Podjeli

Velike najave o uplati dosuđene kazne HDZ-u nisu dobile potvrdu da je to i učinjeno.
 Jučer ništa o tome, raspisuje se tjeralica za Mađarom koji je dao mito, a o Robert Ježiću koji je rekao da čuva mito na svom računu i da će ga uplatiti u državni proračun, o njemu ništa.
Godine su prošle presuda je pravomoćna i ministar Marić treba očekivati uplatu svaki čas.
Taj isti Robert Ježić ugasio je plamen na Diokiju, a ima sigurno nekoliko presuda koje sudac Dobronić smatra sramotnim za Hrvatsku.
U svoje vrijeme bio je u više sudskih procesa, a on je i nabavio prvi BMW Sanaderu.
On je potpuno slobodan čovjek, a otkada čuva mito povukao se u mirovinu iz zdravstvenih razloga.
Naši love Hernadija koji je dao novac, a Ježića puštaju na miru da ga čuva i dalje, osim ako nije i on iscurio kroz kakve rupe kako se u zadnje vrijeme pronalaze u proračunu.
Ministar Marić našao je drugog krivca za manjak u proračunu. Iz “Milog djeteta “u goropadnog čangrizavca. Okrivio je umirovljenike da su mu pojeli proračun zbog “velikog” usklađivanja mirovina.
“Veliko” usklađivanje prosječno je iznosilo 63 kune a za oko  500 000 umirovljenika manje od toga.
No sve to ide u isti koš i Šeksovo povećanje mirovine za 200 kuna i Miškovo za 40 idu u prosjek.
Šeksu treba indeksacija u istom postotku jer Šeks troši po svojoj navici isto kao i Miško. Šeks ne može bez viskija kao što Miško ne može bez vreće krumpira.
Niti Marić nema ništa protiv veće plaće koju je dobio poreznim rasterećenjem, a bezobrazni penzioneri naučili zobati mrvice i nikada dosta.
Miško, ako mu ponestane novaca, ode pred Šeksovu kuću i pokupi flaše, a Šeks se ne može sramotiti, a za viski mora imati.
Tako se otprilike živi u Hrvatskoj kada se sve zbroji i oduzme. Kad je Marić ispričao novinarima da su mu penzioneri pokljucali proračunsku vreću, sjeo je u automobil koji košta blizu milijun kuna, a kupio ga je iz iste vreće iz koje se financiraju “mrve” za penzionere, otišao na bankarski domjenak,  tamo gdje se skupljaju oni koji po nezakonitim kamatama pljačkaju građane, može biti, da si nađe kakvog prijatelja koji će ga ugostiti sljedeće ljeto.
Umirovljenički vođe nit da bi se oglasili. Veselko Gabričević brani koalicijsku zastavu s HDZ-OM, obilazi Skupštine gdje s manjkom kvoruma, biraju ljudi koji su spremni kljucati mrvice koje dobaci “Kolumbo”a Fortuna u GS brani boje stranke Milana Bandića.
Do sljedećeg ljeta penzionera će biti manje pa neće “grintati” da su mrve premale.
Sljedeća indeksacija isplaćuje se u 4 mjesecu, a inflacija bukti osobito na cijeni hrane. Do tada  će ih puno pomrijeti, nešto od gladi, nešto od toga da se nemaju s čim liječiti, a nešto i od zime.
 Banke su ovih dana poslale svojim klijentima cijene novih naknada. Vrlo su pedantni, imaju točno 36 naknada. Među tih 36 je i naplata izvanrednog izdavanja debitne kartice od  60 kuna.
To znači, ako vam slučajno lopov ukrade novčanik s osobnom i karticom, morate imati 210 kuna sakriveno u čarapi da možete do svoje mirovine.
150 za osobnu i 60 za karticu, zato čuvajte novčanik kao oko u glavi, lopova nitko neće tražiti, a vi morate 8-10 % mirovine izdvojiti zbog toga što ste pokradeni.
Također je i s kreditom, ako  želite platiti ratu  pravnoj osobi, a to je banka, morate i platiti naknadu za plaćanje rate kredita.
Guverner će o tome saznati za koju godinu, isto kao što je sada saznao da su banke opljačkale građane za 700 milijuna prije desetak godina.
Nema veze, žilavi su preživjeli, a oni koji nisu, uživaju u drugoj dimenziji.
Moj osobni primjer, prvi nalaz revizije glasi, preplaćene kamate za 35 000 kuna za stambeni kredit od 34 000 eura.
Tih 35 000 kuna mogla sam potrošiti na život bez brige da će me ovršiti za režije.
No ja sam žilava, koliko je u Hrvatskoj onih koji nisu, nemaju pojma da su pljačkani cijelo vrijeme, ovršeni za kamate koje su nezakonite.
Zbog tih nezakonitih kamata banke su bilježile dobre poslovne rezultate i menadžeri dobivali bonuse
Za saznanje da su građani pljačkani od banaka nezakonitim kamatama nitko neće odgovarati, Guverner i ministar Marić i dalje će se s geliranom frizurom šepuriti po “vip” ložama.
Da bi se došlo do povrata preplaćenog kredita treba platiti sudskog vještaka, isto kao što treba državi platiti taksu jer te lopov pokrao.
Svojevrsni porez na pokradeno.
Na svu “lovu” koja je potrošena zbog prešutnog prekoračenja minusa, država je dobila 25% uplaćenog PDV -a , a sada će banke dobiti kamatu 8,5%.
Dug je 6 milijardi, ubrani PDV 1,5 milijardu, a banke kamata oko 500 milijuna.
Dosta dobar motiv za praviti se “mutavi” na jednoj i drugoj strani.
Prešutni minus ne koriste oni koji su  dobili porezno rasterećenje već oni kojima fali za život, država i banke prešutnim dogovorom pljačkaju one koji nemaju, a onima koji im to prešutno odobravaju, daju krediti po posebnim uvjetima s umanjenom kamatom.
Hoćemo
glasno protestirati protiv pljačkanja siromašnih !
Hoćemo
pokazati da smo žilavi !
Hoćemo da za takve propuste budu imenovani i kažnjeni krivci!
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo