Podjeli

Nema što nam ne raste, sve zbog njegove vlade, a mi ga ne volimo , niti njega niti njegov HDZ.
Umirovljenicima povećanje minimalne mirovine za 3% u 2023 godini, minimalna mirovina iznosit će tako 1854 kuna, a dobije se za 15 god. staža, a to je ujedno mirovina koja se najviše dotira, što će biti da tu mirovinu solidarno doplaćuju oni koji su radili 35 i više godina.
Mirovina za te koji imaju puno staža je oko 78 kuna po godini nakon usklađenja, a za ove s minimalnom oko 120 kuna po godini.
Takve mirovine isplaćuju se iz uplate osiguranika sadašnjih zaposlenika, dakle te mirovine neće se povećati iz proračuna nego iz prikupljenih uplata.
Lako ti je s tuđim ….. gloginje tući, ide ona narodna.
Umirovljenici iz rada sve su više kolateralna žrtva, onih iz nerada.  Čim pređu 4000 kuna oni su ovce za šišanje, Onaj tko će dobiti jednokratni  energetski dodatak  u iznosu od 400 kuna, a na granici je limita dobiti će godišnji porez od 480 kuna +1% prireza i 1% uplate za zdravstvo.
Što se otpremnina direktora INE  tiče, bit će kao i s arbitražama, zakoni su takvi, da ćemo još platiti i sudske troškove i otpremnine. Premijer se sjetio otpremnina nakon tisuće istih slučajeva. Direktori Uljanika bili su u zatvoru, a otpremnine u prvom redu naplate.
Danas radi na stotine menadžera koji su u firmi uzeli otpremnine kao tehnološki višak, a zaposle se kao savjetnici. Direktor dubrovačkog aerodroma, brat od Šuice, otišao je u mirovinu s 240 000 kuna otpremnine, prije samog odlaska unaprijedio mu je šogora.
Direktor je imao oko 30 000 kuna bruto, po posebnom propisu, ima pravo na otpremninu 7 bruto plaća.
Za radnike pred mirovinom nema zakonski utvrđene otpremnine već je to uglavnom na bazi dogovora. To što priča Plenković samo je dio koji se neće oporezivati, ako radnik s poslodavcem dogovori otpremninu., ta radnička otpremnina tek pokrije smanjenje dozvoljenog minusa po računu, jer banke minus daju prema redovnoj uplati.
Ako friški penzioner dugo čeka da mu HZZMO izračuna mirovinu, za dva mjeseca više ne može platiti račune.
Plenković se ponaša kao da je njegov tavan u Luksemburgu gdje penzioneri imaju mirovinu oko 2000 eura najmanje.
 Silno povećanje svega, samo je zaboravio da nam je dvije mirovine odnijela inflacija koja se stalno povećava.
Kako god on zamrznuo cijene ulja, kad smo dobili posljednje usklađenje mirovine ulje je bilo 10 kuna, a svinjski but se mogao kupiti po 27 kuna. No on pojma nema koliko je to danas .
Bajan život koji nam je donio s tavana jedino remete paramilitarne skupine. No danas sve novine prenose kako postoje svjedoci da je on osobno naredio gašenje sisačke rafinerije.
Priča o nafti sve više sliči priči o piromanu koji je podmetnuo požar, pa ga je došao gasiti kantom vode.
Problem koji je nastao zbog ove vlade , koji je milijun građana stavio u zavisan položaj zbog siromaštva sad će ta ista vlada spašavati jednokratnim energetskim dodatkom.
Pljačka koja se u međuvremenu otkriva vrlo vješto prikriva. Samo jučer Vrhovni sud vratio je dva predmeta na ponovno suđenje Kalmetu i Buklijaša. Buklijaš mora u proračun uplatiti 860 0000 u roku 15 dana.
Koliko je zamračio Kalmeta ni FBI ne bi mogao otkriti.
Cijela divizija paramilitarnih hadezeovaca  naoružani bankovnim računima popljačkala je zemlju uzduž i poprijeko, pljačka i danas radnike s posebnim dodatcima menadžerskih ugovora za bonuse, otpremnine, službene kartice za sve troškove, varaju na porezima, na carini ne prijavljuju dragulje koje su kupili  na zaradi na preskupim energentima za građane, a Plenković smislio tavansku priču :
#Andrej spašava Hrvatsku.#
Eto jučer je uhapšen i čovjek koji je našoj “eliti” nabavljao automobile najbolje tehnologije po posebnoj cijeni koja je bila posebna zbog varanja države.
Osobito je bio omiljen među sportašima koji isto izbjegavaju platiti porez državi i među političarima koji su im to omogućili.
Ajde, Plenki pusti nas da se spasimo od tebe,  mnogo je teško puniti račune tvojim pajdašima, nezasitni su, a nema mjesta gdje se nisu razmnožili .
Svaki dan propjeva jedan tvoj, sve su bliže tvojoj “Visosti”, koja će se gadno srozati.
Ljubav se ne trži i kupuje, tvoja nije bila prava, sprala ju je prva kiša jesenja.
 Jučer direktor Hrvatskih voda u jednoj rečenici je rekao:
” 30 godina se u obranu od poplave ne ulaže, nasipi nisu popustili, mi ih nemamo”, 30 godina građani plaćaju, a ništa nismo dobili.
Umirovljenici ne pristajte na to da ste socijalna kategorija koja živi od milodara..
Riješimo to na izborima !
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo