teške hladovine još se na njima primjećuju posljedice, no Plenković je odmah održao sastanak predsjedništva HDZ -e, prvo da kapitalizira  međunarodnu veličini svojeg lika i djela, a onda da pošalje jaku poruku građanima Hrvatske, onima koji su nezadovoljni plaćama.
Veli Plenković nek se zamisle što bi bilo da vlada nije donijela mjere, s tim mislima u glavi neka dođu na pregovore o većim plaćama.
Svjedočenje gospodina Mayera proglasio je nebitnim, to što je Mađarima dao sisačku rafineriju, a građanima Hrvatske uveo je mjere, amnestira ga od odgovornosti za sve loše odluke.
Zaboravio je Plenković da je mjere donio zahvaljujući tome što ministar Marić ispraznio mirovinske fondove, a još je inflacijom dodatno ispraznio i hrvatske džepove.
Danas se svi bune da se s plaćama ne može živjeti, umirovljenici moraju biti zadovoljni s najavom povećanja minimalne mirovine od 3%  sljedeće godine.
Tamo gdje ih je dvoje, da bi jedan preživio, drugi bi trebao solidarno umrijeti.
Takav lider ne treba nikome, petlja se u globalnu politiku a četvrtina njegovog stanovništva je gladna,opljačkale ih horde hulja iz njegove stranke. Bačić tajnik stranke, ljut je što se priča koliko tko je opljačkao mora da i on strepi da i njega ne uzmu pod povećalo.
U petak se odlučuje o sudbini Fortenove u Nizozemskoj, sama činjenica da se o sudbini 45 000 hrvatskih zaposlenih  građana odlučuje u Nizozemskoj govori sve o hrvatskoj politici.
Pavao Vujnovac misli kupiti 45 % udjela u Fortenovi uz novčanu potporu mirovinskih fondova tako da prije same kupnje, krnja skupština odluči da se o tome može odlučiti bez prisustva prodavača udjela, a to je
Sberbanka koja je pod sankcijama.
Vujnovac novcima koje je zaradio u trgovanju s Rusima, kupuje od Rusa pod sankcijama nekadašnju hrvatsku kompaniju, a dva anemična političara šalju jake političke poruke Rusima.
Danas, sutra, na tome će  provoditi arbitraže koje će hrvatski građani plaćati iz proračuna, zaradit će advokati milijarde, a mirovinski fondovi drugi put izgubiti novce koji su hrvatskim umirovljenicima trebali osigurati starost.
No Plenković ima taktiku, svi koji svjedoče o tome kako su jeftino prodani nacionalni interesi, nebitni su ili su proruski orijentirani, a punu stranku ima optuženika koji nemilosrdno pljačkaju , žderu i loču za novce iz proračuna
Zulin je bio u Saboru  od srpnja 2020 do siječnja ove godine 17 mjeseci, dobio je oko 270 000 kuna plaće, a da nije niti jednom progovorio. Za stiskanje gumba petkom, posao iz snova došao mu je kao nagrada kad je opljačkao općinu za više od 400 000 kuna.
Njegovo stiskanje gumba petkom moglo bi ući u Gilesovu knjigu rekorda po tome kako se veliki novci mogu najlakše zaraditi.
Zulin je u konobi “Barbe Bore” za jedan ručak ostavio  4679 kuna , bilo bi lijepo da novinari istraže koliku mjesečnu plaču imaju dječje odgajateljice u vrtiću Tratinčica u istom gradu. Vjerojatno one ne zarade mjesečno koliko je Zulin “strusio” za jedno popodne, a sad se buni na zdravstvene probleme i stariju dob.
O računu iz konobe pisalo se i prije nego je Zulin došao u Sabor, Plenković je znao, a ipak je baš njega odredio kao zamjenu za drugog zastupnika.
Izgleda da njegovi radari detektiraju samo kriminalu sklone kadrove kojima se okružuje.
Odgajateljice za svoj kruh se bore na prosvjedima, a  Plenković muljatore i lopove postavlja u Sabor na dobru plaću i još bolje privilegije.
Hrvatski građani moraju biti svjesni da ih nitko nikada nije tako uspješno pljačkao kako ih sada pljačkaju, naši odani vlasti, da se pljačka pokušava prikriti takozvanim velikim međunarodnim ugledom, ali od toga se ne živi.
Tragedija je u visini plaće odgajateljice iz vrtića u njezinoj mirovini koja će uslijediti iz toga, koja će zbog malih uplata biti ispod linije siromaštva.
U Hrvatskoj danas ima oko 800 000 radnika koji nemaju plaću koja bi osigurala mirovinu iznad crte siromaštva, država namjerno stvara sirotinju budućim
generacijama , da bi miljenici vlasti imali od čega krasti
To mora prestati jer mi tako hoćemo !
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo