Podjeli

Besposlen pop jariće krsti poštapalica je kojom narod obilježava zabavu onih koji iz dosade rade spačke.
Nekome je na Hvaru bilo dosadno pa se “hrabriša” sjetio da zove Jandrokovića, nazvao ga Njojo i eto gorućeg problema za Hrvatsku.
Uzvrpoljila se policija a problem je i dospio do Sabora.
Smiješno je da pored toliko teških problema koji imaju građani Hrvatske pola informativnog programa naše TV kuće troše na tu vijest, a smiješno je prozivati Jandrokovića da zbog toga podnese ostavku.
Tisuću je drugih razloga zbog kojih se treba tražiti ostavka i Jandrokovića i svih ostalih u Saboru i Vladi.
“Hrabtiša” s Hvara mogao je čestitke Jandrokoviću poslati preko min. Beroša,  ( možda mu je i rođak ) onako junački osobno, usput i njemu čestitati.
 Nasjedanje oporbe na nevažne teme itekako ide u korist vladajućih.
Ono što je jučer poručila doktorica Markotić prava je uvreda svih roditelja Hrvatske, a vidjet ćemo koliko će se saborskih zastupnika uzvrpoljiti zbog toga.
Biti danas roditelj više djece veliki je izazov u Hrvatskoj, s plaćama kakve imaju Hrvati koji se bore s troškovima opreme, obuće, odjeće, nažalost i hrane. Osigurati potreban prostor svakom djetetu za učenje nemoguća misija.
O strahu od Corone, o strahu za budućnost zbog nemogućnosti normalnog školovanja, o strahu od toga da dijete ostane samo doma, u vrijeme kada su potresi bili učestali, mogu svjedočiti samo roditelji s pozicije roditelja.
Gospođa doktor kaže da se Hrvati igraju s djecom,
da ih neka zamijene lutkama
Gospođa je zaboravila što su Hrvati spremni učiniti za bolesnu djecu kada ih država ostavi na cjedilu,
zaboravila je koliko se djece liječilo donacijama, kada je to bio jedini način da se osigura liječenje.
Zaboravila je da su majke djeca invalida morale svoje pravo na život tražiti na prosvjedima s tom djecom.
Puno toga je zaboravila doktorica i olako rasipa svoju mudrost znanstvenika,
nakon bioterorizma proglasila je roditelje zlostavljačima svoje djece,
pljunula je na sve strepnje, golemi roditeljski trud da u turbulentnim vremenima osiguraju djeci uvjete za život.
Imala je izbor, mogla je ostati cijenjena znanstvenica kojoj bi roditelji s povjerenjem obraćali za savjet, ali je ona odabrala biti politička marioneta.
Nikako da shvate da politika i znanost ne idu skupa, kada bi se to razdvojilo povjerenje u znanost bi itekako porasla.
Upravo svjedočimo i sramotnoj odluci suda koji je smanjio kaznu za silovanje djeteta silovatelju, zbog njegovog braniteljskog statusa,
institucije blagonaklone prema silovatelju, a gospođa na nekoj birokratskoj
funkciji kaže da to i nije tako strašno.
U tom primjeru nema reakcije ni doktorice ni ostalih zaduženih za prava djeteta.
Gospođa Markotić nije svjesna da je njezina izjava, okrutna, licemjerna i pakosna,
baš kao što su i izjave o starijima na početku epidemije bile opasne i diskriminirajuće, kada su stariji bili proglašeni krivcima za širenje zaraze.
 Jučer su  i neki branitelji pokazali i drugo lice. Napali su generala Ademija na groblju svojih suboraca kada je polagao vijence.
Ne sviđa im se Ademijeva knjiga , nisu  u knjizi dobili herojske uloge, kakve misle da im pripadaju.
General Ademi boravio je u Hagu kao optuženik, u njegov ured u Splitu uselilo je drugi general koji ga je unaprijed osudio i zauzeo njegovu poziciju,
no Ademi je dokazao svoju nevinost, oslobođen svih optužbi, njegov ured morala je prazniti policija.
General koji ima mnoge svjedoke o svojoj hrabrosti, podvrgnut je vrijeđanju i omalovažavanju,  nezaštićen od institucija, podršku ima u pravim braniteljima koji su i sami podvrgnuti mobingu onih koji su se okoristili ratom.
“Hrabriše” koje su jučer na groblju vrijeđale Generala, neka se same okušaju u pisanju, neka opjevaju svoju ratnu ulogu pa da vidimo što će čitaoci reći.
Čovjek koji rat nije iskoristio za svoj imovinski procvat,
 ne sviđa se onima koji jesu,
 pa huškaju “kvazi” borce na izazivanje nereda, no to je postala sasvim uobičajena praksa u Hrvatskoj.
Podatak da je inflacija u Hrvatskoj najveća u osam godina morala bi biti tema i vijest u našem informativnom programu, računice kako preživjeti u tom rastu cijena , koja radi uvoznom lobiju dobru podlogu za financijsku korist zbog uvođenja eura.
Smiješno je kako HSU koji bi morao stati u obranu umirovljenika, svojom služinskom odanošću prema vladajućima brani poskupljenja dvije godine unaprijed, oni vele da je poskupjelo sada, pa neće onda
Politički amateri nameću teoriju da je bolje platiti cijenu uvođenja eura unaprijed dvije godine, da bi se prikrila prava cijena.,
Umirovljenici će i opet biti najveće žrtve dodvoravanja političkih gubitnika, sami i nezaštićeni u rukama svojih nezasitnih i nametnutih pregovarača koje si je izabrala Vlada.
 Imamo samo jedan život kojeg živimo sada, vrijeme za buđenje je upravo sada, vrijeme da maknemo nametnute moraliste koji za dobru imovinsku korist guraju većinu građana u siromaštvo je sada.
Vijest da će Srbija izgraditi 32 kućice u Majskim Poljanama za stradalnike potresa  trebala bi zacrveniti lica naših političara.
 Ako oni ne znaju zašto, onda ni mi ne znamo zašto su oni tamo gdje jesu i što rade za nas građane,  a što za sebe osobno.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo