Podjeli

OBJAVA ZA MEDIJE

Zagreb, 15. prosinca 2020.

HGK POKUŠAVA IZBJEĆI ODGOVORNOST

 

UGP je platforma koja doista podržava žene u javnom i privatnom sektoru

 Za razliku od HGK, UGP ima Odbor za žensko poduzetništvo koji predlaže mjere i identificira prepreke za sve žene poduzetnice

 Hrvatska gospodarska komora je u današnjem priopćenju za medije najavila pravne korake protiv predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoja Bujasa. Ako HGK smatra da ima temelja za pokretanje pravnog postupka, onda neka to i učine.

Smatramo da će ovo zasigurno biti presedan u Hrvatskoj, jer će HGK tužiti Hrvoja Bujasa sredstvima koje im on, kao i sve tvrtke članovi UGP-a, uplaćuju za članarinu.

Ističemo da je UGP jedan od rijetkih primjera u Hrvatskoj gdje se doista potiče žensko poduzetništvo i gdje podržavamo projekte svih naših članica. Svi oni koji nas prate znaju da konzistentno sudjelujemo na konferencijama, panelima i raspravama povezanima uz žensko poduzetništvo. Za razliku od HGK, mi imamo Odbor za žensko poduzetništvo koji prati statistike, identificira prepreke i predlaže mjere za razvoj ženskog poduzetništva. Navedeni Odbor samo je jedan od projekata koje smo pokrenuli kao UGP kako bismo podržali žene poduzetnice. Ponosimo se da među našim članicama imamo istaknute poduzetnice i stručnjakinje koje su pokrenule mnogobrojne projekte te rade na educiranju ostalih poduzetnika u Udruzi.

Moramo istaknuti i da se UGP također ponosi činjenicom da su tri četvrtine zaposlenika upravo žene.

Vodstvo HGK je jedini krivac za loš imidž koji sad pokušavaju spasiti. Zanima nas zašto HGK nije poslao priopćenje o zapošljavanju kvazipoduzetnika i općenitom uhljebljivanju u instituciji? Zašto još uvijek nemamo podatke o tome kolika je plaća predsjednika Luke Burilovića? Kada ćemo dobiti odgovor na pitanje prisilnih članarina koje su ogroman teret za brojne poduzetnike?

Smatramo da je ova izjava posljedica onoga kako HGK funkcionira, a ono što im želimo poručiti je da se konačno počnu baviti svojim poslom, za koji su skupo plaćeni. Ovim putem ih pozivamo da počnu raditi na pitanjima ženskog poduzetništva i da ponude kvalitetna rješenja za specifična pitanja s kojima se bore poduzetnice. Ističemo da je korištenje feminizma za prikrivanje nepotizma, korupcije i lošeg rada institucije doista neumjesno.

Inicijativa GLAS PODUZETNIKA pokrenuta je kao samoorganizacija građana, mahom malih poduzetnika, a nakon objave prvog paketa gospodarskih mjera Vlade RH koje su pokretači ocijenili nedostatnima. Budući da je u manje od 15 dana okupio više od 100.000 poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i zaposlenika privatnog sektora te privukao veliku medijsku pozornost svojim beskompromisnim zahtjevima i istupima, GLAS PODUZETNIKA se pozicionirao kao relevantan čimbenik u javnim raspravama vezanim za određivanje novog gospodarskog smjera Hrvatske. Isto je potvrdila i Vlada RH koja je, unutar drugog paketa gospodarskih mjera, usvojila neke od prijedloga inicijative te time potvrdila njezin neosporan utjecaj. Na zahtjev članova inicijative, osnovana je Udruga GLAS PODUZETNIKA koja je od osnivanja prikupila više od 14.000 članova, a Udrugu podržava preko 200.000 građana Hrvatske.

 Udruga Glas poduzetnika


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo