Podjeli

Ne može licemjernije, veli Bačić da će novi “Ovršni zakon”  donijeti na proljeće , mora se jer
građani stalno gube prihode.  Čovjek kao da se ruga problemima koji imaju financijski iscrpljeni građani.
Mogu čekati do proljeća, nek si još malo zarade razni fiškali,  a u Fini  žena koja je osmislila ovakvu naplatu ovrha dobila je nagradu za veliku uspješnost.
Danas opet prosvjetari prosvjeduju, ne zbog previše posla nego zbog premalo para za taj posao.
Možda na prvu izgleda da su lakomi jer lani su prosvjedima izborili povišicu no naša Vlada zna uzeti ,ali ne i dati.
Učitelji su stalno izloženi, djeca prenose  virus, a da ni ne znaju, učitelji u samoizolaciji izgube za 14 dana koliko su prosvjedom izborili povišicu za  6 mjeseci.
Od kad postoje “Kolektivni ugovori” u njima stoji kad se na poslu ozlijediš ili si zbog posla obolio, dobiješ punu plaću, no sad to ne vrijedi.
Sad vrijedi ako si opasan za druge da se i oni razbole, a to priznaš, dobiti ćeš koliko ti Vlada želi dati.
Sad ima situacija da je razred u izolaciji, ali ne i učiteljica ona mora ispuniti fond sati, a još je bizarnije da se održavaju probe zbora ispod maski, a isto zbog fonda sati učiteljice.
To što uskrate , razliku od plaće i onog što se dobije, ako si u izolaciji, stvorit će do proljeća nove ovršenike, nove neplaćene rate kredita, nove dugove za režije i ne samo kod umirovljenika već i kod zaposlenih i relativno dobrostojećih građana.
Ovršni zakon mijenjat će na proljeće, za 6 mjeseci će tek ići na smanjenje troškova koje sada ima ovrha, do tada sve ide po starom, a oni će 6 mjeseci pričati kako će nešto u tome mijenjati.
Isto toliko su i pričali da će povećati cenzus za zdravstveno dopunsko osiguranje, kada su to učinili ispalo je da  je više umirovljenika izgubilo nego dobilo.
Već nekoliko godina pričaju o “socijalnoj mirovini” i to je čista “navlakuša” priča za naivne, tko jednom izgubi socijalnu pomoć  koju nije moguće ovršiti i uđe u sustav mirovine ili naknade, bit će dugotrajni ovršenik.
Puno jalove samohvale koja prelazi u ruganje politika je ovih koji trenutno vladaju,
a još dodatno dižu tenzije velikodušnim poklonima za izmišljenu kategoriju ljudi, koja živi u nepoznatoj zemlji, a progone ih nepoznati progonitelji.
Čista “KOMA” rekao bi naš poznati glumac, i Stožer i Vlada i građani koji to podnose i svaki ubogi dan iznova okrenu obraz da bi dobili šamarčinu od onih koje skupo plaćaju.
Ono što je bilo samo zamišljeno kao pomoć u krajnjoj nuždi već se dogodilo.
U Varaždinu oboljele već stavljaju u šatore. Priča o 1400 kreveta u posebnoj skrbi u bolnicama isto je bila laž ,ona o broju respiratora također, a da drže kontrolu nad epidemijom više nitko ne vjeruje.
Dodatni cirkus u Saboru ne treba ni spominjati, epidemiološke mjere strogo sprovodi Jandroković koji je prebolio Coronu, znači čovjek koji se nije držao tih propisanih mjera, jer one bi trebale i kod njega djelovati ako su donesene radi zaštite.
No za njega to ne važi on ne mora prosvjedovati, bio bolestan, imao ili nemao punu satnicu, praznu sabornicu, on će uvijek dobiti punu plaču i još će mu poslije 1.1. 2021. plaća rasti za 1000 kuna, ne brinu ga ni ovrhe, a više ni Corona, ni otpuštanje radnika, on zna da će za njega uvijek novaca biti.
Svaki dan nam serviraju porciju projekcije budućnosti s ugrađenim njihovim predviđanjima , no većina građana ipak bude suočena sa surovom stvarnošću.
Dokle ćemo trpjeti ?
Jandroković se nada do kraja mandata, no ne mora biti tako, surova stvarnost mnogima je otvorila oči, bijes buja i pitanje je dana kada će poput pravog vulkana i eruptirati,
a lava odnijeti ove kojima se nikuda ne žuri, koji broje četiri po četiri godine sigurnog mandata.
Danas vrijedi pravilo, da se živi od danas do sutra, a sutra je još daleko !
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo